Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021 15:20

Οδηγίες για σωστή χρήση ζιζανιοκτόνων

Γράφτηκε από την
Το τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, με ανακοίνωσή του, δίνει τις εξής οδηγίες σωστής χρήσης των ζιζανιοκτόνων:
Επένδυση 100 εκ. ευρώ, για υδροπονική καλλιέργεια ντομάτας σε έκταση 500 στρεμμάτων, θα δημιουργήσει 400-500 θέσεις εργασίας στη Μεγαλόπολη.
Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021 08:46

Ελαφρώς ανοδικά η τιμή του ελαιόλαδου

Γράφτηκε από την
Ελαφρώς ανοδικά κινείται η τιμή του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου, αλλά οι τιμές παραμένουν χαμηλά σε σχέση με την ποιότητα του προϊόντος και δεν ικανοποιούν τους παραγωγούς.
Την επαναλειτουργία του Κέντρου «Δήμητρα» στα Φιλιατρά ζητά με ομόφωνη απόφασή του το Τοπικό Συμβούλιο της πόλης σε επιστολή του προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον ΕΛΓΟ…
Εφ’ όλης της ύλης συνάντηση για τα αγροτικά ζητήματα της Μεσσηνίας είχαν χθες ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός και ο βουλευτής Περικλής Μαντάς.
Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021 14:40

Μεσσηνία: Ο πάγος “έφαγε” την πρωιμότητα της πατάτας

Γράφτηκε από την
Οι ζημιές στο υπέργειο φυτό της πατάτας οδηγούν σε απώλεια της πρωιμότητας και μικρότερη παραγωγή.
«Μετακίνηση αγροτών με χειρόγραφες βεβαιώσεις ως ίσχυε έως σήμερα, καθώς καθίσταται πρακτικά αδύνατον δεκάδες χιλιάδες παραγωγών να σπεύσουν σε λογιστικά γραφεία για να εκδώσουν μέσω «Εργάνη» ή ΑΑΔΕ τις σχετικές…
Την αναγνώριση της ποικιλίας ελιάς Καλαμών ως εθνικό προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) ζητεί από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό ο δήμαρχος Μεσολογγίου Κώστας Λύρος.
Αμετάβλητη, μεταξύ 2,6 και 2,7 ευρώ το κιλό, παραμένει η διακύμανση της τιμής του έξτρα παρθένου ελαιολάδου στη Μεσσηνία και στην Ελλάδα.
Δικηγορικά γραφεία καλούν αγρότες στην περιοχή της Μεσσήνης για χρέη από παλιά δάνεια της Αγροτικής Τράπεζας.
Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2021 09:06

Ολονύχτια μάχη πατατοπαραγωγών με τον πάγο (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Σε επιφυλακή βρίσκονται οι πατατοπαραγωγοί του Μπουρνιά στη Δυτική Παραλία της Καλαμάτας για τον πάγο, όμως τους ανησυχεί ο δυνατός αέρας.
Για εξευτελιστικές τιμές που έχουν ως αποτέλεσμα να πετιέται η Ελιά Καλαμών στους σκουπιδότοπους κάνει λόγο ο Αγροκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης. Στην ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει “ψίχουλα” την ειδική ενίσχυση και καταθέτει…
Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021 09:24

Στα 2,70 παραμένει η τιμή του ελαιολάδου στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από τον
Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν το τελευταίο επταήμερο στην αγορά έξτρα παρθένου ελαιολάδου σε Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία.
Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021 17:39

Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα LIFE GAIA Sense

Γράφτηκε από την
Τα τελευταία χρόνια η γεωργία καλείται να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες του συνεχώς αυξανόμενου πληθυσμού, αντιμετωπίζοντας προκλήσεις όπως η κλιματική αλλαγή, η οικονομική κρίση αλλά και η πρόσφατη πανδημία του…
Σε 8 κοινότητες του Δήμου Πύλου - Νέστορος δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος πρόγραμμα δακοκτονίας από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Μεσσηνίας, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Έως το τέλος του 2021 παρατείνεται η προθεσμία για την τοποθέτηση εγκεκριμένου τύπου Διατάξεων Προστασίας Έναντι Ανατροπής (ΔΠΕΑ) στους παλιούς γεωργικούς ελκυστήρες. Αφορά ελκυστήρες με άδεια ή ημερομηνία ταξινόμησης πριν…
Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2021 18:40

Τα αιτήματα του Αγροτικού Συλλόγου Χανδρινού

Γράφτηκε από την
Ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και περιφέρειας με ανακοίνωσή του καλεί τους «συναδέλφους να είναι σε εγρήγορση και να δυναμώσουν τους αγροτικούς συλλόγους και μέσα από αυτούς να αγωνιστούμε γιατί ό,τι…
Κυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2021 09:13

Ξεκίνησαν οι φυτεύσεις των πρώτων καρπουζιών

Γράφτηκε από την
Ξεκίνησαν οι φυτεύσεις των πρώτων καρπουζιών χαμηλής κάλυψης στην περιοχή της Τριφυλίας, με τους παραγωγούς να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις καλές καιρικές συνθήκες, μετά από ένα διάστημα συνεχών βροχοπτώσεων.
Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προτίθεται να προχωρήσει σε αλλαγές στο υφιστάμενο καθεστώς, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει το εισόδημα του Έλληνα παραγωγού, να προστατέψει το προϊόν και τη χώρα έναντι…
Το ελαιόλαδο Καλαμάτας είναι ανάμεσα στα νέα 28 προστατευόμενα είδη της εμπορικής συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ενωσης και Ιαπωνίας.
Σελίδα 1 από 114

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER