Παρασκευή, 03 Μαϊος 2024 08:12

Υποψήφιοι ευρωβουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Συναντήσεις Τσιριγώτη – Κουρουμπλή την Καλαμάτα

 

Κρίσιμες χαρακτήρισαν τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Ζαχαρούλα Τσιριγώτη και Παναγιώτης Κουρουμπλής κι εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για καλό εκλογικό αποτέλεσμα του κόμματός τους, ενώ κάλεσαν τον κόσμο να συμμετάσχει στις εκλογές, χθες στην Καλαμάτα.

Σε συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο “Rex”, η Ζαχ. Τσιριγώτη, αντιστράτηγος ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας,  επεσήμανε ότι είναι πάρα πολύ σημαντικές και κρίσιμες και πως “θέλουμε μια Ευρώπη να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, με αυτόνομη εξωτερική και αμυντική πολιτική”. Παρατήρησε ότι επ’ ουδενί δεν πρέπει να απέχει ο κόσμος, γιατί θα ανέβουν οι ακροδεξιοί και τάχθηκε υπέρ μιας Ε.Ε. που να αναδείξει στρατηγικές, να ανακόψει την ακροδεξιά, να μειωθεί η ψαλίδα με τα οικονομικά, και θα ασχοληθεί με την υγεία, την παιδεία, το μεταναστευτικό και την ασφάλεια των πολιτών.

Είπε ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόγραμμα, έχει κάνει τις προτάσεις του για την Ε.Ε., την οικονομική πολιτική και την ακρίβεια και κατορθώνει να ανεβάζει τα ποσοστά του” και προσδιόρισε ως στόχο “να ξανακερδίσουμε τον κόσμο, να καταλάβει ότι είμαστε αξιόπιστο κόμμα με προτάσεις και λύσεις για τα προβλήματά του”.

Για τις συναντήσεις που είχε στην Καλαμάτα, η κ. Τσιριγώτη αναφέρθηκε στις φοβερές ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, την εγκληματικότητα και τη δραστηριότητα των ρομά. Για τις επαφές στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας μίλησε για τα οικονομικά προβλήματα των αστυνομικών, την υποστελέχωση προσωπικού και την έλλειψη τεχνικών μέσων. Αναφέρθηκε στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ που προβλέπουν αξιοκρατία στους κόλπους της ΕΛΑΣ και στο ΕΣΥΚ Ελληνικής και Δημοτικής Αστυνομίας της Καλαμάτας που “είχε διαφημιστεί, αλλά δεν υπάρχει τίποτα, δεν έχει λειτουργήσει”.

Ο πρώην υπουργός Π. Κουρουμπλής έκανε λόγο για κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, για “κρίσιμες εκλογές και για την Ευρώπη, καθώς έρχεται η Ακροδεξιά” και κάλεσε τους πολίτες  να μην απέχουν, να μην παραχωρήσουν το δικαίωμα που έχουν και να αποφασίζουν άλλοι γι’ αυτούς χωρίς αυτούς.

Ανέφερε ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσεγγίσει το 20% και η Ν.Δ. δεν θα έχει 3 μπροστά” (στο ποσοστό της), γι’ αυτό κι εκτίμησε ότι οι ευρωεκλογές θα είναι αφετηρία πολιτικών εξελίξεων. Υποστήριξε πως “οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες θα καταλάβουν ότι ο κ. Μητσοτάκης τους εξαπάτησε με τα μπουγιουρντί που θα τους έρθουν”.

Ο Π. Κουρουμπλής παρατήρησε ότι “θέλουμε μια άλλη Ευρώπη με αναβαθμισμένο Κοινοβούλιο, θα εμπεδώνει την ειρήνη και δεν θα αφαιρεί μετάλλιο από κάποιον που μίλησε για την Παλαιστίνη”.

Επικρίνοντας δριμύτατα την κυβέρνηση είπε ότι η υγεία βρίσκεται σε κατάρρευση και πως η κυβέρνηση κατεδάφισε τη φιλοσοφία πως όλοι οι πολίτες είναι ίδιοι στο θέμα της υγείας κι εφαρμόζει αυτή που λέει ότι πρέπει να έχεις λεφτά για έχεις την υγεία σου και να σωθείς.

Ανέφερε πως το ΕΣΥ βρίσκεται σε κατάσταση “ζωή εν τάφω” και κάλεσε την κυβέρνηση να στηρίξει οικονομικά γιατρούς και νοσηλευτές.

Τέλος,  έκανε λόγο για μοιραία και άβουλη κυβέρνηση στα προβλήματα των πολιτών και στάθηκε στην ακρίβεια, στα αρκετά προβλήματα της γεωργίας και στις ελληνοποιήσεις των επικίνδυνων για την υγεία εισαγόμενων προϊόντων.

Γ.Σ.