Δευτέρα, 13 Μαϊος 2024 10:17

Τελικός Conference League: Σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας

Τελικός Conference League: Σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας

Σήμερα, Δευτέρα αναμένεται να διεξαχθεί η πρώτη επιτελική σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας που θα εκπονηθούν στην Νέα Φιλαδέλφεια, την ημέρα του μεγάλου τελικού του Conference League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Φιορεντίνα.

Αυτή θα διεξαχθεί υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και θα πάρουν μέρος ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που θα έχουν την επιτελική ευθύνη για την εφαρμογή των αποφάσεων που θα ληφθούν. Παρόντες θα είναι και οι υπεύθυνοι της UEFA.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ που επικαλείται αστυνομικές πηγές τα μέτρα έχουν σχεδόν οριστικοποιηθεί και όπως είναι αναμενόμενο το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας πρόκειται να μετατραπεί σε “φρούριο”.

H ΕΛ.ΑΣ. σχεδιάζει με ιδιαίτερη προσοχή τα μέτρα, με ιδιαίτερη βαρύτητα να δίνεται στην ενεργοποίηση του «πληροφοριακού» δικτύου. Στο στόχαστρο πρόκειται να μπουν κυρίως οπαδοί που έχουν απασχολήσει ξανά τις αρχές και που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν εκ νέου πρόβλημα.

Έτσι, κρατική ασφάλεια, Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους αθλητικούς χώρους, διμοιρίες των ΜΑΤ, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ και Αντιτρομοκρατική, θα μετέχουν στον επιχειρησιακό σχεδιασμό, καθώς και στο σύνολό της η ΕΛ.ΑΣ.

Πηγή: news247.gr