Τρίτη, 21 Μαϊος 2024 18:23

Προβολή της ταινίας "Το αγκάθι"

 

Η ταινία "Το αγκάθι" θα προβληθεί αύριο Τετάρτη στις 9 μ.μ. από τη Filmhouse - Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας, στο Αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, στο πλαίσιο του 22ου Παμπελοποννησιακού Οδοντιατρικού Συνεδρίου.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, ενώ θα υπάρχει κουτί εισφορών για την ενίσχυση του Περιφερειακού Τμήματος Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

Το Αγκάθι είναι μια απολαυστική κωμωδία με βάση έναν περιπετειώδη οδοντίατρο με έξυπνους διαλόγους, που αποτέλεσε αρχικά μεγάλη θεατρική επιτυχία στο Broadway το 1965 σε σενάριο τού Abe Burrows και μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη το 1969 με τον ίδιο τίτλο σε διασκευή τού I.A.L. Diamond, καταλήγοντας να είναι η μια από τις πιο εμπορικές ταινίες της χρονιάς

Η πρωτοεμφανιζόμενη τότε Goldie Hawn κέρδισε το Όσκαρ δεύτερου γυναικείου ρόλου και ήταν επιπλέον υποψήφια στην ίδια κατηγορία και στα βραβεία Bafta. Για την ερμηνεία της κέρδισε επίσης Χρυσή Σφαίρα, ενώ στα ίδια βραβεία η ταινία προτάθηκε για Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ταινίας (Μιούζικαλ ή Κωμωδία) και η Ingrid Bergman ήταν υποψήφια στην κατηγορία καλύτερης ηθοποιού (σε Κωμωδία ή Μιούζικαλ).

 

Δείτε το trailer

Σκηνοθεσία: Gene Saks. Παίζουν: Walter Matthau, Ingrid Bergman, Goldie Hawn.