Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2023 16:40

Η γιορτή του Αγίου Φιλίππου στη μητρόπολη Μεσσηνίας

 

Με την δέουσα μεγαλοπρέπεια και εκκλησιαστική τάξη τιμήθηκε στην μητρόπολη Μεσσηνίας η μνήμη του Αγίου Αποστόλου Φιλίππου.

Επίκεντρο του εορτασμού ο ιστορικός ναός του Αγίου Νικολάου, ο επονομαζόμενος “Φλαρίου”, στο κέντρο της Καλαμάτας.

Το πρωί της γιορτής τελέσθηκε ο όρθρος και η πανηγυρική θεία λειτουργία, ιερουργούντος του επισκόπου Αμορίου Νικηφόρου, ηγούμενου της πατριαρχικής και σταυροπηγιακής μονής Βλατάδων Θεσσαλονίκης, συμπαρισταμένων εντός του ιερού βήματος, των μητροπολιτών Ιλίου Αθηναγόρα, Καρθαγένης Μελετίου και Μεσσηνίας Χρυσοστόμου. Τον επίσκοπο πλαισίωσαν ο άγων τα ονομαστήριά του πρωτοσύγκελλος της μητρόπολης αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς, ο πρωτοσύγκελλος της μητρόπολης Ιλίου και β’ γραμματέας της Ιεράς Συνόδου αρχιμανδρίτης Νικόδημος Αθανασίου και πλήθος κληρικών από την Μεσσηνία και από άλλες μητροπόλεις.

Πριν το τέλος της λειτουργίας έλαβε το λόγο ο μητροπολίτης Μεσσηνίας και αναφέρθηκε στα μηνύματα της ημέρας και ιδίως στη σχέση που θα πρέπει να έχει το έργο μας με αυτό που θέλει από εμάς ο Χριστός. Τόνισε πως θα πρέπει να είναι η ζωή μας μια ζωή με γνώμονα τη διδασκαλία του Χριστού και όχι τα κοσμικά κριτήρια.

Ευχαρίστησε τόσο τον επίσκοπο Αμορίου και τους δυο παριστάμενους μητροπολίτες για την παρουσία τους στην πόλη της Καλαμάτας κατά το εόρτιο διήμερο και ευχήθηκε τα δέοντα στον άγοντα τα ονομαστήρια του πρωτοσύγκελλο.