Την Κυριακή 21 Μαΐου θα γίνουν οι εθνικές εκλογές, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο, κατά την διάρκεια της εισαγωγικής του τοποθέτησης στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Το υπουργείο Υγείας προγραμματίζει τη δημιουργία σταθμού του ΕΚΑΒ στη ΝΑ Πυλία, όμως, δεν έχει σχεδιασμό για τη δημιουργία Κέντρου Υγείας στην περιοχή, παρότι αναγνωρίζει ότι υπάρχει σοβαρό υγειονομικό κενό που πρέπει να καλυφθεί.

 

Το 40% της έκτασης της Μεσσηνίας είναι δάσος και από αυτές τις δασικές εκτάσεις το 12% είναι δασωμένοι αγροί και το 3% εκχερσωμένες εκτάσεις.

 

Υπεγράφη χθες από το δήμαρχο Τριφυλίας Γιώργο Λεβεντάκη η διακήρυξη δημοπράτησης του έργου «Εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων, αγωγός μεταφοράς ακαθάρτων και αγωγός διάθεσης οικισμού Γαργαλιάνων».

Ανάδοχο για το έργο ανέγερσης κτηρίου στέγασης έκθεσης και προβολής αλιείας και θάλασσας του Δήμου Καλαμάτας στη Μικρή Μαντίνεια, πρόκειται να αναδείξει η Οικονομική Επιτροπή του δήμου, μεθαύριο Τετάρτη, στη 1 το μεσημέρι.

 

Σε ένα μοντέρνο ξενοδοχειακό συγκρότημα με πλήρη όμως ενσωμάτωση και ανάδειξη των παλιών βιομηχανικών του στοιχείων πρόκειται να μετατραπεί το ιστορικό  κτήριο των Μύλων στο λιμάνι της Καλαμάτας.

 

Στα 50 λεπτά είναι η τιμή της πρώιμης πατάτας, της χοντρής που βγαίνει στη Μεσσήνη και στον Μπουρνιά της Καλαμάτας και στα 40 λεπτά της ψιλής.

 

 

Με αβεβαιότητα και κρισιμότητα της κατάστασης άρχισε να βγαίνει από τα χωράφια η φετινή πρώιμη πατάτα στη Μεσσήνη και στον Μπουρνιά της Καλαμάτας.

 

Στη Διεθνή Εκθεση Τροφίμων και Ποτών “Food Expo” η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 18 έως τις 20 Μαρτίου συμμετείχε η εταιρεία με έδρα την Καλαμάτα “ΩΜΕΓΑ” και το brand της “FISI”, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo.

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται εργολαβία της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την διαγράμμιση στο επαρχιακό και εθνικό δίκτυο και στις 5 Περιφερειακές Ενότητες.

Με μια συναυλία κλείνει τις χειμωνιάτικες δράσεις του το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας σήμερα Δευτέρα στις 8 μ.μ. στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.

Την μνήμη ηρωικών προγόνων που πολέμησαν με ψυχή και πέρασαν στην ιστορία τίμησε την 25η Μαρτίου και η Μεγαλόπολη.

Περισσότερα από 28 κιλά κάνναβης και 270 φυτά κάνναβης βρέθηκαν στην κατοχή δύο ανδρών, ηλικίας 29 και 27 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι συνελήφθησαν στην Αθήνα, από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Καλαμάτας.

 

Σήμερα  θα εκδικαστεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ)  η  προσφυγή κατά της απόφασης Γεωργαντά  με την οποία η ποικιλία Καλαμών χαρακτηρίστηκε συνώνυμη της Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) “Ελιά Καλαμάτας”, με συνέπεια να πωλούνται στην Ευρώπη προϊόντα με την ονομασία "Kalamata Olives" από όλο τον κόσμο.

Ημερίδα με θέμα: «Ο Τραπεζικός κλάδος στην Ελλάδα. Προοπτικές & Τάσεις Εξέλιξης & Εργασίας» διοργάνωσε την περασμένη Τρίτη στο Κεντρικό Αμφιθέατρο των εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στον Αντικάλαμο Μεσσηνίας ο Φοιτητικός Σύλλογος της Σχολής Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Με κατάνυξη και την παρουσία πλήθους πιστών τελέσθηκε το βράδυ της Παρασκευής ο Μέγας Εσπερινός της Εορτής του Ευαγγελισμού και η Ακολουθία της Δ΄ Στάσεως των Χαιρετισμών τους ναούς και τις Μονές της Μητροπόλεως Μεσσηνίας.

Τροχαίο με τραυματισμό σημειώθηκε πριν λίγη ώρα στη Νέα Είσοδο Καλαμάτας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER