Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου του Δήμου Δυτικής Μάνης, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των εμβολιασμών, πραγματοποίησε ο βουλευτής Μίλτος Χρυσομάλλης. Διαπίστωσε ότι "οι μεγαλύτερης ηλικίας κάτοικοι διστάζουν να μετακινηθούν από τους γύρω οικισμούς προς το Κ.Υ. για να εμβολιαστούν".

 

"Παράδειγμα προς αποφυγήν" χαρακτηρίζει το έργο κατασκευής του δρόμου Τζάνε - Καλαμάκι ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, προσθέτοντας ότι αποτελεί “χαρακτηριστικό παράδειγμα έλλειψης συνεργασίας μεταξύ των υπηρεσιών σε συνδυασμό με κακή μελέτη, καθώς 9 χιλιόμετρα κοντεύουν να στοιχίσουν περί τα 40 εκ. ευρώ”.

 

Με στόχο η περιοχή μας να είναι κατάλληλα προετοιμασμένη ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου σε λίγες ημέρες, ο Δήμος Καλαμάτας οργανώνεται – και όπως ανακοίνωσε, έχει προγραμματίσει για την ερχόμενη εβδομάδα συναντήσεις με τοπικούς φορείς, υπηρεσιακούς παράγοντες και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού.

 

Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει τροπολογία, προκειμένου να ξεπεραστούν διαδικαστικά θέματα και να τρέξει η διαδικασία για την εκταμίευση του δανείου των 4 εκ. ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, για τις διανοίξεις δρόμων στην Ανατολική Παραλία Καλαμάτας.

 

 

“Μέχρι σήμερα δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι περιοχές που θα ενταχθούν στο Εθνικό Σχέδιο Αναδάσωσης”, επισημαίνει η αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου, με θέμα “Εκτός εθνικού σχεδίου αναδάσωσης τα καμένα δάση της Μεσσηνίας”.

 

 

Η τιμή του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου στη Μεσσηνία έχει κατακτήσει τη βάση των 3,30 ευρώ το κιλό και πλέον υπάρχουν βάσιμες ελπίδες για περαιτέρω άνοδο της τιμής – καθώς το λαμπάντε (με οξύτητα μεγαλύτερη από 2) στην Ισπανία πωλείται 3,04 ευρώ το κιλό και στην Τυνησία 3,08 ευρώ το κιλό. 

Την ολοκλήρωση του αρδευτικού έργου στον κάμπο Χανδρινού - Στενωσιάς που εκκρεμεί εδώ και 6 χρόνια, ζητεί ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και Περιφέρειας και χαρακτηρίζει πρόκληση τις δηλώσεις - υποσχέσεις του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για φράγματα.

 

Σειρά αφιερωμάτων στην ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας παρουσίασε τις προηγούμενες ημέρες το μεγαλύτερο πρακτορείο της Κίνας, Xihnua.

Ρολά σήκωσαν από το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα οι περισσότερες καφετέριες και τα εστιατόρια της Καλαμάτας μετά από έξι μήνες που ήταν κλειστά λόγω της πανδημίας. 

 

Η Ελλάδα εξάγει στην Ιταλία ατυποποίητες ελιές που συσκευάζονται στη συνέχεια στη γείτονα χώρα πριν καταλήξουν στα ράφια των ευρωπαϊκών σούπερ μάρκετ.

 

“One day a kite flying …μια μέρα ένα πέταγμα αετού” είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του φωτογράφου Ανδρέα Ζαχαράτου, του οποίου την έκδοση επιμελήθηκε η καλαματιανή Τζένη Λυκουρέζου.

 

Το 1ο εικαστικό εργαστήρι με θέμα “Το 1821 αλλιώς…” το Μεγάλο Σάββατο στην Κεφαλόβρυση (Ρίπεσι) Τριφυλίας.

 

 

Το συλλογικό έργο “1821 - Μέσα από τη ματιά σύγχρονων συγγραφέων” εκδόθηκε από τις Εκδόσεις 24 γράμματα” με τη συμμετοχή της μεσσήνιας Αντωνίας Παυλάκου.

 

Υποβλήθηκε η υποψηφιότητα του Κάστρου Μεθώνης στο WMF - World’s Monument Fund για τη διάκριση “2022 World Monuments Watch”.


Με λαμπρότητα και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων γιόρτασε το Πεταλίδι την πολιούχο του Παναγία Πεταλιδιώτισσα, στη γιορτή της Ζωοδόχου Πηγής.

 Ο Ιωάννης Βεργινάδης είναι ένας εκ των "εγκεφάλων" πίσω από τη νέα ακτινοθεραπεία - εξπρές που γεννά νέες ελπίδες για την αντιμετώπιση του καρκίνου.

Αρνητικά βγήκαν τα αποτελέσματα και για τους 278 πολίτες οι οποίοι προσήλθαν χθες στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης, προκειμένου να υποβληθούν σε τεστ γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνων Covid-19 (rapid tests).

 

Την πολιούχο και προστάτιδά της Παναγία Ελεήστρια γιόρτασε χθες με κάθε μεγαλοπρέπεια η Κορώνη.

 

Την ακύρωση της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Οιχαλίας, για την έγκριση της οριστικής μελέτης οδοποιίας και της συνοδής μελέτης φυτοτεχνικής αποκατάστασης, που αφορά τη βελτίωση οδού πρόσβασης στη ΜΕΑ-ΧΥΤΥ στην Καλλιρρόη, ζητούν με προσφυγή τους από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Κόνιαρης, ο πρόεδρος της κοινότητας Χρήστος Κυριακόπουλος και πρόεδροι συλλόγων της περιοχής.


NEWSLETTER