Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018 12:50

Ελλειμμα πολιτικής για την τριτοβάθμια εκπαίδευση

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Ελλειμμα πολιτικής για την τριτοβάθμια εκπαίδευση

 

Διαβάζω και ξαναδιαβάζω την ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, για τη συνάντηση του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Αθανάσιο Κατσή, αλλά άκρη δεν βγάζω, αφού σε ένα σημείο υποστηρίζει ότι το ίδρυμα "αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της έλλειψης χώρου" και σε άλλο επισημαίνεται "η στρατηγική, η οποία πρέπει να ακολουθηθεί σχετικά με τα βήματα ενοποίησης μεταξύ του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ" που διαθέτει επαρκείς χώρους για να φιλοξενήσει το Πανεπιστήμιο.

Βεβαίως αν οι πρυτανικές αρχές δεν συνέχιζαν τη "μυστική διπλωματία", που ξεκίνησαν με την ντροπιαστική κρυφή επιτιμοποίηση του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, οι δημοσιογράφοι θα είχαμε την ευκαιρία να ρωτήσουμε γιατί το Πανεπιστήμιο "ζητιανεύει" κτήρια από τον Δήμο Καλαμάτας και δεν προχωράει τη συνεργασία με το ΤΕΙ, που διαθέτει περισσότερα κτήρια από όσα χρειάζεται.

Από εκεί και πέρα, δεν μας κάνει καμία εντύπωση που ο Δήμος Καλαμάτας "θα κάνει κάθε προσπάθεια στις προσεχείς ημέρες να βοηθήσει το Πανεπιστήμιο προς την κατεύθυνση χρήσης των συγκεκριμένων οικίσκων" του Ανατολικού Κέντρου, καθώς ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας έχει αποδείξει ότι ενδιαφέρεται κυρίως για την παραμονή του στρατοπέδου παρά για το μέλλον της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Σε διαφορετική περίπτωση ο κ. Νίκας θα προβληματιζόταν τουλάχιστον ειδικά αν γνώριζε ότι ο Δήμος Τρίπολης καταβάλλει κάθε εφικτή προσπάθεια για συγκέντρωση όλων των σχολών στην Τρίπολη και ότι στο Αναπτυξιακό Συνέδριο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την παραχώρηση του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αρκαδίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Αν στο παζλ προστεθεί και η βούληση πολλών πανεπιστημιακών καθηγητών για συγκέντρωση όλων των σχολών στην Τρίπολη, ώστε να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, όπου έχουν τις... δουλειές τους, γίνεται κατανοητό αφενός ότι η συνεργασία με το ΤΕΙ κάθε άλλο παρά εύκολη είναι και αφετέρου ότι μόνο του το ΤΕΙ δύσκολα θα παραμείνει στο χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Σε κάθε περίπτωση, το πρόβλημα δεν είναι η έλλειψη κτηρίων στην Καλαμάτα. Είναι το έλλειμμα πολιτικής για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018 12:54