Βολές κατά της ΝΔ για την τιμή του ελαιολάδου, τις υποδομές και τους δρόμους, αλλά και τη συνολική πολιτική της

Κατά της αναθεώρησης του μάστερ πλαν του λιμανιού της Καλαμάτας, που προσθέτει 3.100 τ.μ. δόμησης επιπλέον των λιμενικών εγκαταστάσεων, τάσσεται η παράταξη “Ανοιχτός Δήμος”.

 Ερώτηση σχετικά με τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί για την υγεία των πολιτών του νομού η λειτουργία των πυρηνελαιουργείων στην περιοχή, κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Μεσσηνίας κι εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

 

Ημερίδα με θέμα «Η απολιγνιτοποίηση και οι επιπτώσεις της στο Λεκανοπέδιο Μεγαλόπολης, την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, το περιβάλλον, τους εργαζομένους και τους καταναλωτές»

Συνεργασία των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Οιχαλίας με τις Τεχνικές Υπηρεσίες των Κτηριακών Υποδομών Α.Ε., ώστε να πραγματοποιηθούν σημαντικά έργα στο δήμο της Ανω Μεσσηνίας, συμφωνήθηκε την Τετάρτη σε συνάντηση στα γραφεία της Α.Ε. στη Αθήνα, μεταξύ της δημάρχου Οιχαλίας Παναγιώτας Γεωργακοπούλου και του Μεσσήνιου διευθύνοντα συμβούλου των Κτηριακών Υποδομών Θανάση Γιάνναρη.

Μεσσηνιακά τουριστικά ακίνητα αξίας 95,3 εκ. ευρώ διατίθενται μέσω διαδικτυακών αγγελιών στη διεθνή αγορά.

Τα οφέλη του συνεργατισμού και οι συνεργατικές αξίες και αρχές, στις οποίες στηρίζεται η επιχειρηματική τους δραστηριότητα, θα απασχολήσουν μεταξύ άλλων τη διημερίδα του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Νότιας Πελοποννήσου (ΣΥΦΑΝΟΠΠΕ), που θα λάβει χώρα σήμερα και αύριο στο ξενοδοχείο “Ακτή Ταΰγετος”.

 

Κατά παραγόντων και παραγοντίσκων βάλλει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας Δημήτρης Καραλής για τον οδικό άξονα Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος – Μεθώνη.

Με τη βελτίωση - ανακατασκευή του υφιστάμενου δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος, με παρακάμψεις της Μεσσήνης και της Βελίκας, προχωράει το υπουργείο Υποδομών για την υλοποίηση του οδικού άξονα Καλαμάτα Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, του πιο σημαντικού έργου της Μεσσηνίας.

 

Επιχειρησιακή συμφωνία για τη διαχείριση πόρων 31,17 εκατ. ευρώ υπέγραψαν η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα” (ΕΦΕΠΑΕ).

Η αυτοκτονία του Τσικλητήρα προκαλεί συγκίνηση, και με την υπογραφή “Αγγελος Φοίβος” ο Βαγγέλης Δημητρακόπουλος στο “Θάρρος” εκμυστηρεύεται τα όσα είχε συζητήσει με τον Τσικλητήρα για την υποψηφιότητα:

Σε αποκριάτικους ρυθμούς κινήθηκαν τα Λέικα το βράδυ του Σαββάτου με την παραδοσιακή γιορτή του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου.

Αποκριάτικη εκδήλωση με παραδοσιακό λιώσιμο παστού διοργάνωσε την Κυριακή ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ασπροχώματος - Ακοβίτικων - Δυτικής Παραλίας Καλαμάτας «Ο Ποσειδών», στο γήπεδο μπάσκετ του Ασπροχώματος στο πλαίσιο του αποκριάτικου εορταστικού προγράμματος του Δήμου Καλαμάτας.

Ενα όμορφο κινηματογραφικό ταξίδι στο “Βίο και την πολιτεία του αληθινού Γιώργη Ζορμπά” είχαν την ευκαιρία να κάνουν όσοι έδωσαν χθες το “παρών” στη διπλή πρεμιέρα της ομώνυμης ταινίας στην Καλαμάτα, μία πρωτοβουλία της “Ε”.

Με το κέφι να πλημμυρίζει και με κεντρικό θέμα την ανακύκλωση πραγματοποιήθηκε χθες το 1ο Παιδικό Καρναβάλι Καλαμάτας, με τους μικρούς καρναβαλιστές να γεμίζουν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

 

Συνολικά 31 συλλήψεις έγιναν την Παρασκευή στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στη Μεσσηνία.

 

Αυτοψία από κλιμάκιο της Αρχαιολογίας αναμένεται να γίνει σήμερα στην Ανω Πόλη Κυπαρισσίας, προκειμένου να εξεταστεί εύρημα καναλιού στα έργα που γίνονται για την ανάπλαση του κεντρικού δρόμου.

Στα καλντερίμια και στα μονοπάτια της ιστορίας της Κυπαρισσίας περπάτησαν χθες το πρωί μαθητές του Γυμνασίου της πόλης όπου και ξεναγήθηκαν από το Σύλλογο για την Προστασία και Αναβίωση της Ανω Πόλης Κυπαρισσίας.

 Εκπαιδευτική δράση για τους πολίτες της περιοχής πραγματοποιήθηκε χθες από το ΕΚΑΒ σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Φιλιατρών.

 

Τριήμερο ευεξίας θα διοργανώσει η ομάδα “Premium Wellness” από τις 13 έως τις 15 Μαρτίου στο “Abelonia Retreat” στην Αμπελιώνα.


NEWSLETTER