Παρασκευή, 17 Μαϊος 2024 08:48

Ζητούν χορηγίες για αποκατάσταση φωτισμού Κάστρου Μεθώνης

 

Φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις να συμβάλουν με τη χορηγία τους, για τη συνολική αποκατάσταση του φωτισμού στο κάστρο της Μεθώνης, καλεί ο Σύλλογος Φίλων του Κάστρου.

“Με μεγάλη και επίμονη προσπάθεια  ετών, καταφέραμε να πείσουμε τον δήμο και το Δημοτικό Συμβούλιο να ξεκινήσει την επισκευή / συντήρηση του δικτύου φωτισμού”, ενημερώνει ο σύλλογος και παρατηρεί: “Ο ΣΦΚΜ εκφράζει την ικανοποίησή του γι’ αυτή την πρωτοβουλία του δήμου, η οποία ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα των δημοτών και των επισκεπτών της πόλης.    Δυστυχώς, το διαθέσιμο κονδύλι για το 2024, οριακά φτάνει για να ξαναφωτιστεί μόνο το Μπούρτζι και η είσοδος του μνημείου. Επειδή θεωρούμε ότι πρέπει να πάμε άμεσα σε συνολική αποκατάσταση και όχι σε ημίμετρα που όλοι ξέρουμε που οδηγούν, το Διοικητικό μας Συμβούλιο, στην συνεδρίαση της 16ης Απριλίου 2024, λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση του δήμου και την εκφρασμένη επιθυμία όλων για αποκατάσταση του φωτισμού  αποφάσισε ομόφωνα να προσκαλέσει φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις να συμβάλουν με τη χορηγία τους.

Μπορείτε να καταθέσετε τη χορηγία σας στο λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς με στοιχεία ΙΒΑΝ GR46 0172 0090 0050 0911 2230 675, ο οποίος έχει ως δικαιούχο το Σύλλογο Φίλων Κάστρου Μεθώνης Μεσσηνίας. Οι καταθέσεις θα πρέπει, σύμφωνα με το καταστατικό μας, αλλά και για λόγους διαφάνειας, να είναι επώνυμες. Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για δαπάνες αποκατάστασης του φωτισμού και θα αποδοθούν στον δήμο έναντι σχετικών παραστατικών δαπανών και θα υπάρξει λογοδοσία με δημοσίευση των στοιχείων των χορηγών, των αντίστοιχων ποσών και της χρήσης των χρημάτων που θα δαπανηθούν.

Ο Σύλλογος Φίλων του Κάστρου επισημαίνει ότι “έχει άμεση επαφή και επικουρεί ενεργά την αρμόδια υπηρεσία του δήμου στην επίβλεψη των εργασιών του ιδιωτικού συνεργείου που έχει αναλάβει την αποκατάσταση. Συνεπώς, θα υπάρχει άμεση πληροφόρηση και εικόνα της εξέλιξης  των εργασιών σε πραγματικό χρόνο” και τονίζει: “Δεν έχει σημασία το ποσό που θα κατατεθεί από καθένα μας. Οποιοδήποτε ποσό είναι χρήσιμο και έχει την αξία του. Οι μεγάλες χορηγίες είναι βεβαίως ευπρόσδεκτες, γιατί θα υπάρξει δυνατότητα πλήρους αποκατάστασης του φωτισμού σε συντομότερο χρόνο. Για μας πάντως έχει ιδιαίτερη σημασία να υπάρξουν πολλές χορηγίες με μικρότερα ποσά. Στόχος μας είναι (με βάση το συμφωνημένο χρονοδιάγραμμα), να ανάψουν  πάλι τα φώτα του του κάστρου μας μέχρι το τέλος Ιουνίου 2024”.