Δέκα κοινότητες του Δήμου Μεσσήνης δεν θα μετέχουν στο πρόγραμμα δακοκτονίας, που θα υλοποιηθεί σε όλο το δήμο κατά το 2020.
Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020 08:29

Κύπριοι μελισσοκόμοι επισκέπτονται τη Μεσσηνία

Γράφτηκε από τον
Κύπριοι μελισσοκόμοι επισκέπτονται από χθες την περιοχή της Τριφυλίας και της Μεσσηνίας στα πλαίσια προγράμματος εβδομαδιαίας κατάρτισης μέσα από σχετικό πρόγραμμα ανταλλαγής αγροτών.
Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2020 20:39

Μεσσηνία: Εκτός δακοκτονίας η περιοχή της Είρας

Γράφτηκε από την
Την εφαρμογή του προγράμματος δακοκτονίας στα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Οιχαλίας για το 2020, αποδέχθηκε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο, στην τελευταία συνεδρίασή του τον περασμένο χρόνο.
Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020 16:01

Ο Κουρεμπές συντονιστής Αγροτικού του ΣΥΡΙΖΑ

Γράφτηκε από την
Στην πρώτη συνεδρίαση της Γραμματείας Αγροτικού του ΣΥΡΙΖΑ για το 2020, που πραγματοποιήθηκε στις 11 Ιανουαρίου, η Γραμματεία συγκροτήθηκε σε Σώμα με παρόντα τα 26 από τα 34 μέλη της.
Τις μηχανές των τρακτέρ τους ενόψει των επικείμενων κινητοποιήσεων ζεσταίνουν αγρότες και στη Μεσσηνία.
Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2020 18:04

Εκτιμήσεις ΕΛΓΑ για ζημιές από πλημμύρες

Γράφτηκε από την
Ο πίνακας του ΕΛΓΑ µε τα πορίσµατα εκτίµησης των ζηµιών από την πλημμύρα της 24ης Ιανουαρίου 2019, στις καλλιέργειες παραγωγών της Κοινότητας Ασπροχώματος, έφτασε χθες στο Δήμο Καλαμάτας.
Τη μάχη με τον πάγο ξεκίνησαν τις τελευταίες μέρες οι πατατοπαραγωγοί στη Μεσσήνη και τον Μπουρνιά της Καλαμάτας, για την προστασία της καλλιέργειας πρώιμης πατάτας.
Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης καταγγέλλει τη νέα δικαστική δίωξη σε βάρος 33 αγροτών που πήραν μέρος στις κινητοποιήσεις του 2016 και οι οποίοι καλούνται να παρουσιαστούν στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας στις…
Κυβερνητική παρέμβαση για λήψη μέτρων στήριξης των ελαιοπαραγωγών, λόγω της χαμηλής τιμής του ελαιόλαδου, ζητεί ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Περικλής Μαντάς.
Να ενταχθεί η Κοινότητα Χώρας στην εφαρμογή του προγράμματος δακοκτονίας για το 2020 γνωμοδοτεί προς το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου - Νέστορος το Συμβούλιο της Κοινότητας, με ομόφωνη απόφασή του.
Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2019 08:30

Παρουσίαση αποτελεσμάτων προγράμματος ΠΟΠ Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Τα αποτελέσματα του προγράμματος "Μετρήσεις ποιοτικών χαρακτηριστικών ελαιόλαδου ΠΟΠ Καλαμάτα" θα παρουσιαστούν τη Δευτέρα στις 10.30 π.μ., στις στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Ελαίας Καλαμάτας.
Ένα μοναδικό ρεκόρ, που ελάχιστοι στον κόσμο και στην Ελλάδα κατέχουν, έχει πετύχει ο ελαιοπαραγωγός από την Λακωνία, Γιώργος Σακελλαρόπουλος.
O ΕΛΓΑ απέστειλε χθες τον πίνακα με τα πορίσματα εκτίμησης των ζημιών από το χαλάζι της 20ής Ιανουαρίου 2019 στις καλλιέργειες παραγωγών της Κοινότητας Καλαμάτας.
Ελέγχους σε μονάδες τυποποίησης και διακίνησης ελαιόλαδου στη Μεσσηνία διενεργούν κλιμάκια των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.
Ο κίνδυνος να προσβληθούν και οι ελαιοποιήσιμες ελιές από γλοιοσπόριο είναι ιδιαίτερα μεγάλος, καθώς οι κλιματικές συνθήκες ευνοούν την ανάπτυξη του μύκητα.
Υψηλά διεθνή αποθέματα ελαιολάδου πάνω από 1 εκ. τόνους προβλέπει να υπάρχουν στο τέλος της περιόδου 2019 - 2020 το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας.
Τραγικά είναι τα πράγματα για τη φετινή παραγωγή, για τους παραγωγούς της ελιάς Καλαμών στη Μεσσηνία.
Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019 09:10

Φυτεύουν πατάτα στα κτήματα στον Μπουρνιά (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την περίοδο στα χωράφια στον Μπουρνιά της Καλαμάτας και στην περιοχή της Μεσσήνης η φύτευση της ανοιξιάτικης πατάτας για το 2020.
Εγκαινιάστηκε χθες το απόγευμα ο νέος σύγχρονος εξοπλισμός του ελαιοτριβείου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μικρής Μαντίνειας και Αβίας, με στόχο την απόλυτη προστασία της ποιότητας του ελαιολάδου ΠΟΠ Καλαμάτα.
Σε χαμηλά επίπεδα παραμένει η τιμή του ελαιολάδου και στη Μεσσηνία και οι παραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση.
Σελίδα 1 από 96

NEWSLETTER