Μέτρα στήριξης του αγροτικού τομέα ζητά από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων. Τονίζει ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα διάθεσης των νωπών προϊόντων, με αποτέλεσμα να πετιούνται,…
Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020 17:27

Μέτρα ζητεί ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων

Γράφτηκε από την
Μέτρα στήριξης του ευρύτερου αγροτικού χώρου ζητεί ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων με επιστολή του προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων:
Ηλεκτρονικά τιμολόγια, νέο καθεστώς ασφάλισης στον ΕΛΓΑ και αλλαγές στη δακοκτονία προανήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, στο πλαίσιο της προσπάθειας για στήριξη του εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών.
Πολύ πριν το Πάσχα, αρχές Απριλίου, θα βγουν οι πρώτες φετινές ανοιξιάτικες πατάτες στη Μεσσήνη και στον Μπουρνιά της Καλαμάτας.
Η στήριξη των ελαιοπαραγωγών με έναν μηχανισμό κατώτατης εγγυημένης τιμής, σαν αυτόν που επιχειρούν να θέσουν σε εφαρμογή οι Ισπανοί, συζητήθηκε στη χθεσινή σύσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη…
Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2020 17:44

Μεσσηνία: Οδηγίες για τη χρήση των ζιζανιοκτόνων

Γράφτηκε από την
Το Τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας ανακοινώνει στους παραγωγούς της περιοχής μας τα παρακάτω:
Ανικανότητα στην κυβέρνηση για το ότι δεν μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα των ελαιοπαραγωγών καταλογίζει με ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και Περιφέρειας.
Εννιακόσιοι εβδομήντα πέντε (975) αγρότες της Περιφέρειας Πελοποννήσου με συνολικό ποσό 39.120.140,18 ευρώ εντάσσονται στα σχέδια βελτίωσης, στη δράση 4.1.1. του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 - 2020, που αφορά την…
Ενας νέος ιός καραντίνας, ο ιός της καστανής ρυτίδωσης του καρπού τομάτας έχει κάνει την εμφάνισή του και στα θερμοκήπια της Τριφυλίας και απειλεί τις καλλιέργειες, καθώς η προσβολή του…
“Ξεπαγώνει” και αρχίζει να κινείται η αγορά ελαιολάδου, με τις τιμές να συνεχίζουν να κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα αλλά με σημαντική διακύμανση από περιοχή σε περιοχή.
Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020 08:29

Χάνονται επιδοτήσεις από τους δασικούς χάρτες

Γράφτηκε από την
Κοντά στο 1 εκατ. στρέμματα υπολογίζονται οι δεσμευμένες αγροτικές εκτάσεις από τους κυρωμένους δασικούς χάρτες.
Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020 08:11

Ενημέρωση στα Φιλιατρά για ιό στην ντομάτα

Γράφτηκε από τον
Ενημέρωση για το νέο παθογόνο καραντίνας «ιός της καστανής ρυτίδωσης του καρπού τομάτας» θα γίνει σήμερα στα Φιλιατρά στις 6.30 το απόγευμα στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο της πόλης.
Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020 08:59

Εκπόνηση στρατηγικού σχεδίου για την ελαιοκομία

Γράφτηκε από την
Στην εκπόνηση στρατηγικού σχεδίου για την ανάπτυξη της ελαιοκομίας στην Ελλάδα, το οποίο θα θέτει βραχυπρόθεσμους, μεσοπρόθεσμους και μεσομακροπρόθεσμους στόχους, συμφώνησαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης και…
Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου προκήρυξε τον διαγωνισμό για τη δακοκτονία στη Μεσσηνία.
Για δεύτερη φορά, με απόφαση που εξέδωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, στις 15 Φεβρουαρίου, η Ελλάδα εξαιρείται από τους αμερικανικούς δασμούς στην ΕΕ.
«Το να διαφοροποιηθούμε με την ποιότητα είναι ο μοναδικός δρόμος» σημειώνει για το ελαιόλαδο ο Αντόνιο Τζουζέπε Λάουρο γεωπόνος, ιδρυτής και πρόεδρος του διεθνούς διαγωνισμού EVO IOOC, μιλώντας στην «Ε».
Το 40% των καλλιεργήσιμων εκτάσεων καρπουζιού στην Τριφυλία υπολογίζεται ότι έχει φυτευτεί μέχρι τώρα, με τους παραγωγούς να έχουν σύμμαχο τις καλές καιρικές συνθήκες.
“Τη συνταγή που θα προωθήσει το ποιοτικό ελαιόλαδο σε υψηλότερη τιμή μπορούμε να την ανακαλύψουμε όλοι μαζί, δεν είναι αδύνατο” σημείωσε μεταξύ άλλων ο διεθνούς φήμης γευσιγνώστης και πρόεδρος του…
Να μην εφαρμοστεί πρόγραμμα δακοκτονίας από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Μεσσηνίας τη φετινή χρονιά, σε 12 ορεινές κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας, όπως ζήτησαν οι ίδιες, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο το…
Τα προβλήματα που υπάρχουν στον ελαιοκομικό τομέα και τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν επισημαίνει ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ελαίας Αριστείδης Σκλάβος προς το δήμαρχο Τριφυλίας Γιώργο Λεβεντάκη.
Σελίδα 1 από 97

NEWSLETTER