Παραγωγή με ζημιές, λόγω προβληματικών παρτίδων σπόρου αλλά και του καιρού, θα είναι η φετινή για το φιστίκι στην περιοχή της Καλαμάτας και της Μεσσήνης.
“Εδώ και τώρα στήριξη των ελαιοπαραγωγών και να τερματιστεί η κοροϊδία” ζητεί ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και περιφέρειας.
Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020 08:47

Από 3,25 έως 6,1 ευρώ το ελαιόλαδο στην Ιταλία

Γράφτηκε από τον
Από 3,25 έως 6,1 ευρώ το κιλό πωλείται στην Ιταλία το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, και από 3,97 έως... 22 ευρώ το κιλό το ελαιόλαδο ΠΟΠ, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έρευνα…
Ανοιξε ο δρόμος για καταβολή τον Οκτώβριο της φετινής προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης, με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Τράπεζας Πειραιώς.
Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020 09:08

Σε ανοδική τάση η τιμή του ελαιολάδου

Γράφτηκε από την
Με αγοραπωλησίες λίγο κάτω από τα 2,80 ευρώ το κιλό, η αγορά του ελαιόλαδου δείχνει να επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις για ανοδική τάση των τιμών.
Σε διάφορες κοινότητες της Μεσσηνίας και περιοχές της Καλαμάτας συνεχίζονται την Τετάρτη και την Πέμπτη, οι ψεκασμοί δακοκτονίας.
Ενισχύσεις στους ελαιοπαραγωγούς για το λάδι προανήγγειλε ο βουλευτής της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης σε δηλώσεις του χθες από την Κυπαρισσία όπου παραβρέθηκε στον εορτασμό της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.
Περίπου 6.500 είναι οι εποχικές θέσεις εργασίας στον πρωτογενή τομέα, που πρέπει να καλυφθούν τη διετία 2021 - 2022 από αλλοδαπούς εργάτες, σύμφωνα με τις ΔΑΟΚ Μεσσηνίας και Τριφυλίας.
Προχωράει το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της Κορινθιακής σταφίδας με οικονομική ενίσχυση, όπως γνωστοποιήθηκε σε σημερινή τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα.
Στα περσινά επίπεδα, μειωμένη, είναι και η φετινή παραγωγή σύκων στη Μεσσηνία.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η παραλαβή της σταφίδας από την Ενωση Μεσσηνίας, στις αποθήκες του συνεταιρισμού, σε 4 σταφιδοπαραγωγικές περιοχές, σε Μεσσήνη, Γιάλοβα, Γαργαλιάνους και Κόμπους. Η εικόνα επιβεβαιώνει τις αρχικές…
Την καμπάνα του κινδύνου να μείνει αμάζευτη η φετινή ελαιοπαραγωγή εξαιτίας της έλλειψης εργατικών χεριών, χτυπάει με επιστολή του ο πρόεδρος του "Νηλέα" Γιώργος Κόκκινος.
Η ελαιοκαλλιέργεια και η τυποποίηση ελαιόλαδου έχουν κεντρίσει το επιχειρηματικό ενδιαφέρον ξένων εταιρειών που εδώ και καιρό αγοράζουν κτήματα στη Μεσσηνία.
Κυριακή, 06 Σεπτεμβρίου 2020 09:50

Νέα ασθένεια ξεραίνει ελιές στην Ιταλία

Γράφτηκε από την
Μια νέα μυκητολογική ασθένεια έχει κάνει την εμφάνισή της στους ελαιώνες της Βόρειας Ιταλίας, προκαλώντας ανησυχία σε παραγωγούς και επιστημονική κοινότητα. Σύμφωνα με το agrotypos.gr:"Η εν λόγω ασθένεια, όπως αναφέρεται…
Ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης με θέμα “μέτρα προστασίας των παραγωγών κηπευτικών εξαιτίας του ιού καστανής ρυτίδωσης (TOBRV)” συνυπέγραψε ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική…
Σε διάφορες κοινότητες της Μεσσηνίας συνεχίζονται σήμερα Σάββατο και την ερχόμενη Δευτέρα οι ψεκασμοί δακοκτονίας.
Σε λειτουργία έχει τεθεί το σύστημα υποβολής αίτησης ενίσχυσης που αφορά στην κρατική ενίσχυση με τη μορφή άμεσης επιχορήγησης στους παραγωγούς πωλητές λαϊκών αγορών.
Διευθυντής στο γραφείο της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Φωτεινής Αραμπατζή, αναλαμβάνει από τη Δευτέρα 7 του μηνός ο Γεώργιος Τσουμάνης γεωπόνος Msc, διευθυντής μέχρι τώρα στο Κέντρο «Δήμητρα» Κυπαρισσίας.
«Εξετάζουμε την ενίσχυση της πτηνοτροφίας, της ανοιξιάτικης πατάτας, της ντομάτας θερμοκηπίου, των καρπουζιών και των επιτραπέζιων ελιών.
Σελίδα 1 από 105

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER