Την προσοχή των δημοτών, όσον αφορά τη διαχείριση των μέσων ατομικής προστασίας μετά τη χρήση τους, ζητούν η δημοτική αρχή και οι εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Διαχείρισης Απορριμμάτων και Οχημάτων του Δήμου Καλαμάτας.

 

Προτάσεις για τη βελτίωση της δακοκτονίας και την αντιμετώπιση του κορονοϊού κατέθεσε στην Οικονομική Επιτροπή Πελοποννήσου ο επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» Θανάσης Πετράκος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της παράταξης ο κ. Πετράκος πρότεινε μεταξύ άλλων: "Να στείλει η Οικονομική Επιτροπή με ομόφωνη απόφασή της επιστολή-απόφαση στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μ. Βορίδη και να ζητάει να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης για τη δακοκτονία, με δεδομένο ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μ. Βορίδης δεν έχει απαντήσει στο έγγραφο - απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης για: α) Συμπληρωματική χρηματοδότηση του προγράμματος δακοκτονίας με 1.200.000 ευρώ, ώστε να μπορούν να γίνουν 4 ψεκασμοί σε όλες τις Π.Ε. αλλά και να καλυφθούν όλες οι υπόλοιπες λειτουργίες του προγράμματος. β) Να επικαιροποιηθεί το άρθρο 44 του Ν. 4325 ΦΕΚ 47/Α/11- 5-2015 ώστε να ισχύσει και το 2020 και να ισχύει κάθε έτος και όχι μόνο το 2015 που ίσχυσε, ώστε να επιτρέπεται η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, να αναθέτει την εκτέλεση των σχετικών υπηρεσιών στους προσωρινούς μειοδότες, έως την ολοκλήρωση των διαγωνισμών, με την υπογραφή των οικείων συμβάσεων. γ) Να διπλασιαστεί ο αριθμός των γεωπόνων δακοκτονίας ώστε να φτάσει στα επίπεδα του 2010 για να μπορεί να γίνεται επαρκής έλεγχος και σωστή εκτέλεση του προγράμματος. δ) Να επιταχυνθεί η έκδοση της απόφασης για να γίνουν έγκαιρα οι προσλήψεις μέσω του ΑΣΕΠ. ε) Να ακυρωθούν οι μνημονιακές περικοπές οι οποίες επέβαλλαν τραγελαφικούς και απαράδεκτους περιορισμούς, όπως π.χ. ενώ προσλαμβάνονται οι γεωπόνοι δακοκτονίας για 6 μήνες η δυνατότητά τους να πηγαίνουν για έλεγχο είχε περιοριστεί στις 27 ημέρες.

Η πρόταση αυτή του Θ. Πετράκου έγινε ομόφωνα δεκτή από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου και εξουσιοδοτήθηκε ο πρόεδρός της κ. Χρ. Λαμπρόπουλος να συντάξει και να στείλει στο υπουργείο την ομόφωνη απόφαση-επιστολή. Να έρθει στην επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής πρόταση για νέα αναμόρφωση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας, ώστε πέραν των 590.000 ευρώ (390.000 +200.000) που έχει ήδη αποφασιστεί, να διατεθούν και επιπλέον κονδύλια στα νοσοκομεία και τις λοιπές μονάδες υγείας της Περιφέρειας, ώστε να συμβάλει η Περιφέρεια ακόμη περισσότερο στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Καθότι είναι γνωστό ότι οι ανάγκες είναι μεγάλες και οι ελλείψεις πολλές. Με την πρόταση αυτή του Θ. Πετράκου συμφώνησαν τα μέλη της Επιτροπής και ο πρόεδρός της κ. Χρ. Λαμπρόπουλος δεσμεύτηκε ότι η Περιφέρεια θα ενισχύσει περαιτέρω τις μονάδες υγείας".

Παρατείνεται μέχρι το τέλος του 2020 η προθεσμία υποβολής προτάσεων στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα που αφορά την κατασκευή βιολογικών καθαρισμών και στο οποίο ο Δήμος Τριφυλίας στοχεύει στην υποβολή πρότασης και χρηματοδότησης για τον βιολογικό καθαρισμό Γαργαλιάνων.

