Ο Δήμος Τριφυλίας δεν έχει καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την εκταμίευση ποσών 150.000 και 223.000 ευρώ για την αγορά απορριμματοφόρων, απαντά το υπουργείο Εσωτερικών σε ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές της Ελληνικής Λύσης.

Επερώτηση για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας του δρόμου Πεταλίδι - Κορώνη κατέθεσαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της “Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου” Θανάσης Πετράκος και Δημοσθένης Δρούγκας.

 

Θετική ήταν η ανταπόκριση του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννη Καρβέλη για τη διάθεση ασθενοφόρου στο Δήμο Πύλου - Νέστορος και την ευρύτερη περιοχή.

 

Σημαντική συμβολική κίνηση αποφάσισε να πραγματοποιήσει ο Δήμος Πύλου - Νέστορος, αγοράζοντας κορινθιακή σταφίδα για να τη μοιράσει στους μαθητές των σχολείων του.

 

Το θέμα της αποκατάστασης των ζημιών του κτηρίου του ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης χθες το πρωί στην Αθήνα, στα γραφεία της κατασκευαστικής δημόσιας εταιρείας «Κτηριακές Υποδομές ΑΕ».

 

Συνταγματικές με ευρεία πλειοψηφία κρίθηκαν οι ρυθμίσεις για τη διαδικασία ανάρτησης, κύρωσης και αναμόρφωσης των δασικών χαρτών που ψηφίστηκαν το 2020.

 

Ιδιαίτερα ευνοϊκές εξακολουθούν να είναι οι συνθήκες για την ανάπτυξη δάκου στις ελιές λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των καιρικών συνθηκών στην περιοχή της Τριφυλίας.

 

Χωρίς τιμή παραμένει η σταφίδα που έχει παραδοθεί από τους παραγωγούς στις Ενώσεις, ενώ από εμπόρους ακούγονται στην αγορά τιμές από 80 λεπτά μέχρι και 1,15 ευρώ το κιλό.

Οι νέες δράσεις στήριξης της επιχειρηματικής κοινότητας, μέσω της ΕΤΑΠ Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων - Αναπτυξιακής του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, παρουσιάστηκαν χθες σε συνέντευξη Τύπου στο Επιμελητήριο, στην Καλαμάτα.

 

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου εξακολουθεί να αναζητεί λύση για την ολοκλήρωση του Τζάνε - Καλαμάκι επειδή θεωρεί αναγκαίο το δρόμο» είπε χθες ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας και επανέλαβε για μια ακόμα φορά πως το τούνελ των 350 μέτρων θα κοστίσει από 18 μέχρι 20 εκατ. ευρώ.

Εκδήλωση - συζήτηση με θέμα “Οργάνωση του αγώνα για σχολεία ασφαλή που θα δίνουν ουσιαστική μόρφωση και καλλιέργεια στα παιδιά μας. Οι θέσεις του ΚΚΕ”, πραγματοποιείται τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου στην Καλαμάτα, στο αίθριο στο Διοικητήριο Μεσσηνίας, στις 7 το απόγευμα.

Πρεμιέρα έκανε την περασμένη Δευτέρα το «Game Of Chefs», το ριάλιτι μαγειρικής του ΑΝΤ1 με παρουσιάστρια τη Ντορέττα Παπαδημητρίου.

 

Του καθηγητή Πέτρου Θέμελη

Ο τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επίτιμος καθηγητής της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Προκόπης Παυλόπουλος, θα είναι σήμερα Σάββατο στις 7.30 μ.μ. ο κεντρικός ομιλητής και τιμώμενο πρόσωπο στην εκδήλωση της Συντονιστικής Επιτροπής Εορτασμού 200 ετών - Ψάρι Μεσσηνίας, στο Κάστρο Καλαμάτας.

Την εικόνα της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας θα υποδεχθεί η Μεσσήνη αύριο Δευτέρα στις 10.30 π.μ., στο πρόπυλο του ναού της Ζωοδόχου Πηγής του μετοχίου, στην Πανηγυρίστρα.

 

Σε αδιέξοδο είναι πολλοί γονείς παιδιών τα οποία δικαιούνται ειδικές θεραπείες αλλά αυτές δεν μπορούν να εγκριθούν γιατί η μοναδική παιδοψυχίατρος του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Καλαμάτας βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια από τον Αύγουστο.

 

Διακοπές ρεύματος προγραμματίζει για μεθαύριο Δευτέρα ο ΔΕΔΔΗΕ σε περιοχές της Καλαμάτας.

 

Δημόσια συζήτηση με θέμα «Προστασία και ανάδειξη του Κάστρο Μεθώνης: απολογισμός πεπραγμένων μετά τις καταρρεύσεις - Σαεδιασμός και υλοποίηση δράσεων – Συνέργειες ενδιαφερόμενων μερών» διοργανώνουν η κοινότητα Μεθώνης και οι σύλλογοι της πόλης σήμερα Σάββατο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER