Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως θα είναι η ομιλήτρια στην εκδήλωση - συνεστίαση της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας της Ν.Δ. στην Καλαμάτα, στο “Ελίτ”, την παραμονή της Υπαπαντής  στις 8 το βράδυ.

Στην Καλαμάτα θα βρεθεί την προσεχή Τετάρτη 22 Ιανουαρίου ο γραμματέας της ΚΠΕ του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για ενηλίκους υλοποιεί ο Δήμος Μεσσήνης μέσω του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης του δήμου.

Παράταση μέχρι τις 6 Ιουνίου, την 4η κατά σειρά, ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή του δήμου για το σημαντικό έργο της αστικής ανάπλασης του Ιστορικού Κέντρου Μεσσήνης.

Οι αθλητές του Ιππικού Ομίλου Καλαμάτας Ευσταθία Αποστολοπούλου, Ανέστης Μαραντίδης, Κωνσταντίνος Γεωργακάς και Γιάννης Κατσόγιαννης, που απέσπασαν τη δεύτερη και τρίτη θέση στους πανελλήνιους ιππικούς αγώνες οι οποίοι διεξήχθησαν στο Μαρκόπουλο το Δεκέμβριο, επισκέφθηκαν χθες το δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας "Ο Ερμής" υλοποιεί επιδοτούμενα προγράμματα Τεχνικών Ασφάλειας.

Το 2017, η Μεσσηνία είχε ανακτήσει το 18,7% του εισοδήματος που χάθηκε μεταξύ 2008 και 2013, ενώ παρήγαγε προϊόντα και υπηρεσίες αξίας 2,04 δισ. ευρώ, συμβάλλοντας κατά 25% στο Περιφερειακό ΑΕΠ ύψους 8,03 δισ. και κατά 1,13% στο ΑΕΠ της Ελλάδας ύψους 180,2 δισ. ευρώ.

Τη στήριξη της Κομισιόν για τη Μεγαλόπολη και τη Δυτική Μακεδονία στη μεταλιγνιτική εποχή ζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο «Εθνικό Αναπτυξιακό Συνέδριο για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027», στο Μέγαρο Μουσικής.

 

Δέκα κοινότητες του Δήμου Μεσσήνης δεν θα μετέχουν στο πρόγραμμα δακοκτονίας, που θα υλοποιηθεί σε όλο το δήμο κατά το 2020.

 

Στη δρομολόγηση Ιντερσίτι που θα συνδέει την Κόρινθο με το Ναύπλιο θα προχωρήσει ο ΟΣΕ ένα μήνα μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης ενδεχόμενων προβλημάτων στη σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ των δύο πόλεων.

Καρναβαλικό χωριό, ενόψει του 8ου Καλαματιανού Καρναβαλιού, θα λειτουργήσει από τη Δευτέρα στο βόρειο τμήμα της κεντρικής πλατείας της Καλαμάτας.

Μια σημαντική προσωπικότητα στον χώρο του κινηματογράφου είναι επίσημη καλεσμένη του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου.

Υπό συζήτηση θα τεθεί στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου το θέμα της κλιματικής αλλαγής.

Η μάνα μου με γέννησε για πρώτη φορά στις 2 Νοέμβρη του 1958. Η μάνα μου με ξαναγέννησε για δεύτερη φορά στις 22 Απριλίου του 1999, στο Λαϊκό Νοσοκομείο στην Αθήνα, όταν μου δώρισε για μεταμόσχευση τον έναν της νεφρό.

Εκδήλωση - αφιέρωμα στον Κωστή Παλαμά διοργάνωσε ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών 161 χρόνια από τη γέννησή του με κεντρικό θέμα «Ο ερωτισμός στην ποίηση του Παλαμά» και κεντρικό ομιλητή τον Κώστα Κόλλια - Ερανιώτη.

Με τίτλο "The Real Robokids" η Cosmote δημοσίευσε στο youtube μια ταινία - αφιέρωμα στις ελληνικές ομάδες που κέρδισαν την πρόκριση, εκπροσωπώντας τη χώρα μας στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, στο Γκιόρ της Ουγγαρίας.

Η αστική-μη κερδοσκοπική εταιρεία Istorima έχει σκοπό τη δημιουργία ενός εκτενούς Αρχείου Προφορικών Ιστοριών της Ελλάδας.

Έκλεβαν αυτοκίνητα, τα χρησιμοποιούσαν για κλοπές σε διάφορες επιχειρήσεις και έπειτα τα εγκατέλειπαν, αφού πρώτα τα έκαιγαν. Αυτός ήταν από τον Σεπτέμβριο ο τρόπος δράσης ομάδας ρομά, δύο εκ των οποίων πάντως συνελήφθησαν για... ρευματοκλοπή.

Με διακοπές ρεύματος σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας ξεκινά η νέα εβδομάδα.

 

Την επικινδυνότητα που υπάρχει στην εθνικό οδό Πύργος – Κυπαρισσία, στο ύψος της Ελαίας, επισημαίνει ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ελαίας Αρης Σκλάβος με έγγραφό του προς τη Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.


NEWSLETTER