Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2023 19:28

Αιμοδοσία Συλλόγου Γονέων 7ου Δημοτικού Καλαμάτας

 

Την 6η του αιμοδοσία και δωρεά μυελού των οστών οργανώνει αυτή την Κυριακή ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και η εκπαιδευτική κοινότητα του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας και τη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του νοσοκομείου της πόλης.

Οι αιμοληψίες θα γίνουν στο χώρο του σχολείου από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και σκοπεύει στην ενίσχυση της τράπεζας αίματος “Σταγόνα ζωής”. Στη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων αναφέρεται ότι “η συγκεκριμένη αιμοδοσία θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη της αδικοχαμένης Ιωάννας Χαντζή η οποία υπήρξε μέλος της Τράπεζας Αίματος και διατέλεσε μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων το σχολείου μας”.

Παράλληλα θα γίνουν και εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης για τα παιδιά, και συγκεκριμένα:

“Με την πρωτοβουλία μελών του συλλόγου μας θα διοργανωθεί ένα μίνι τουρνουά πινγκ-πονγκ ενώ παράλληλα θα στήσουμε ένα μικρό εργαστήρι ζωγραφικής για να απασχοληθούν όλα τα παιδιά που θέλουμε να βρεθούν μαζί με τους γονείς τους στο σχολείο για να αντιληφθούν βιωματικά την έννοια της εθελοντικής προσφοράς και τη σπουδαιότητα της δωρεάς αίματος.

Τα μέλη του συλλόγου μας θα ετοιμάσουν κεράσματα και θα προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους φίλους που θα συνδράμουν με την παρουσία και την προσφορά τους στην εθελοντική αιμοδοσία”.