Παρασκευή, 29 Μαϊος 2020 22:11

Καταγραφή ζημιών από ΕΛΓΑ ζητεί ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών

Γράφτηκε από ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online
Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ ζητεί ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών προκειμένου να καταγράψει τα προβλήματα από τον καύσωνα στην καρπόδεση των ελιών, αλλά και στην καλλιέργεια της ντομάτας από τον ιό της…
Παρασκευή, 29 Μαϊος 2020 20:43

Μεσσηνία: Στα 2,23 ευρώ πουλήθηκε λάδι στη Γλυφάδα Πυλίας

Γράφτηκε από ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online
Στα 2,23 ευρώ το κιλό πουλήθηκε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, οξύτητας 0,3, σε δημοπρασία το βράδυ της Τετάρτης στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Γλυφάδας Πυλίας.
Παρασκευή, 29 Μαϊος 2020 20:30

Διαμαρτυρία Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης

Γράφτηκε από ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online
Τα μηχανήματά τους συγκεντρώνουν τα μέλη του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης, τη Δευτέρα 1η Ιουνίου στις 11 το πρωί, στο σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.
Πέμπτη, 28 Μαϊος 2020 20:40

Καταγραφή ζημιών ζητεί ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων

Γράφτηκε από ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online
Αμεση καταγραφή των ζημιών από τον ΕΛΓΑ αλλά και αποζημιώσεις για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τον καύσωνα στην καρπόδεση των ελιών, ζητεί ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων.
Τετάρτη, 27 Μαϊος 2020 18:06

Καφαντάρης με Βορίδη - Λυκουρέντζο για τις ζημιές στις ελιές

Γράφτηκε από ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online
Συναντήσεις για το ζήτημα, των ζημιών στην ελαιοκαλλιέργεια λόγω των υψηλών θερμοκρασιών είχε ο γ.γ. της ΚΕΔΕ και πρώην δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης.
O ΕΛΓΑ δεν καλύπτει τη μεγάλη ζημιά που έγινε στην ελαιοκαλλιέργεια της Μεσσηνίας, με τον καύσωνα των προηγούμενων ημερών κατά την καρπόδεση και αναζητείται η καταβολή αποζημίωσης είτε από το…
Τρίτη, 26 Μαϊος 2020 08:47

Μεσσηνία: 2,20 πουλήθηκε λάδι σε δημοπρασία στη Φαλάνθη

Γράφτηκε από ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online
Στα 2,20 ευρώ το κιλό πουλήθηκε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, 55 περίπου τόνοι, σε δημοπρασία το βράδυ της Κυριακής στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Φαλάνθης.
Δευτέρα, 25 Μαϊος 2020 20:02

Ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων για τους δασικούς χάρτες

Γράφτηκε από ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online
Την απόσυρση των δασικών χαρτών και την αντικατάστασή τους με τις παραγωγικές ζώνες του ΟΠΕΚΕΠΕ, ζητεί ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων, καλώντας το υπουργείο Περιβάλλοντος να προχωρήσει σε νομοθέτηση υπέρ των…
Σε παραγωγικό και εξαγωγικό οργασμό αγροτικών προϊόντων βρίσκεται αυτή την εποχή η περιοχή της Τριφυλίας καθώς υπάρχει πλήρης εξέλιξη των θερμοκηπιακών καλλιεργειών, όπως και της υπαίθριας καλλιέργειας καρπουζιού.
Παρασκευή, 22 Μαϊος 2020 17:33

Μετρούν ζημιές στην ελαιοκαλλιέργεια

Γράφτηκε από την
Αρνητικές επιπτώσεις και προβλήματα φαίνεται ότι άφησε πίσω του στην ελαιοκαλλιέργεια ο μίνι καύσωνας των προηγούμενων ημερών με θερμοκρασίες που άγγιξαν τους 40 βαθμούς Κελσίου.
Τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν την πρωτογενή παραγωγή στη Μεσσηνία, αναδείχθηκαν σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησαν την Τρίτη, ο βουλευτής Μεσσηνίας κι εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης και ο τομεάρχης…
Τρίτη, 19 Μαϊος 2020 21:07

Δημοπρασία ελαιολάδου στο Δώριο

Γράφτηκε από την
Πλειοδοτικό διαγωνισμό 65 τόνων εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου εσοδείας 2019-2020 θα πραγματοποιήσει ο Αγροτοβιομηχανικός Συνεταιρισμός Τριφυλίας με έδρα το Δώριο.
Για τις ανεξέλεγκτες εισαγωγές πατάτας και την κερδοσκοπία σε βάρος των παραγωγών της περιοχής, διαμαρτύρεται ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ασπροχώματος - Ακοβίτικων - Δυτικής Παραλίας “Ο Ποσειδών”.
Οι συνταξιούχοι που έχουν αγροτικό εισόδημα μικρότερο των 10.000 ευρώ απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών.
Την έντονη ανησυχία του για το φετινό πρόγραμμα δακοκτονίας εκφράζει ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και Περιφέρειας, ο οποίος, επικρίνοντας τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ζητεί “την άμεση χρηματοδότηση του προγράμματος για…
Δεκαπέντε προτάσεις για άμεση στήριξη του πρωτογενούς τομέα έδωσαν στην δημοσιότητα οι Προοδευτικοί Οικονομολόγοι.
Μπροστά στον κίνδυνο σοβαρών προβλημάτων στην καρπόδεση των ελαιόδεντρων βρίσκονται οι παραγωγοί της Μεσσηνίας, λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών τις ημέρες αυτές, οι οποίες αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο τις επόμενες…
Τα ανώτατα όρια υπολειμμάτων της δραστικής ουσίας chlorpyrifos/chlorpyrifos methyl επισημαίνει προς τους παραγωγούς η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας.
Παρασκευή, 08 Μαϊος 2020 17:58

Μικρή αύξηση στις τιμές ελαιολάδου

Γράφτηκε από την
Λίγο η ανοδική καταναλωτική τάση που εμφάνισε τελευταία το ελαιόλαδο σε ώριμες αγορές της Κεντρικής Ευρώπης και της Αμερικής, λίγο ο συγκρατημένος ενθουσιασμός της επιστροφής σε φυσιολογικούς ρυθμούς της βιομηχανίας…
Συνεχίζεται η συγκομιδή των πρώτων υπαίθριων καρπουζιών στην περιοχή της Τριφυλίας, ενώ χθες άνοιξε και ο κύκλος των εξαγωγών, καθώς έφυγε το πρώτο φορτίο προς εξαγωγή για τη φετινή χρονιά.
Σελίδα 1 από 100

NEWSLETTER