Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018 10:03

Διημερίδα του ΣΥΦΑΝΟΠ.ΠΕ στην Καλαμάτα

Διημερίδα οργανώνει ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών για τα μέλη του και το Δίκτυο Φαρμακείων “Green Pharmacy”, αυτό το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Φεβρουαρίου στην Καλαμάτα, στο ξενοδοχείο “Akti Taygetos”.

Το πρόγραμμα θα αρχίσει σήμερα Σάββατο στη 1 μ.μ. με το εκπαιδευτικό σεμινάριο διαχείρισης φαρμακείου για τα μέλη του Συνεταιρισμού και του Δικτύου, διάρκειας 6 ωρών, από τον φαρμακοποιό και οικονομολόγο Γεώργιο Κουτέπα.

Μετά τις 7 μ.μ. η διημερίδα θα συνεχιστεί με παρουσιάσεις επιστημονικών θεμάτων και θα κλείσει με το επίσημο δείπνο για τους καλεσμένους φαρμακοποιούς και τους συνοδούς τους.

Αύριο, Κυριακή πρωί θα γίνει η γενική συνέλευση του ΣΥΦΑΝΟΠ.ΠΕ για την έγκριση του προϋπολογισμού του 2018. Στη συνέλευση θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα “Αρεταίος” που αφορά τα συνεταιρισμένα φαρμακεία και τη συμμετοχή των φαρμακοποιών στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Στο πλαίσιο της δράσης του προγράμματος, σε συνεργασία με την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και επιστημονικούς φορείς της ιατρικής κοινότητας, θα γίνει συντονισμένη προσπάθεια για την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την πρόληψη σε θέματα υγείας (διαβήτη, υπέρταση κλπ).

Στη διημερίδα θα παραβρεθούν ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Σταύρος Μπελώνης, ο αντιπρόεδρος Ανδρέας Γαλανόπουλος, ο διευθύνων σύμβουλος της “Logiscoop -ΠΑΝΣΥΦΑ” Κώστας Δούνας, επιστήμονες εισηγητές και εκπρόσωποι φαρμακευτικών εταιρειών που συμμετέχουν στην εκδήλωση. Το πρόγραμμα βρίσκεται αναρτημένο στη σελίδα του ΣΥΦΑΝΟΠ.ΠΕ (www.syfanope.gr).

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα:

Σήμερα Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 1 μ.μ. - 6.30 μ.μ. εκπαιδευτικό σεμινάριο διαχείρισης φαρμακείου για τα μέλη του ΣΥΦΑΝΟΠ.ΠΕ και του δικτύου “Green Pharmacy”. Εκπαιδευτής: Γεώργιος Κουτέπα φαρμακοποιός.

7 μ.μ. «Δια χειρός φαρμακοποιού – Εξελίξεις νέες προτάσεις», εισηγητής: Τάνια Κατσίβελη φαρμακοποιός Msc, communications director “Σύνδεσμος” Α.Ε.

7.30 μ.μ. «Η στοματική υγιεινή και η σημασία της για την υγεία των οδοντοστοματολογικών ιστών» εισηγητής: Κώστας Κληρονόμος οδοντίατρος. «Sunstar GUM - Η σημασία της ολιστικής προσέγγισης στην στοματική φροντίδα» εισηγητής: Σωκράτης Γκιώζος product manager “Φάρματεν Ελλάς”.

8.15 μ.μ. «Κολπική μαρμαρυγή και φλεμβοθρόμβωση» εισηγητής: Αριστοτέλης Σίδερης επιστημονικός συνεργάτης “Πφάιζερ Ελλάς”.

8.30 μ.μ. «“Naos Skincare Greece” - Η θυγατρική εταιρία της “Bioderma” στην Ελλάδα» ενημέρωση από τον country manager κ. Παπαλεξανδρή.

8.45 μ.μ. «Ο συνδυασμός cranberry και προβιοτικών στην υγεία του ουρογεννητικού συστήματος» εισηγητής: Ιωάννης Κάπος “Demo ABEE Product Manager”.

9 μ.μ. «Συμπληρώματα διατροφής και ιατροτεχνολογικά προϊόντα. Νέες εξελίξεις – τάσεις στην αγορά του φαρμακείου» εισηγητής: Δημήτριος Αθανασίου επικεφαλής marketing & sales “Naturalia Health”.

9.45 μ.μ. δείπνο στην αίθουσα “Ελαία” με την ορχήστρα του ξενοδοχείου.