Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2016 08:43

38 πρωτόκολλα κατεδάφισης για κατασκευές στην παραλία της Καλαμάτας

38 πρωτόκολλα κατεδάφισης για κατασκευές στην παραλία της Καλαμάτας

Τριάντα οκτώ πρωτόκολλα κατεδάφισης σε κατασκευές καταστημάτων στον αιγιαλό και την παραλία έστειλε η Κτηματική Υπηρεσία στο Δήμο Καλαμάτας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, η υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών έστειλε στη Δημοτική Αστυνομία και ισάριθμα πρωτόκολλα καθορισμού αποζημίωσης αυθαίρετης χρήσης, μαζί με τις συνημμένες σε αυτά εκθέσεις αυτοψίας και τοπογραφικά διαγράμματα.

Στην ανακοίνωση του δήμου αναφέρεται ότι τις επόμενες ημέρες η Δημοτική Αστυνομία θα προβεί στην επίδοση των πρωτοκόλλων, κατόπιν σχετικού αιτήματος εκ μέρους της Κτηματικής Υπηρεσίας (το νέο όνομα της υπηρεσίας είναι: Αυτοτελές Γραφείο Καλαμάτας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων).

Σε σύσκεψη στο Δημαρχείο Καλαμάτας, στις αρχές Ιουνίου, όπου είχαν ακουστεί φοβερές αλήθειες για τους κοινόχρηστους χώρους στον αιγιαλό, είχε τονιστεί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, ότι: «Για τις παράνομες και αυθαίρετες κατασκευές στον αιγιαλό έχουν εκδοθεί πρωτόκολλα κατεδάφισης, που δεν έχουν υλοποιηθεί ποτέ, ούτε για τις προκλητικές περιπτώσεις. Δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει τι επιτρέπεται και τι όχι στον αιγιαλό, αν επιτρέπονται οι ξύλινες παλέτες ή όχι».

Ο προϊστάμενος της Κτηματικής Υπηρεσίας στη Μεσσηνία Γιώργος Βλάχος είχε διευκρινίσει ότι »από το υπουργείο Οικονομικών η ερμηνεία είναι ότι απαγορεύεται οτιδήποτε. Τα πατώματα απαγορεύονται ρητά, λέει το υπουργείο, επιτρέπονται μόνο για διάδρομο». Είχε σημειώσει, ακόμα, πως «έχουμε πρωτόκολλα κατεδάφισης που δεν υλοποιούνται, ιδιαίτερα σε 2 που ήταν προκλητικοί» και πρόσθεσε: «Για τα πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής πρέπει να συνεννοηθούμε και να τα εκτελέσουμε όλοι μαζί. Αν θέλετε εγώ προχωράω σε πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής».

Γ.Σ.