Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022 11:46

Παρατάσεις για μελέτες στον Δήμο Οιχαλίας

Γράφτηκε από την
Παρατάσεις για την ολοκλήρωση μελετών που εκπονούνται με προγραμματική σύμβαση με τη “Βιώσιμη Πόλη”, ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Οιχαλίας στην τελευταία της συνεδρίαση.
Την αποκατάσταση του χλοοτάπητα στα γήπεδα ποδοσφαίρου στον Μελιγαλά και το Διαβολίτσι, προϋπολογισμού 99.999,92 ευρώ, δρομολογεί, επιτέλους, ο Δήμος Οιχαλίας.
Ένας νέος μετεωρολογικός σταθμός που θα καταγράφει μετεωρολογικά δεδομένα και πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, τοποθετήθηκε σε πυροφυλάκιο του Δήμου Μεγαλόπολης ενισχύοντας το δίκτυο των μετεωρολογικών σταθμών της ευρύτερης περιοχής.
Προσωρινό ανάδοχο την εταιρεία “Δομική Αθηνών ΑΤΕ” με έκπτωση 23,67%, ανέδειξε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας, για το έργο “Αναδιάταξη - αναδιοργάνωση πλατείας 23ης Μαρτίου”, προϋπολογισμού 1.452.500 ευρώ.
Χαλύβδινα στηθαία ασφαλείας στο οδικό δίκτυο του δήμου τοποθετεί ο Δήμος Καλαμάτας.
Αποκομιδή απορριμμάτων θα γίνει στο Δήμο Καλαμάτας, σε κεντρικά σημεία της πόλης και ανήμερα το Δεκαπενταύγουστο.
Άμεσα θα προχωρήσει η εγκατάσταση συνολικά 25 φωτεινών πινακίδων στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως τονίστηκε στην σύσκεψη για συγκεκριμένο θέμα, την οποία είχε προχθές ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας…
Κυριακή, 14 Αυγούστου 2022 13:30

Νέα απορριμματοφόρα στον Δήμο Οιχαλίας

Γράφτηκε από την
Δύο απορριμματοφόρα οχήματα, σάρωθρο και πλυντήριο κάδων απορριμμάτων, συνολικού προϋπολογισμού 792.276 ευρώ, πρόκειται να προμηθευτεί ο Δήμος Οιχαλίας.
Πιστώθηκε την Τετάρτη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και τους Δήμους Μεγαλόπολης και Γορτυνίας, εκ μέρους της ΔΕΗ, χρηματοδότηση ύψους 6.298.904,87 ευρώ, από το ειδικό τέλος δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης λιγνίτη.
Ολοκληρώθηκε το έργο διευκόλυνσης της πρόσβασης στην ιστορική μονή της Παναγίας του Χελμού, ανάμεσα σε Γαϊτσές και Τσέρια, στην δυτική Μάνη, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου από κωδικό που αφορά…
Η εκπόνηση μελετών ωρίμανσης του με προϋπολογισμό 200.000 ευρώ έργου απομάκρυνσης αμιαντοσκεπών σε οικισμούς του Δήμου Μεγαλόπολης αποτελεί το αντικείμενο της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του ΑΟΤΑ…
Κυριακή, 14 Αυγούστου 2022 08:49

Ενημέρωση παιδιών για θαλάσσιο περιβάλλον 

Γράφτηκε από την
Συνολικά 266 παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών ενημέρωσαν τον Ιούλιο για θέματα προστασίας θαλασσίου περιβάλλοντος και ασφάλειας στη θάλασσα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας, που για το σκοπό αυτό…
Τη συνεργασία των πολιτών για να διατηρηθούν οι πόλεις και τα χωριά της Τριφυλίας καθαρά την περίοδο αυτή, που η κίνηση είναι αυξημένη, ζητεί ο δήμαρχος Γιώργος Λεβεντάκης.
Περί τα τέλη του τρέχοντος μήνα Αυγούστου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ανακαίνισης και ανακατασκευής του κτηρίου της παλαιάς Σχολής Παπαφλέσσα, στην Καλαμάτα, οι οποίες εκτελούνται με εντατικούς ρυθμούς.
Κλειστό είναι από την Τετάρτη και μέχρι τις 26 του μήνα το Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων Φιλιατρών προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.
Την έντονη ανησυχία του για την εξέλιξη του βιολογικού καθαρισμού Γαργαλιάνων εξέφρασε ο τέως δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση…
Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022 18:28

Συνάντηση Νίκα με τον Λιμενάρχη Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας δέχθηκε προχθές, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, τον Κεντρικό Λιμενάρχη Καλαμάτας πλοίαρχο (ΛΣ) Νίκο Κωνσταντέλλη.
Eνημερωτική δράση με θέμα “Η επίδραση της διατροφής στην ικανότητα της απόδοσης”, πραγματοποίησαν τα ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας και της “Φάρις”.
Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022 17:45

Λεβεντάκης κατά Τσαφαρά και Αλευρά για αδρανή υλικά

Γράφτηκε από τον
Στα όρια της συκοφαντικής δυσφήμησης κινούνται οι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Τσαφαράς και Παναγιώτης Αλευράς σχετικά με τα όσα έχουν αναφέρει για την προμήθεια αδρανών υλικών του δήμου, σημειώνει ο δήμαρχος…
Με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα εντάχθηκε στο ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020 η προμήθεια από τον Δήμο Δυτικής Μάνης 10 βυθιζόμενων συστημάτων αποθήκευσης απορριμμάτων, με συμπίεση.
Σελίδα 1 από 1098

NEWSLETTER