Το συσσίτιο στο Δήμο Καλαμάτας συνεχίζει να λειτουργεί 7 ημέρες την εβδομάδα, καλύπτοντας τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες.

Να μην ταξιδέψουν στα χωριά τους το Πάσχα καλεί τους ετεροδημότες ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας, προκειμένου να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

 

Συμβολική κινητοποίηση έξω από το Κέντρο Υγείας Μεσσήνης πραγματοποίησε χθες αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Αγροτικού Συλλόγου της πόλης, στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης για την υγεία.

 

Ακόμη και τα σκιάχτρα στην περιοχή της Τριφυλίας έχουν... προσαρμοστεί στην εποχή του κορονοϊού, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για την ανάγκη λήψης προληπτικών μέτρων.

Για το 2021 πήρε αναβολή η λειτουργία του δικτύου υδροπλάνων στο Ιόνιο, μετά και τις δυσμενείς εξελίξεις που έχει προκαλέσει παγκοσμίως στον τουρισμό η «επέλαση» του κορονοϊού.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) θα κριθεί η συμμετοχή δύο εκ των πέντε ενδιαφερόμενων ομίλων στο διαγωνισμό για την κατασκευή και διαχείριση, μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) του οδικού άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος.

 

 

Το ερχόμενο Σάββατο 11 Απριλίου θα γίνει η τελευταία πτήση Καλαμάτα - Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια η γραμμή θα διακοπεί. Ουσιαστικά από την Κυριακή θα κλείσει το αεροδρόμιο "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος" αφού ήδη έχουν ακυρωθεί όλες οι διεθνείς πτήσεις.

 

Σε ψηφιακές αναμεταδόσεις εμβληματικών παραγωγών από το αρχείο του έχει προβεί το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

 

Πιστή στο ραντεβού της με τους μικρούς της αναγνώστες, η Μεσσήνια συγγραφέας Κωνσταντίνα Τασσοπούλου, από το σπίτι της στα Εξάρχεια της Αθήνας, στέλνει το δικό της μήνυμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, η οποία τιμάται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου.

Τον εμβληματικό “Στάλκερ” του Ταρκόφσκι προτείνει η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, για μια εμπειρία που … αλλάζει τον τρόπο αντίληψης των θεατών.

Η Υπαπαντή πριν από δεκαετίες, ενδεχομένως τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια.

Στην επιστολή προστίθεται και ένα πλαίσιο αιτημάτων που εκφράζει την πολιτική του ΚΚΕ, ενώ στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι «στον Πήδασο έγινε σύσκεψη με 35 σταφιδοπαραγωγούς που αφού συζήτησαν για τα ζητητήματά τους και τον τρόπο της διεκδίκησής τους, εξέλεξαν και δύο αντιπροσώπους για το σταφιδικό συνέδριο».

 

Διαβάζω στον τοίχο ενός φίλου στο Facebook: “Γίναμε που γίναμε όλα τα σπίτια Big Brother, λέω να κάνουμε καμιά ψηφοφορία αποχώρησης. Η κόρη μου δεν αντέχεται...”.

 

 

Απατεώνας, προφανώς επικεφαλής ομάδας, επιχείρησε να ξεγελάσει και να αποσπάσει χρήματα από επιχειρηματίες της Καλαμάτας, προσποιούμενος σε τηλεφωνική επικοινωνία ότι είναι ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος και ζητεί οικονομική ενίσχυση του δήμου.

Το μεγαλύτερο και πιο φωτεινό φεγγάρι του φετινού έτους εμφανίστηκε το βράδυ της Τρίτης, καθώς σημειώθηκε η τρίτη (και καλύτερη) από τις συνολικά τέσσερις υπερπανσελήνους του 2020.

 

Ξεκίνησε χθες στο Νοσοκομείο Καλαμάτας η εκπαίδευση του προσωπικού στον αναλυτή μοριακών εξετάσεων PCR. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν οι διορισμοί 109 ατόμων λοιπού επικουρικού προσωπικού στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας.

 

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας σύμφωνα με τις οδηγίες του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου προειδοποιεί για τη λανθασμένη και επικίνδυνη χρήση ιατρικής μάσκας από τους πολίτες (μη γιατρούς και νοσηλευτές).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER