Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2023 22:15

Ο εορτασμός του Αγίου Νικολάου στην Καλαμάτα (βίντεο-φωτογραφίες)

Παρουσία πλήθους πιστών και με κάθε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε η γιορτή του Αγίου Νικολάου στην πόλη της Καλαμάτας.

Επίκεντρο του εορτασμού ο ιστορικός ναός του Αγίου Νικολάου, ο επονομαζόμενος “Φλαρίου”, όπου χοροστάτησε στον όρθρο ο μητροπολίτης Καρθαγένης Μελέτιος, ο οποίος τυγχάνει γόνος της συγκεκριμένης ενορίας. Στη συνέχεια τελέσθηκε αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του μητροπολίτη Γέροντος Λεοντοπόλεως Γαβριήλ. Τους αρχιερείς πλαισίωσαν κληρικοί της πόλης, με προεξάρχοντα τον πρωτοσύγκελλο της Μητρόπολης Μεσσηνίας - αρχιμανδρίτη Φίλιππο Χαμαργιά, προϊστάμενο του πανηγυρίζοντος ναού. Τον θείο λόγο κήρυξε ο αρχιμανδρίτης Αλέξιος Αρώνης, ο οποίος τόνισε πως ο Άγιος Νικόλαος είναι προστάτης των ναυτικών, αλλά και προστάτης κάθε δοκιμαζόμενου ανθρώπου.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας τελέσθηκε αρτοκλασία υπέρ του Λιμενικού Σώματος, με την φροντίδα του λιμενάρχη Καλαμάτας Νικολάου Κωνσταντέλλη και με την παρουσία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, του δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου, του αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλου και πλήθους μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Κατακλείοντας, ο μητροπολίτης Γέροντας Λεοντοπόλεως εξέφρασε τις ευχαριστίες τόσο τις προσωπικές του όσο και του μητροπολίτη Καρθαγένης προς τον οικείο ποιμενάρχη μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο και προς τον πρωτοσύγκελλο πατέρα Φίλιππο για την πρόσκληση να συμμετάσχουν στην πανήγυρη αλλά και την αγάπη τους προς το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.