Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 21:27

Ανακατασκευή Διοικητηρίου Μεσσηνίας: Προβλήματα στατικότητας αναθεωρούν το χρονοδιάγραμμα (βίντεο-φωτογραφίες)

Οι εργασίες ανακατασκευής του Διοικητηρίου Μεσσηνίας αποκάλυψαν πρόβλημα στατικότητας του κτηρίου και άλλα τεχνικά προβλήματα με συνέπεια να χρειαστεί αναθεώρηση του χρονοδιάγραμματος παράδοσης του έργου.

Αυτό είπε στους δημοσιογράφους ο περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός μετά την ενημέρωση που είχε από τον εργολάβο και υπηρεσιακούς παράγοντες για την πορεία των εργασιών ανακατασκευής του Διοικητηρίου. Ο κ. Πτωχός είπε ότι το νέο χρονοδιάγραμμα θα γίνει γνωστό το επόμενο δεκαήμερο.

Συγκριμένα ο κ. Πτωχός είπε: «Πάλι Μεσσηνία σήμερα. Ήρθαμε να δούμε από κοντά το έργο που γίνεται εδώ στο Διοικητήριο. Να δούμε όλες τις λεπτομέρειες, οι οποίες θα το βάλουν πάλι σε έναν καλό ρυθμό ώστε να μπορέσουμε να στεγάσουμε όλες τις υπηρεσίες της Περιφέρειας. Ενα πρόβλημα το οποίο υπάρχει και σε άλλες περιφερειακές ενότητες. Είναι κάτι που θα θέλαμε να το δούμε πάρα πολύ θετικά για να μπορέσουμε να έχουμε συγκεντρωμένες όλες τις υπηρεσίες και να μειώσουμε κατά πολύ τα λειτουργικά μας έξοδα.

Σχετικά με το έργο, όπως ξέρετε δεν είχε τον καλύτερο ρυθμό μέχρι τώρα, νομίζω ότι μπορούμε να το βάλουμε σε ένα καλύτερο ρυθμό, να έχουμε ένα χρονοδιάγραμμα, να έχουμε καλύτερες χρηματοροές. Ένας λόγος που δεν είχαμε μέχρι τώρα το ρυθμό που θα έπρεπε. Νομίζω ότι από δω και πέρα μπορούμε να το βάλουμε σε έναν ρυθμό και γενικότερα είμαι αισιόδοξος».

Όταν ρωτήθηκε για τις αιτίες της καθυστέρησης ο κ. Πτωχός απάντησε:

«Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν πάρα πολλά ευρήματα, όταν άρχισαν οι πρώτες εργασίες , κυρίως προβλήματα τα οποία έχουν να κάνουν με τη στατικότητα του έργου. Αντιλαμβάνεσαι ότι είναι ένα κτίριο το οποίο φτιάχτηκε δεκαετία του 1970. Δεν υπήρχαν οι αντίστοιχες μελέτες. Συνεπώς, με την αποκάλυψη πάρα πολλών σημείων εντοπίστηκαν πολλά προβλήματα τα οποία έπρεπε να μελετηθούν εκ νέου και να μπορέσουν να γίνουν συμπληρωματικές εργασίες.
Αλλά γιατί χρονοδιάγραμμα μιλάμε πιά και γιατί προϋπολογισμό μπορεί να αποδεχθεί πλέον;

Το χρονοδιάγραμμα αυτή τη στιγμή είναι ζητούμενο και για μας. Μέχρι τώρα δεν έχουμε το επικαιροποιημένο χρονοδιάγραμμα. Πιστεύω ότι μέσα στις επόμενες 10 μέρες θα έχουμε ένα ακριβές χρονοδιάγραμμα το οποίο θα το δημοσιοποιήσουμε όπως και τα υπόλοιπα έργα που έχουμε πει. Ο προϋπολογισμός παραμένει αυτός που είναι όπως το ξέρετε από την αρχή συν την επέκταση που έκανε στο τέλος η προηγούμενη περιφερειακή αρχή».

Σε ερώτηση για την ύπαρξη πολιτικών ευθυνών, ο κ. Πτωχός απάντησε « Σε έργα που είναι κυρίως ανακατασκευές παλιών κτηρίων είναι πολλά τα τεχνικά προβλήματα. Το αν υπάρχει πολιτική ευθύνη ή δεν υπάρχει δεν μπορώ να σας το πω με μεγάλη βεβαιότητα. Μπορώ όμως και σαν τεχνικός και έχω να σας πω ότι τα προβλήματα τα τεχνικά είναι αρκετά».

Θ.Λ.