Έργα βελτίωσης, συντήρησης και αναβάθμισης του οδικού δικτύου, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 15 εκατ. ευρώ, υλοποιεί στη Μεσσηνία η Περιφέρεια Πελοποννήσου – ενώ βρίσκονται είτε προς υπογραφή σύμβασης είτε σε διαδικασία δημοπράτησης έργα συνολικού προϋπολογισμού 15,5 εκατ. εύρω.

Άλλαξε όλη η όψη του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας με την ανάπλαση του πεζοδρομίου γύρω από αυτό, όπως και με την αλλαγή της περίφραξής του.


Νέα δεδομένα δημιουργούνται για την αξιοποίηση του κληροδοτήματος του Δήμου Καλαμάτας “Βασιλείου και Ευδοκίας Παναγιώταρου” στη Μικρή Μαντίνεια.


Οι εργασίες της 3ης Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Μεσσηνίας θα ξεκινήσουν αύριο Κυριακή, στις 11 το πρωί, και θα ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες με την ψηφοφορία για την εκλογή της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος.


Εργασίες διαγράμμισης διαβάσεων σε διάφορα σημεία της πόλης έχουν ξεκινήσει συνεργεία αυτεπιστασίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας.

Το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης και Ελέγχων Ν. Μεσσηνίας με ανακοίνωσή του ενημερώνει τους ενδιαφερομένους ότι είναι δυνατή η ψηφιακή εκτύπωση βεβαίωση επαγγελματία αγρότη φορολογικού έτους 2019, μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων:
Η είσοδος στην εφαρμογή πραγματοποιείται αποκλειστικά από τους ίδιους τους πολίτες ή από εξουσιοδοτημένο από αυτούς άτομο, με τη χρήση των κωδικών taxisnet στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
https://maae.minagric.gr/maae/.

H βεβαίωση εκτυπώνεται από την τελευταία σελίδα της εφαρμογής «Εκτύπωση Βεβαίωσης», επιλέγοντας την «Αναφορά Βεβαίωσης Εγγραφής ΜΑΑΕ (pdf)» (πάνω αριστερά στη σελίδα). Φέρει υπογραφή και σφραγίδα της προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Αποκεντρωμένων Δομών και δεν απαιτεί επικύρωση.

Το τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, με ανακοίνωσή του, δίνει τις εξής οδηγίες σωστής χρήσης των ζιζανιοκτόνων:

Για έναν μήνα και συγκεκριμένα μέχρι τις 31 Μαρτίου, θα παραταθούν οι χειμερινές εκπτώσεις, οι οποίες κανονικά ολοκληρώνονταν την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.


Αίτημα επαναφοράς του μέτρου έκπτωσης και επιπλέον παρεμβάσεις για την επιβράβευση της έγκαιρης εξόφλησης των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων, υπέβαλε με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

Για τη νέα διαδικτυακή πλατφόρμα της Γενικής Διεύθυνσης Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τίτλο "Access2Markets", ενημερώνουν με ανακοίνωσή τους η αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλης Ξυγκώρος.

Μία από τις παλαιότερες -αν όχι η παλαιότερη- φωτογραφία της Υπαπαντής, στην αυγή του 20ού αιώνα.

Μας ταξιδεύει με τις ευφάνταστες ιστορίες της, σε κόσμους ονειρικούς, αγνούς. Μας καλεί να νιώσουμε όλοι παιδιά και να… σπάσουμε τις πινιάτες που θα μας αποκαλύψουν τη χαρά και την ελπίδα που έχουμε ανάγκη.

Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος σε συνεργασία με τη Βουλή των Ελλήνων, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και την υποστήριξη της Κοινότητας Μεθώνης και του Συλλόγου “Φίλων Κάστρου Μεθώνης”, προετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες μιας από τις σημαντικότερες ιστορικές εκθέσεις στην επικράτειά του, ενόψει του εορτασμού για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Στη βερολινέζικη αστυνομική αργκό, «βρεγμένο ψάρι» σημαίνει «ανεξιχνίαστη υπόθεση».

Περισσότεροι από 60.000 χρήστες του Διαδικτύου είχαν παρακολουθήσει μέχρι χθες το απόγευμα τη συναυλία της dj Charlotte de Witte από την Αρχαία Μεσσήνη, το βράδυ της Πέμπτης.


Αποζημίωση για απολεσθέντα εισοδήματα από τη μεταφορά μαθητών ζητεί από τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί.

Το κελί που κρατείται ο Δημήτρης Λιγνάδης στις φυλακές της Τρίπολης παρουσίασε αποκλειστικά η εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο».

Τις τελευταίες μέρες στον κοινωνικό ιστό της χώρας υπάρχουν έντονες αναταράξεις από τις αποκαλύψεις περιστατικών που έχουν ως θύματα παιδιά.

Συνολικά 17 άτομα συνελήφθησαν την Πέμπτη στη Μεσσηνία, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης στο νομό.

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ο αριθμός των τεστ ανίχνευσης κορονοϊού από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ αυτή την εβδομάδα στη Μεσσηνία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER