Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2015 23:30

Μία εβδομάδα αμφιδρομημένη η Βασ. Γεωργίου (δημοσκόπηση)

Γράφτηκε από τον

Μία εβδομάδα αμφιδρομημένη η Βασ. Γεωργίου (δημοσκόπηση)

Μία εβδομάδα συμπληρώθηκε ήδη από την αμφιδρόμηση της Βασ. Γεωργίου, με την πρώτη δοκιμή να γίνεται ουσιαστικά σε συνθήκες... μάχης δεδομένης της εορταστικής περιόδου. Αν και ακόμα είναι αρκετά νωρίς για να μπορέσει κάποιος να χαρακτηρίσει τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ως επιτυχείς ή όχι, εντούτοις μπορούν να βγουν κάποια συμπεράσματα.

Κατ' αρχάς στα θετικά συγκαταλέγεται το γεγονός ότι όλες αυτές τις ημέρες δεν σημειώθηκε κάποιο τροχαίο ατύχημα, διαψεύδοντας μέχρι στιγμής τους φόβους πολλών (και τους δικούς μας). Σε αυτό πάντως καθοριστική ήταν η συμβολή της Δημοτικής Αστυνομίας, που κυρίως στη συμβολή των οδών Βασ. Ολγας και Ακρίτα φρόντισαν για μέρες να ενημερώνουν τους οδηγούς για τα νέα δεδομένα, καθώς και η τοποθέτηση μεγάλων πινακίδων STOP στο σημείο. Παρόλα αυτά, η αριστερή στροφή από τη Βασ. Ολγας προς την Ακρίτα μόνο εύκολη δεν αποδεικνύεται, καθώς -ιδίως τις ώρες αιχμής- συχνά τα οχήματα αναγκάζονται να “κόβουν” την κυκλοφορία για να μπορέσουν αποτελεσματικά να ελέγξουν το ρεύμα ανόδου της Ακρίτα. 

Πάντως μέχρι τώρα ο κυκλοφοριακός φόρτος που παρατηρείται στο νεοδιανοιχθέν τμήμα καθόδου της Ακρίτα είναι μικρός, χωρίς να μπορούμε με ασφάλεια να πούμε αν αποδίδεται στη μη εξοικείωση ή εάν τελικά δεν έδωσε τις αναμενόμενες λύσεις στους οδηγούς.

Χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία φαίνεται ότι λειτούργησε και η αριστερή στροφή από την Αριστομένους προς τη Βασ. Γεωργίου, η οποία με την απαγόρευση στάθμευσης από τη μία πλευρά φάνηκε ότι τελικά δεν ήταν το... σοκάκι, που φαινόταν τόσα χρόνια. Ερωτηματικό πάντως αποτελεί ακόμα το πώς θα λειτουργήσει η ελεγχόμενη στάθμευση από τις 18 Ιανουαρίου, αλλά και το αν θα υπάρξει κάποια ειδική μέριμνα για τους μόνιμους κατοίκους. Για το τελευταίο μάλιστα έχουμε ήδη δεχθεί σχετικά ερωτήματα στην “Ε”.

Αφήσαμε όμως για το τέλος την σοβαρότερη “πληγή”, που είναι το πέρασμα των δικύκλων από τις διαβάσεις πεζών στο διαχωριστικό στην Ασκληπιού και στην Αριστοδήμου. Το έχουμε επισημάνει εδώ και πολύ καιρό. Στα δύο αυτά σημεία το διαχωριστικό φαντάζει αόρατο, καθώς χωρίς υπερβολή καθημερινά δεκάδες μηχανάκια εξακολουθούν να περνούν (προφανώς όχι μόνα τους!) δημιουργώντας μεγάλο κίνδυνο για σύγκρουση με τα νομίμως διερχόμενα οχήματα στο ρεύμα εισόδου της Βασ. Γεωργίου.

 

Αυτά προς το παρόν. Αλλωστε, όπως είπαμε, ασφαλέστερα συμπεράσματα θα εξαχθούν τις επόμενες εβδομάδες. Μέχρι τότε προσοχή, γιατί η συνήθεια χρόνων μπορεί να αποβεί καταστροφική.

Εσείς τι άποψη έχετε έως τώρα για τις παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Καλαμάτας;

{sl_advpoll id='3' width='250' center='1' title=''}