Κυριακή, 04 Φεβρουαρίου 2024 18:41

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Χαραλάμπους στα Φιλιατρά

 

Το πρόγραμμα εορτασμού του πολιούχου των Φιλιατρών Αγίου Χαραλάμπους εξέδωσε ο Δήμος Τριφυλίας.

Σύμφωνα με αυτό, την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα θα τελεστεί μέγας πολυαρχιερατικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου και Αγίου Χαραλάμπους, χοροστατούντος του μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρου και συγχοροστατούντων των μητροπολιτών Γρεβενών κ. Δαβίδ και Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου. Από τις 9 μ.μ. έως τις 3 π.μ. θα γίνει αγρυπνία.

Το Σάββατο 10 του μηνός, στις 7 το πρωί θα τελεστεί όρθρος στον Ι. Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου και Αγίου Χαραλάμπους Φιλιατρών, χοροστατούντος του μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαβίδ και στις 8.30 π.μ. πολυαρχιερατική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαβίδ, ο οποίος θα κηρύξει και τον θείο λόγο και συλλειτουργούντων των μητροπολιτών Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρου και Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου.

Στις 10.45 π.μ. θα γίνει η λιτάνευση της εικόνας και των αγίων λειψάνων του Αγίου Χαραλάμπους στις κεντρικές οδούς της πόλης και δέηση στην κεντρική πλατεία Φιλιατρών.

Μετά το πέρας της θρησκευτικής τελετής ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας θα παραθέσουν δεξίωση φιλοξενίας για ανταλλαγή ευχών στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο, εντός του Πάρκου της Παναγίας της Βλαχέρνας στα Φιλιατρά.

Κ.Μπ.