“Η τοποθέτηση συνεπτυγμένου υποσταθμού (compact) στην πλατεία της Χώρας γίνεται για την απομάκρυνση του εναέριου υποσταθμού που βρίσκεται επί της πλατείας, μετά από αίτημα του δήμου και στα πλαίσια έργου…
Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα πλυσίματος κάδων απορριμμάτων από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καλαμάτας, με το ειδικό καδοπλυντήριο του δήμου.
Διά ζώσης συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου ζητεί ο επικεφαλής της «Νέας Πελοποννήσου» Πέτρος Τατούλης.
Ο Ευρωπαίος επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης απάντησε στο δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, όσον αφορά την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας, ότι “τα κράτη μέλη είναι υπεύθυνα για την εισαγωγή των ονομασιών…
Απορριμματοφόρο και από το Δήμο Μεσσήνης θα δανειστεί ο Δήμος Τριφυλίας, προκειμένου να μπορέσει να μαζέψει τα σκουπίδια, καθώς ο στόλος της Τριφυλίας δεν επαρκεί.
Οι “Κτηριακές Υποδομές ΑΕ” θα υλοποιήσουν το έργο της ψύξης - θέρμανσης της Τέντας, με το σύστημα μελέτη - κατασκευή, ενώ θα έχουν ουσιαστική συμβολή και στη βελτίωση των υποδομών…
Με την προμήθεια 4 δεξαμενών πυρόσβεσης ο Δήμος Μεγαλόπολης ενισχύει το έργο της πολιτικής του προστασίας.
Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021 10:52

Προχωρά η Ενεργειακή Κοινότητα Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Ελαβε ΑΦΜ και προχωράει η «Δημοτική Ενεργειακή Κοινότητα Καλαμάτας», όπως ενημέρωσαν χθες ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος και ο αντιδήμαρχος Ν. Μπασακίδης.
Ένα τρακτέρ με καταστροφέα παρέλαβε ο Δήμος Τριφυλίας, και όπως σημειώνει ο δήμαρχος Γιώργος Λεβεντάκης, θα συμβάλει σημαντικά στις εργασίες αποψίλωσης και θα ενισχύσει το έργο των συνεργείων του δήμου.
Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021 22:19

Δημοπρατούνται έργα 7,9 εκ. ευρώ στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την
Έργα συνολικού προϋπολογισμού 7.911.900 ευρώ θα έχουν δημοπρατηθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στη Μεσσηνία μέχρι και το τέλος Αυγούστου, με πολλές από τις δημοπρατήσεις να έχουν ήδη ξεκινήσει από το…
Ξεκίνησαν οι εργασίες για τη συντήρηση και βελτίωση του οδικού άξονα Φιλιατρών - Μαραθούπολης με τη συνεργασία του Δήμου Τριφυλίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
«Η υγεία του λαού της Τριφυλίας δεν μπαίνει στη ζυγαριά κόστους - οφέλους» σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Σαράντος Κουκούμης εκ μέρους της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Τριφυλίας του ΚΚΕ. Στηρίζει…
Επιμένει στην υποβολή πρότασης στο Πράσινο Ταμείο για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Γαργαλιάνων η δημοτική αρχή Τριφυλίας, παρά την αντίθετη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021 17:50

Ο Τατούλης για τη ΣΔΙΤ σκουπιδιών

Γράφτηκε από την
"Το έργο ΣΔΙΤ με ανταγωνιστικό διάλογο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των στερεών αποβλήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι ένα έργο το οποίο οραματιστήκαμε, σχεδιάσαμε, δημοπρατήσαμε και συμβασιοποιήσαμε ως περιφερειακή αρχή" δηλώνει ο…
Συνάντηση με τον διακεκριμένο Καλαματιανό επιστήμονα Dr Ιωάννη Βεργινάδη είχε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος.
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες επισκευών για την άρση επικινδυνότητας στοιχείων στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, που υλοποιούνται από εργολαβία του δήμου.
Σε εφαρμογή τέθηκε από τη Δευτέρα στον Δήμο Μεσσήνης το πρόγραμμα “Ιατρική απόβαση 2021”. Επειτα από συνεννόηση της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας με τον δήμο, φιλοξενούνται για πρώτη φορά…
Με τον αρμόδιο υφυπουργό για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, Νίκο Γιατρομανωλάκη, συναντήθηκε την Κυριακή ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος.
Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021 16:30

Ο δήμαρχος Καλαμάτας για την επίσκεψη Μητσοτάκη

Γράφτηκε από την
Την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη δημόσια διαβούλευση για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική στην Τρίπολη, το απόγευμα της Δευτέρας, παρακολούθησε ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος.
Προσωρινές πεζοδρομήσεις μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου στο Ιστορικό Κέντρο ενέκρινε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας στις 2 Ιουλίου, αλλά μόλις 2,5 εβδομάδες μετά, δεν εφαρμόζονται.
Σελίδα 1 από 983

NEWSLETTER