Σταθερές οι τιμές του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου σε Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία και Τυνησία το επταήμερο 25 Νοεμβρίου - 1 Δεκεμβρίου, σε σχέση με το αντίστοιχο προηγούμενο διάστημα.
Στα 2,50 με 2,60 ευρώ παραμένει η τιμή του ελαιολάδου στη Μεσσηνία και η ποιότητα, για την ώρα, είναι σε καλά επίπεδα.
Παρατείνεται έως και την επόμενη Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ενίσχυσης των ελαιοπαραγωγών οι οποίοι επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού με 126 εκατομμύρια ευρώ, όπως ανακοίνωσε…
Την κυβέρνηση γιατί “έχει αφήσει τελείως αβοήθητους” τους αγρότες, επικρίνει δριμύτατα ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης.
Σε λειτουργία τέθηκε χθες, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, το σύστημα υποβολής αίτησης άμεσης επιχορήγησης κρατικών ενισχύσεων στους τομείς: α) της επιτραπέζιας ελιάς ποικιλίας Καλαμών, β) του πρώιμου καρπουζιού χαμηλής…
Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020 09:10

Σταθερές οι τιμές στο ελαιόλαδο

Γράφτηκε από τον
Σταθερές παρέμειναν το τελευταίο επταήμερο, σε σχέση με το αντίστοιχο προηγούμενο διάστημα, οι τιμές του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου σε Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία και Τυνησία.
Σοβαρό ζήτημα με την υποδοχή και την επεξεργασία του πυρήνα από τα πυρηνελαιουργεία της Μεσσηνίας, αναμένεται να προκύψει το επόμενο διάστημα.
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και στη Μεσσηνία η ελαιοκομική περίοδος, με τους ελαιοκαλλιεργητές να κάνουν την δική τους προσπάθεια για να βγάλουν ελαιόλαδο χαμηλής οξύτητας και όσο το δυνατόν ανώτερου…
Την αυτοματοποίηση της διαδικασίας για την υποβολή αίτησης που αφορά την ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών ζητά ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων.
Την παράταση υποβολής των δηλώσεων για την ενίσχυση των αγροτών - ελαιοπαραγωγών, λόγω κορονοϊού, ζητεί ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και Περιφέρειας.
Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου πετά η κυβέρνηση το μπαλάκι της εξεύρεσης χώρου, στον οποίο θα μπαίνουν καραντίνα όσοι αλλοδαποί εργάτες γης βρεθούν θετικοί σε τεστ κορονοϊού.
Δεκάδες ελαιοπαραγωγοί ταλαιπωρήθηκαν και χθες εξαιτίας προβλημάτων στη λειτουργία της πλατφόρμας, μέσω της οποίας υποβάλλονται οι αιτήσεις για την ενίσχυση των 126 εκ. ευρώ.
Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020 08:30

Με 40 λεπτά βγαίνουν οι καλοκαιρινές πατάτες

Γράφτηκε από την
Ξεκίνησε η συλλογή της καλοκαιρινής πατάτας και ειδικά αυτής που φυτεύτηκε πρώιμα το καλοκαίρι, ώστε να καλύψει ανάγκες της ζήτησης για νωπό προϊόν.
Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020 10:14

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για ενίσχυση ελαιοπαραγωγών

Γράφτηκε από τον
Ξεκίνησε χθες και θα συνεχιστεί μέχρι τις 27 Νοεμβρίου η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για το επίδομα έκτακτης ενίσχυσης των ελαιοπαραγωγών που είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.
Ενημέρωση από τους δημόσιους κτηνιάτρους αλλά και μέτρα πρόληψης από τον καταρροϊκό πυρετό ζητούν οι κτηνοτρόφοι, καθώς το πρόβλημα πλέον βρίσκεται μια ανάσα από τις κτηνοτροφικές τους μονάδες.
Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2020 08:44

Αιτήσεις για ενίσχυση ελαιοπαραγωγών

Γράφτηκε από την
Η Ευρωπαϊκή Ενωση ενέκρινε την ενίσχυση των Ελλήνων ελαιοπαραγωγών με 126 εκ. ευρώ, και οι δικαιούχοι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες θα υποβάλουν ηλεκτρονικά τη σχετική αίτηση από τις 17 έως…
Αμεσα μέτρα για τη στήριξη των κτηνοτρόφων της Μεσσηνίας στην προσπάθεια αντιμετώπισης του καταρροϊκού πυρετού, ζητεί ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης.
Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020 12:50

Πρόβλημα με 4 απολύσεις γεωπόνων του ΕΛΓΑ Τρίπολης

Γράφτηκε από την
Τέσσερις γεωπόνοι απολύθηκαν από το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στην Τρίπολη, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στο έργο και στη λειτουργία του.
Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2020 17:46

Αιτήσεις για φυτεύσεις αμπέλου στην Τριφυλία

Γράφτηκε από τον
Μέχρι τις 18 Νοεμβρίου πρέπει να υποβάλουν αίτηση-υπεύθυνη δήλωση ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οι παραγωγοί που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν άδεια νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών…
Σελίδα 1 από 110

NEWSLETTER