Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2016 09:08

"Κόκκινη Νύχτα" απόψε στην Καλαμάτα (αναλυτικά το πρόγραμμα)

"Κόκκινη Νύχτα" απόψε στην Καλαμάτα (αναλυτικά το πρόγραμμα)

Γιορτή με καταπληκτικές αγορές και διασκέδαση υπόσχεται απόψε η Καλαμάτα, με την "Κόκκινη Νύχτα", από τις 6 το απόγευμα μέχρι τουλάχιστον στις 3 το πρωί της Κυριακής.

Η μεσσηνιακή πρωτεύουσα περιμένει κόσμο από όλο το νομό αλλά και αρκετές περιοχές της Πελοποννήσου, ο οποίος θα έρθει για να συνδυάσει τις αγορές του σε πολύ χαμηλές τιμές με τη διασκέδαση. Τα καταστήματα θα προσφέρουν κεράσματα, και θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις σε πολλά σημεία του εμπορικού και ιστορικού κέντρου της πόλης.

Η βραδιά θα ξεκινήσει στις 6.30 με μουσική περιοδεία της Φιλαρμονικής. 

Στην κεντρική πλατεία στις 7 μ.μ. θα γίνει ζωντανή ραδιοφωνική και διαδικτυακή εκπομπή, ενώ στις 9.15 τα δρώμενα για το ρεκόρ Γκίνες Μπατσάτας. Στις 9.45 το πρόγραμμα έχει έντεχνη - ευρωπαϊκή μουσική με τους "Coverbus". 

Απέναντι από το Πνευματικό Κέντρο, στις 9 το βράδυ, θα υπάρχουν δραστηριότητες για παιδιά.

Στην πλατεία 23ης Μαρτίου, στις 8 το βράδυ το ΜΕΘ θα παρουσιάσει τη θεατρική παράσταση "Ρεμπέτικο" με μουσική και τραγούδια. Στην πλατεία Οθωνος, από τις 8.45 θα γίνει παραδοσιακό χορευτικό γλέντι με τοπικούς συλλόγους. 

Παράλληλες δράσεις διασκέδασης θα υπάρχουν επίσης σε όλο το εμπορικό και το ιστορικό κέντρο, σε δρόμους, πλατείες και πεζόδρομους της πόλης:

  • Πεζόδρομος Αμφείας - Ιστορικό Κέντρο, 8 μ.μ. street party με Dj & Happenings.
  • Πεζόδρομος Ιατροπούλου, 8 μ.μ. ζωντανή μουσική Jazz - Soul - Funky, 23.00, μουσική με djs & happenings.
  • Αριστομένους και Κολοκοτρώνη, 8 μ.μ. ακροβατικές χορευτικές επιδείξεις από το Σύλλογο "Αθλος". 
  • Βασ. Σοφίας και Αριστομένους, 8 μ.μ. μουσική από dj.
  • Γερμανού και πλατεία 23ης Μαρτίου: 8 μ.μ. μουσική latin από dj.
  • Νικηταρά - Αβίας και Αναγνωσταρά: 8 μ.μ. μουσική από dj.
  • Τέρμα Ιατροπούλου (σιντριβάνι) 8 μ.μ. αθλητικές δραστηριότητες από το Σύλλογο "Ακρίτας".
  • Πεζόδρομος Μπενάκη - Ιστορικό Κέντρο, 8 μ.μ. ζωντανή μουσική έντεχνο - δημοτικό - ρεμπέτικο.
  • Βασ. Ολγας και Ανδρ. Σκιά, 8 μ.μ. μουσική από dj και κεράσματα.
  • Βαλαωρίτου και Αναγνωσταρά, 8 μ.μ. μουσική από dj και happenings.
  • Κολοκοτρώνη & Αναγνωσταρά, 8 μ.μ. επίδειξη μόδας με νυφικά.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Λόγω της "Κόκκινης Νύχτας", από τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου έως τις 3 το πρωί της Κυριακής θα ισχύσουν τα ακόλουθα μέτρα, με απόφαση του διευθυντή Αστυνομίας Μεσσηνίας:

α) Απαγορεύεται η κυκλοφορία και η στάθμευση παντός είδους οχημάτων στις οδούς: Κροντήρη, Αριστομένους από Κροντήρη έως και Βασιλέως Κωνσταντίνου, Βασιλέως Γεωργίου από Φαρών έως Αριστομένους, Φραντζή από Αριστομένους έως Σιδ. Σταθμού, Ανδρέα Σκιά από Βασ. Γεωργίου έως Βαλαωρίτου, Αναγνωσταρά, Σταδίου από Αρτέμιδος έως Χρυσοσπάθη (Αριστοδήμου), Υπαπαντής από Μητρ. Μελετίου έως Σταδίου, Νέδοντος από Σταδίου έως Κροντήρη, Κολοκοτρώνη από Νέδοντος έως Αναγνωσταρά.

β) Απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους οχημάτων στις οδούς: Αριστοδήμου από Παν. Καίσαρη έως Βασ. Γεωργίου, Γεωργούλη από Φαρών έως Αριστοδήμου, Ανδρέα Σκιά από Β. Σοφίας έως Β. Ολγας, Σταδίου από Φαρών έως Χρυσοσπάθη (Αριστοδήμου), Ασκληπιού από Βασ. Ολγας έως Βασ. Γεωργίου, Βασ. Σοφίας από Αριστοδήμου έως Αριστομένους, Ξενοφώντος από Ψαρών έως Αριστομένους, στις οδούς που περικλείονται στην περιοχή μεταξύ Αριστομένους - Σταδίου - Αναγνωσταρά και Β. Γεωργίου, στις κάθετες οδούς μεταξύ Αριστοδήμου και Αναγνωσταρά που έχουν κατεύθυνση προς Αναγνωσταρά. 

ΑΛΛΑΓΕΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ

Λόγω της "Κόκκινης Νύχτας" και των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που αποφασίστηκαν, από τις 6 το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ, αλλάζουν και οι διαδρομές των γραμμών του αστικού λεωφορείου. Ειδικότερα: 

α) Η γραμμή 1: Με κατεύθυνση προς παραλία, θα διέρχεται μέσω των οδών Αρτέμιδος - Νέδοντος - Σόλωνος. Με κατεύθυνση προς πλατεία, θα διέρχεται μέσω των οδών Φαρών - Πλάτωνος - Μακεδονίας - Νέδοντος - Αρτέμιδος.


β) Η γραμμή 2: Από Ασυλο προς Αγία Τριάδα θα διέρχεται μέσω των οδών Μητρ. Μελετίου - Φαρών - Πλάτωνος - Μακεδονίας - Νέδοντος - Αρτέμιδος. Από Αγία Τριάδα προς Ασυλο θα διέρχεται μέσω των οδών Κλαδά - Αρτέμιδος - Νέδοντος - Σόλωνος - Β. Κωνσταντίνου - Φαρών - Βασ. Ολγας - Ακρίτα - Παλαιολόγου - Μαυρομιχάλη.