Σάββατο, 18 Μαϊος 2024 13:30

Κυπαρισσία: Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Αθανασίου Επισκόπου Χριστιανουπόλεως

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε στην Κυπαρισσία η μνήμη του Αγίου Αθανασίου Επισκόπου Χριστιανουπόλεως.

Το απόγευμα της Πέμπτης τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας από τον μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο. Ακολούθησε λιτάνευση της εικόνας και των λειψάνων του αγίου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με προπομπό τη Δημοτική Φιλαρμονική Κυπαρισσίας και συνοδεία του ιερού κλήρου και πλήθους πιστών, ενώ στην κεντρική πλατεία έγινε δέηση.

Χθες το πρωί τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία. Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Τριφυλίας Αντώνης Βλάχος και Δήμητρα Ανδρινοπούλου, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Άκης Κατρίτσης και η πρόεδρος της Δ.Κ. Κυπαρισσίας Μαρίκα Καραμπά.

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΠΟΛΗ

Η μνήμη του Αγίου Αθανασίου Επισκόπου Χριστιανουπόλεως γιορτάστηκε χθες με κάθε λαμπρότητα και στη Χριστιανούπολη, παλιά έδρα της Μητροπόλεως.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου τελέστηκε αρχιερατική θεία λειτουργία από τον μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο, μετά το πέρας της οποίας έγινε λιτάνευση της εικόνας στο χωριό, με προπομπό τη Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών και συνοδεία του ιερού κλήρου και πιστών, ενώ στον ιστορικό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος τελέστηκε δέηση.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν οι βουλευτές Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, ο αντιπεριφερειάρχης Ευστάθιος Αναστασόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Τριφυλίας Αντώνης Βλάχος, Βασίλης Αθανασόπουλος, Μαρία Παναγοπούλου, Δήμητρα Ανδρινοπούλου και Φώτης Γριβάκης, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Άκης Κατρίτσης, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Χαράλαμπος Αλεξόπουλος και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας Αθανάσιος Πετρόπουλος.

Κ.Μπ.