Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 15:49

Μαθητές από την Πόλη στην Καλαμάτα - Εκδήλωση υποδοχής στο Μουσικό Σχολείο (βίντεο)

Τέσσερα Ομογενειακά Σχολεία επισκέφτηκαν σήμερα το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας.

Πρόκειται για το Ζωγράφειο Λύκειο, την Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή, το Ζάππειο Γυμνάσιο Λύκειο και το Ελληνικό Γυμνάσιο Λύκειο Ίμβρου, 30 μαθητές των οποίων ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου.

Στη συνέχεια ακολούθησε εκδήλωση με τα Μουσικά Σύνολα του Σχολείου, στην οποία παρέστη εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας ο Πρωτοσύγκελλος αυτής Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, καλωσορίζοντας τους μαθητές και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς. Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο π. Φίλιππος προσέφερε εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου από ένα στυλό σε όλους τους μαθητές των σχολείων της Πόλης και ευχήθηκε καλή διαμονή, ενώ εξήρε την πρωτοβουλία του Ιδρύματος "Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου" για την φιλοξενία των ομογενών μαθητών.

Ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Θωμάς Παλάντζας ανέφερε πως τα εν λόγω σχολεία δίνουν σκληρό αγώνα προκειμένου να διατηρήσουν την υπόσταση τους. «Είναι ένα ζωντανό κύτταρο, μια σύνδεση της ελληνικής ομογένειας με τη χώρα μας, γι’ αυτό και μας τιμά το γεγονός πως επέλεξαν το Μουσικό Σχολείο για επίσκεψη» πρόσθεσε.

Από την πλευρά της, η καθηγήτρια και γενική γραμματέας του Συνδέσμου Υποστήριξης Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων Ντόρα Διακρούση, διευκρίνισε πως οι μαθητές που ήρθαν στη Μεσσηνία είναι τελειόφοιτοι, βιώνοντας ένα ταξίδι που τους βοηθά στην ελληνομάθεια. Η ίδια, μετέφερε τη χαρά των παιδιών για αυτή τους την εμπειρία, γνωρίζοντας συνομήλικους τους από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ενώ δεν έχασε την ευκαιρία να προσκαλέσει το Μουσικό Σχολείο στην Πόλη, για ένα αντίστοιχο ταξίδι.

Οι μαθητές αργότερα βρέθηκαν στο Ιστορικό Κέντρο για ξενάγηση, επισκεπτόμενοι στη συνέχεια τη Συλλογή ελληνικών ενδυμασιών "Βικτωρία Γ. Καρέλια".