Να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους που δημιουργούν κινδύνους πυρκαγιάς και εστίες άλλων προβλημάτων, καλεί τους ιδιοκτήτες, ο Δήμος Καλαμάτας.

Πολιτική αλλαγή με σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης που θα έχει τη βούληση και το σχέδιο να συγκρουστεί με τα συμφέροντα. Να είναι πρώτη πολιτική δύναμη στις ερχόμενες εκλογές με απλή αναλογική, για να καθορίσει τις εξελίξεις, είναι ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

«Με τη μεταρρύθμιση που συζητούμε σήμερα αποδεικνύουμε ότι στηρίζουμε την ενεργειακή δημοκρατία και τη διείσδυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας μέσα στη βάση της ελληνικής κοινωνίας, αποδεικνύουμε ότι διαθέτουμε σχέδιο για την ανάπτυξη και για την ενεργειακή αυτονομία της χώρας και βέβαια ισχυρά κοινωνικά αντανακλαστικά για την αντιμετώπιση των ενεργειακών συνεπειών που προκαλεί ο πόλεμος στην Ουκρανία στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις».

Διττό ενδιαφέρον, αναπτυξιακό και πολιτικό, έχει για τη Μεσσηνία η συνάντηση της Δευτέρας στο Μαξίμου, υπό τη προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς η βαρύνουσα σημασία του αυτοκινητοδρόμου Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα δεν μπορεί να επικαλύψει την παρουσία ή την απουσία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά από την αυριανή σύσκεψη.

Για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο προετοιμάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

 

Η Ελιά Καλαμάτας και η φέτα είναι ανάμεσα στα 163 ευρωπαϊκά προϊόντα γεωγραφικής ένδειξης που θα προστατεύονται από την συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ενωσης με τη Νέα Ζηλανδία.

Την επόμενη εβδομάδα, αν χρειαστεί, ανάλογα με την εικόνα στις παγίδες, θα ξεκινήσουν οι ψεκασμοί δακοκτονίας στη Μεσσηνία.

 

Τον Ιούλιο ή το αργότερο τον Αύγουστο θα προκηρυχθεί ο διεθνής διαγωνισμός παραχώρησης του αεροδρομίου Καλαμάτας, όπως τόνισε χθες ο διευθύνων σύμβουλος του Υπερταμείου, Γρηγόρης Δημητριάδης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για το επιχειρησιακό σχέδιο 2022-2024.

 

Για αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στις επιχειρήσεις του τουρισμού στην περιοχή μας, ενημερώνει το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Νομού Μεσσηνίας κι επικρίνει τους ξενοδόχους και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Πρωτοβουλίες για την ανάδειξη του αρχαιολογικού και ιστορικού πλούτου της Αρχαίας Φειάς στον κόλπο του Αγίου Ανδρέα, στην περιοχή του Κατάκολου, έχει αναλάβει ο Δήμος Πύργου, συνεργασία με την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού, ενώ μέσα στους στόχους που έχει θέσει είναι και η δημιουργία καταδυτικού πάρκου.

Από τις Εκδόσεις “Διόπτρα”.

 

H εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου της αντιπροέδρου του Μανιατακείου Ιδρύματος, Ελένης Ταγωνίδη - Μανιατάκη με τίτλο «Ο Περιπλανώμενος Σαμαρείτης: Ιστορική προσέγγιση των ναών και τόπων λατρείας του Δήμου Πύλου - Νέστορος» θα γίνει αύριο Κυριακή 3 Ιουλίου στις 7.30 μ.μ. στον αύλειο χώρο της Παναγίας Ελεήστριας στην Κορώνη.

 

Επετειακή εκδήλωση για τον Γαργαλιανιώτη Μακεδονομάχο Σαράντο Αγαπηνό (Καπετάν Τέλλο Άγρα) διοργανώνει ο Δήμος Τριφυλίας αύριο Κυριακή.

Μεγάλη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης που ξεπερνούν τα 1.200, εντόπισαν οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Πάτρας στην περιοχή Ρειτό της Κορινθίας και συνέλαβαν έναν 36χρονο αλλοδαπό, ο οποίος κατηγορείται για καλλιέργεια ναρκωτικών.

Nεκρός βρέθηκε χθες στη θαλάσσια περιοχή της Ζαχάρως ένας 71χρονος αλιέας, που αναζητείτο από το πρωί της ίδιας ημέρας από το Λιμεναρχείο Κατακόλου.

 

Για την επόμενη Κυριακή 10 Ιουλίου μετατίθεται το σεμινάριο πρώτων βοηθειών για απειλητικές για την ζωή καταστάσεις, που διοργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό τμήμα του ΕΚΑΒ Φιλιατρών.

 

Στη σύλληψη 23 ατόμων προέβησαν την περασμένη Τρίτη αστυνομικοί στη Μεσσηνία, στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης.

 

Αναρτήθηκαν χθες οι 4 Γαλάζιες Σημαίες, που θα κοσμούν και φέτος τις παραλίες του Δήμου Καλαμάτας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER