Εκβαθύνσεις στον Νέδοντα στο ανοιχτό και στο σκεπασμένο τμήμα του, διαπλάτυνσή του στα τελευταία 620 περίπου μέτρα, καθαίρεση του προβληματικού του τμήματος στο παλιό Δημαρχείο (στο αναψυκτήριο) και ανακατασκευή γεφυρών προβλέπει η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο του “Μορέα”.

 

Με λουλούδια, χρώματα, μουσικές και λουλούδια θα γεμίσουν το κέντρο της Καλαμάτας εκατοντάδες παιδιά χορευτικών και πολιτιστικών συλλόγων της πόλης, το απόγευμα της Κυριακής, ολοκληρώνοντας την 9η Ανθοκομική Εκθεση.

 

Για τις εκκρεμείς αποζημιώσεις παραγωγών της Μεσσηνίας συζήτησαν χθες ο βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος.

 

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε με 14 οινοπαραγωγούς στην φετινή Διεθνή Εκθεση Οίνων – Ποτών Prowein, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία, στο Ντίσελντορφ, από τις 15 έως της 17 Μαΐου.

 

Την πρώτη πτήση της Lufthansa στον Αερολιμένα “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος” θα υποδεχθούν σήμερα Σάββατο στις 6.30 μ.μ. στελέχη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

Να ενώσουν δυνάμεις και να συνεργαστούν η Καλαμάτα, ο Πύργος και οι άλλοι δήμοι της περιοχής, ώστε να προωθηθεί η υλοποίηση του δρόμου Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα.

Κλίμα αγανάκτησης και αντίδρασης επικρατεί στους πατατοπαραγωγούς της Μεσσήνης, γιατί η τιμή της πρώιμης πατάτας έχει κατρακυλήσει κάτω από το κόστος και η φετινή χρονιά, μια ακόμα, αναμένεται να είναι καταστροφική.

 

Τιμές απαγορευτικές για... άσκοπες μετακινήσεις έχουν τα καύσιμα και στη Μεσσήνια καθώς η αμόλυβδη 95 οκτανίων πωλείται από 2,089 μέχρι 2,425 ευρώ το λίτρο, η αμόλυβδη 100 οκτανίων από 2,110 μέχρι 2,595 ευρώ το λίτρο και το πετρέλαιο κίνησης από 1,788 μέχρι 2,100 ευρώ το λίτρο.

 

Η μέση τιμή των ακινήτων μέχρι 5 ετών στην Καλαμάτα το 2021 άγγιξε τα 1.950 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, ενώ η μέση τιμή των ακινήτων άνω της πενταετίας διαμορφώθηκε στα 1.050 ευρώ το τετραγωνικό.

Στην Καλαμάτα συνεχίζει τις παραστάσεις του το Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο με το έργο του Ζωρζ Φεντώ «Η κυρία του Μαξίμ».

Με λουλούδια, χρώματα και μουσικές θα γεμίσουν το κέντρο της Καλαμάτας εκατοντάδες παιδιά χορευτικών και πολιτιστικών συλλόγων της πόλης, το απόγευμα της Κυριακής, ολοκληρώνοντας την 9η Ανθοκομική Εκθεση.

Εκδήλωση με θέμα “Σύγχρονες ερμηνευτικές προσεγγίσεις στο Αττικό δράμα” θα γίνει στις 27 Μαϊου στο Φιλοσοφικό Κέντρο Μεσσήνης.

H παρουσίαση του βιβλίου της Κατερίνας Π. Μπρέγιαννη “Από το 1821 στο 1922, αναπαραστάσεις της Επανάστασης στον Μεσοπόλεμο" (Τελετές – Σύμβολα – Εμβλήματα) θα γίνει από τις Εκδόσεις “Αλφειός” στη Λαϊκή Βιβλιοθήκη Καλαμάτας σήμερα στις 7.30 μ.μ.

Με την Νατάσσα Μποφίλιου υποδέχεται μουσικά το φετινό καλοκαίρι ο Σύλλογος "Οι Φίλοι της Μουσικής Καλαμάτας".

 

Σε καταφύγιο στο Δώριο που ανήκει στην οργάνωση “For The Strays-Greece-Trifilia Rescue”, μεταφέρθηκαν όλα τα αδέσποτα σκυλιά που βρίσκονταν στο χώρο του λιμανιού της Κυπαρισσίας.

Την εξαφάνιση του ηλικιωμένου Γιάννη Δαφνά από την Καλαμάτα ανακοίνωσε η ΟΑΚ 4Χ4 Μεσσηνίας.

 

Στη Segura de León της Ισπανίας συναντήθηκαν οι ομάδες του προγράμματος Erasmus+ “Statistics in real life” και μαζί τους και τα μέλη της αποστολής του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.

Τις ομορφιές στην περιοχή της Αρεόπολης γνώρισαν την περασμένη Κυριακή οι φυσιολάτρεις του Συλλόγου Πεζοπόρων - Ορειβατών Καλαμάτας ''Ο Ευκλής’’.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την οικονομική κατάσταση της τοπικής κοινωνίας έχουν τα στοιχεία της έρευνας του Γενικού Λυκείου Γαργαλιάνων για τις συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης σε νοικοκυριά της ευρύτερης περιοχής της πόλης των Γαργαλιάνων.


NEWSLETTER