Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του αδιεξόδου με τα απορρίμματα κηρύσσεται ο Δήμος Τριφυλίας.

 

«Σύστημα αυταρχικό και αδιαφανές, με εμφανή τα χαρακτηριστικά της ακροδεξιάς και του ρατσισμού» καταλογίζει η ΝΕ Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ ότι οικοδομεί ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης.

 

 

Εξόργισε τους κατοίκους των Ραχών και της γύρω περιοχής η προσπάθεια του Δήμου Τριφυλίας να ρίξει και πάλι σκουπίδια στο χώρο της παράνομης χωματερής στο Αλιμάκι, που εξακολουθεί να καίγεται από την Παρασκευή το απόγευμα.

 

 

Να γνωμοδοτήσει θετικά επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη βελτίωση και αναβάθμιση στο τμήμα Καλαμάτα - Ριζόμυλος, περιμένουν από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου την ερχόμενη Δευτέρα οι αιρετοί του Δήμου Πύλου - Νέστορος.

 

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι εργασίες για την ανάπλαση της Ανω Πόλης Κυπαρισσίας σε ό,τι αφορά τουλάχιστον την παρούσα φάση, για να μπορέσουν να δουλέψουν και οι επιχειρήσεις της περιοχής.

 

Σε αρκετές περιοχές της Μεσσηνίας πραγματοποιούνται αύριο ψεκασμοί δακοκτονίας, ενώ τη Δευτέρα συνεχίζονται και σε άλλες περιοχές του νομού.

 

 

Τη λειτουργία καταστήματος Media Markt στην Καλαμάτα, επιφανείας 1.500 τ.μ. μέχρι το τέλος του έτους, έχει δρομολογήσει ο όμιλος Olympia που ιδρύθηκε από τον επιχειρηματία Πάνο Γερμανό.

 

Νέα διάκριση πέτυχε το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο “Duvichus” των ελαιώνων της οικογένειας Ηλία Παναγιωτακόπουλου από τη Μουριατάδα Τριφυλίας.

 

Σε αρκετές περιοχές της Μεσσηνίας πραγματοποιούνται αύριο Παρασεκευή ψεκασμοί δακοκτονίας, ενώ μεθαύριο Σάββατο συνεχίζονται σε περιοχές της Καλαμάτας.

 

Η αγαπημένη εποχή του χρόνου είναι εδώ: το KLOSTI εμπνέεται από το ελληνικό καλοκαίρι με υπέροχα γαλάζια και λευκά μοτίβα σε τσάντες, πετσέτες και καλοκαιρινά αξεσουάρ!

 

Στις ακροάσεις του Schoolwave 2021 θα προσπαθήσει να περάσει ένα πενταμελές Καλαματιανό συγκρότημα, το οποίο είχε όλα τα φόντα να παίξει στο φετινό Φεστιβάλ στο Θέατρο Βράχων, όμως λόγω κορονοϊού η διοργάνωση μετατέθηκε για του χρόνου.

Τρεις νέες ταινίες για όλα τα γούστα περιλαμβάνει το πρόγραμμα του θερινού «Cine center» στο χώρο του Παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού.

 

Την ακύρωση των παραστάσεων "Το παγκάκι" και "Ο κήπος" στην Καλαμάτα ανακοίνωσαν οι διοργανωτές της καλοκαιρινής περιοδείας των δύο έργων.

 

Εκδηλώσεις με εκλεκτούς καλλιτέχνες αλλά λιγότερη ποικιλία σε σχέση με άλλες χρονιές λόγω κορονοϊού και έλλειψης χώρων περιλαμβάνει το “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2020” που έχει ετοιμάσει ο Δήμος Καλαμάτας.

 

Στον Πολυχώρο πολιτισμού "Τρενοτεχνείο" στην Κυπαρισσία θα παρουσιαστεί την Τρίτη 11 Αυγούστου το έργο «Δάφνες και Πικροδάφνες» των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά, ένα από τα σπουδαιότερα κείμενα της νεοελληνικής δραματουργίας.

Συνελήφθη από το Τμήμα Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προχθες, στην Καλαμάτα, ένας 57χρονος Έλληνας, ο οποίος κατηγορείται ότι κατείχε και προόριζε για πώληση αρχαία σημαντικής αρχαιολογικής αξίας.

 

Ενα αποφασιστικό βήμα για τον τουρισμό στη Μεσσηνία και την καθιέρωση του νομού στη συνείδηση των ταξιδιωτών ως ασφαλούς υγειονομικά προορισμού, έγινε προχθές Τετάρτη με την επισημοποίηση του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Ενωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας και του ιδιωτικού θεραπευτηρίου City Hospital.

 

Στο 100% αυξήθηκαν στη Γραμμή 115 25 «Μαζί για το Παιδί» οι κλήσεις που αφορούσαν διαζύγια, κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων για τον περιορισμό εξάπλωσης του νέου κορονοϊού.

 

 

Συνολικά 24 άτομα συνελήφθησαν την Τετάρτη για διάφορα αδικήματα σε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση, που έγινε στη Μεσσηνία.

 

Δεν έχει ξεχαστεί το θέμα της κατασκευής νέου σταθμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην περιοχή Πλάκα, δίπλα στον κόμβο των Λεΐκων, στον περιφερειακό αυτοκινητόδρομο της Καλαμάτας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER