Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2021 22:45

Πήξιμο τυριού και μυζήθρας στα Ζερμπίσι

Γράφτηκε από την
Στα Ζερμπίσια της ορεινής Ιθώμης (Δήμος Μεσσήνης) βρέθηκαν μέλη του φορέα ψηφιακής προβολής «Στην ομορφιά που χάνεται», για να μάθουν από κοντά πώς γίνεται το πήξιμο τυριού καιμυζήθρας.
Την ιχνηλασιμότητα του ελαιόλαδου, με τη χρήση μικροτσίπ στο ελαιόδεντρο, φιλοδοξεί να βελτιώσει -σύμφωνα με το Olimerca- ο Ιταλός ελαιοπαραγωγός από την Τοσκάνη Pietro Barachini, προτείνοντας μια νέα επαναστατική μέθοδο.
Την προσοχή των παραγωγών ζητεί η ΔΑΟΚ Τριφυλίας μετά την παρουσία σε θερμοκηπιακές καλλιέργειες του ιού της ποικιλοχλώρωσης με ρυτίδωση της μελιτζάνας (Eggplant mottled crinkle virus - EMCV) στην περιοχή…
Η "ελιά Καλαμάτας" είναι Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ), εθνικό προϊόν ή διεθνής ποικιλία; Απάντηση ανάλογα με τα συμφέροντά τους έδωσαν στο παραπάνω ερώτημα όσοι συμμετείχαν στην προχθεσινή τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε…
Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2021 09:06

Πάνω από 3 ευρώ το ελαιόλαδο στη Λακωνία

Γράφτηκε από την
Με τιμή στα 3,05 ευρώ το κιλό έκλεισε συμφωνία έπειτα από διαπραγμάτευση ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Κροκεών Λακωνίας, για απορρόφηση 28 τόνων (ένα βυτίο) έξτρα παρθένου ελαιολάδου φετινής εσοδείας.
Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2021 08:46

Τηλεδιάσκεψη για ΠΟΠ ελιάς Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Σήμερα στις 6 μ.μ. θα διεξαχθεί η τηλεδιάσκεψη για την επέκταση της γεωγραφικής ζώνης της ΠΟΠ ελιάς Καλαμάτας στη Λακωνία, στη Νοτιοανατολική Αρκαδία και στη Νότια Ηλεία.
Τρίτη, 02 Μαρτίου 2021 09:05

Η χαμηλότερη τιμή ελαιολάδου στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από τον
Σταθερή παρέμεινε την περασμένη εβδομάδα η τιμή του έξτρα παρθένου ελαιολάδου σε Ελλάδα και Τυνησία, ενώ αυξήθηκε η μέση τιμή του στην Ισπανία, σε αντίθεση με την Ιταλία που μειώθηκε.
Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021 10:10

Ψηφιακή εκτύπωση βεβαίωσης για επαγγελματία αγρότη

Γράφτηκε από την
Το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης και Ελέγχων Ν. Μεσσηνίας με ανακοίνωσή του ενημερώνει τους ενδιαφερομένους ότι είναι δυνατή η ψηφιακή εκτύπωση βεβαίωση επαγγελματία αγρότη φορολογικού έτους 2019, μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας…
Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021 15:20

Οδηγίες για σωστή χρήση ζιζανιοκτόνων

Γράφτηκε από την
Το τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, με ανακοίνωσή του, δίνει τις εξής οδηγίες σωστής χρήσης των ζιζανιοκτόνων:
Επένδυση 100 εκ. ευρώ, για υδροπονική καλλιέργεια ντομάτας σε έκταση 500 στρεμμάτων, θα δημιουργήσει 400-500 θέσεις εργασίας στη Μεγαλόπολη.
Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021 08:46

Ελαφρώς ανοδικά η τιμή του ελαιόλαδου

Γράφτηκε από την
Ελαφρώς ανοδικά κινείται η τιμή του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου, αλλά οι τιμές παραμένουν χαμηλά σε σχέση με την ποιότητα του προϊόντος και δεν ικανοποιούν τους παραγωγούς.
Την επαναλειτουργία του Κέντρου «Δήμητρα» στα Φιλιατρά ζητά με ομόφωνη απόφασή του το Τοπικό Συμβούλιο της πόλης σε επιστολή του προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον ΕΛΓΟ…
Εφ’ όλης της ύλης συνάντηση για τα αγροτικά ζητήματα της Μεσσηνίας είχαν χθες ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός και ο βουλευτής Περικλής Μαντάς.
Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021 14:40

Μεσσηνία: Ο πάγος “έφαγε” την πρωιμότητα της πατάτας

Γράφτηκε από την
Οι ζημιές στο υπέργειο φυτό της πατάτας οδηγούν σε απώλεια της πρωιμότητας και μικρότερη παραγωγή.
«Μετακίνηση αγροτών με χειρόγραφες βεβαιώσεις ως ίσχυε έως σήμερα, καθώς καθίσταται πρακτικά αδύνατον δεκάδες χιλιάδες παραγωγών να σπεύσουν σε λογιστικά γραφεία για να εκδώσουν μέσω «Εργάνη» ή ΑΑΔΕ τις σχετικές…
Την αναγνώριση της ποικιλίας ελιάς Καλαμών ως εθνικό προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) ζητεί από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό ο δήμαρχος Μεσολογγίου Κώστας Λύρος.
Αμετάβλητη, μεταξύ 2,6 και 2,7 ευρώ το κιλό, παραμένει η διακύμανση της τιμής του έξτρα παρθένου ελαιολάδου στη Μεσσηνία και στην Ελλάδα.
Δικηγορικά γραφεία καλούν αγρότες στην περιοχή της Μεσσήνης για χρέη από παλιά δάνεια της Αγροτικής Τράπεζας.
Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2021 09:06

Ολονύχτια μάχη πατατοπαραγωγών με τον πάγο (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Σε επιφυλακή βρίσκονται οι πατατοπαραγωγοί του Μπουρνιά στη Δυτική Παραλία της Καλαμάτας για τον πάγο, όμως τους ανησυχεί ο δυνατός αέρας.
Για εξευτελιστικές τιμές που έχουν ως αποτέλεσμα να πετιέται η Ελιά Καλαμών στους σκουπιδότοπους κάνει λόγο ο Αγροκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης. Στην ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει “ψίχουλα” την ειδική ενίσχυση και καταθέτει…
Σελίδα 1 από 115

NEWSLETTER