Απάντηση στον Δημήτρη Δριμή δίνει μέσω του Γραφείου του Δημάρχου Τριφυλίας ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ Χαράλαμπος Αυρηλιώνης με χθεσινό Δελτίο Τύπου.

Η θεματική Αντιπεριφερειάρχης για τον Τουρισμό Άννα Καλογεροπούλου απαντώντας σε ανακοινώσεις της Αντωνίας Μπούζα σημειώνει:

“Ισότιμη συμμετοχή στο διάλογο σε όλα τα επίπεδα, ώστε να αναλυθούν όλα τα θέματα που αφορούν τη λειτουργία των κοινοτήτων ενόψει της αλλαγής του εκλογικού νόμου για την αυτοδιοίκηση” ζητεί το Δ.Σ. της Ενωσης Προέδρων Κοινοτήτων Μεσσηνίας με ομόφωνο ψήφισμά του, από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και τον αναπληρωτή υπουργό Στέλιο Πέτσα.

Στην αγορά επιπλέον τοπογραφικού εξοπλισμού προχώρησε ο Δήμος Πύλου - Νέστορος, ώστε να γίνεται με σύγχρονα μέσα η τοπογραφική αποτύπωση για τη σύνταξη των μελετών και για τις επιμετρήσεις των έργων.

Στη δωρεά ενός φορητού αυτόματου απινιδωτή προχώρησε οικογένεια συνδημοτών μας προς το Δήμο Καλαμάτας.


Η δυνατότητα ένταξης στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα e-Λιανικό και των επιχειρήσεων που δεν έκλεισαν με κυβερνητική απόφαση κατά τη διάρκεια της πανδημίας ζητεί το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

Τη βελτίωση του οδικού δικτύου στη Νέδα ζητά η Ένωση Ξενοδόχων και Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας, με επιστολή της προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου και την αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού.

Το άνοιγμα των καταστημάτων αυτή την Κυριακή 24 του μηνός προτείνει ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας, σε μια προσπάθεια να αναπληρωθεί ο χαμένος τζίρος.

Τη δίκη 33 αγροτών της Μεσσηνίας στις 25 Ιανουαρίου στα δικαστήρια της Καλαμάτας, για κινητοποιήσεις τους το 2016, καταγγέλλει ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και Περιφέρειας.

 

Η χαμηλή τιμή χονδρικής πώλησης του έξτρα παρθένου ελαιολάδου στην Ελλάδα ωθεί πολλούς παραγωγούς στην αναζήτηση αγοραστών στο Διαδίκτυο, διαθέτοντας τα 5 λίτρα από 16 μέχρι 20 ευρώ και τον 17κιλο τενεκέ (αν και τυπικά απαγορεύεται) από 50 μέχρι 70 ευρώ.

Δυο δίδυμες αδελφές και ένας άντρας ανάμεσά τους. Αγάπη, καθήκον και έρωτας μπλέκονται, συγκρούονται, χωρίζονται βίαια και ξανασμίγουν σε μια διαδρομή χωρίς τέρμα.

Η βιογραφία αποτελεί ένα είδος που μόνο τις τελευταίες δεκαετίες έχει αρχίσει να παίρνει τα πάνω του στην Ελλάδα.

Η θρυλική παράσταση «Με τη σιωπή» θα παιχτεί αυτές τις μέρες online, με τη συμμετοχή του Μεσσήνιου ηθοποιού Χρήστου Βασιλόπουλου στην ομάδα των ταλαντούχων - και βραβευμένων συντελεστών της.

Το Video Art Μηδέν συνεχίζει τις online προβολές του το Φεβρουάριο, παρουσιάζοντας 4 ενότητες βιντεοτέχνης που θα είναι ανοικτές για το κοινό όλο το μήνα, εστιάζοντας στις συνεργασίες.

Μία σημαντική συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ “Zinebi” του Μπιλμπάο της Ισπανίας (μετρά 62 έτη ζωής), εγκαινιάζει φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, με στόχο να φέρει το βάσκικο σινεμά πιο κοντά στο ελληνικό κοινό.

Την πίτα της έκοψε χθες η Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, με τήρηση των απαραίτητων μέτρων προστασίας κατά της Covid-19, παρουσία του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου, του προέδρου της Τάσου Αγγελή, μελών του Δ.Σ. και εργαζομένων στην ΚΑΚ.

Εθελοντική δράση καθαρισμού στο πάρκο του Ανατολικού Κέντρου, όπου βρίσκεται και το γυμναστήριο της Τέντας, διοργάνωσε την Κυριακή 17 του μήνα η ομάδα που οργανώθηκε μέσα από τη σελίδα του Facebook "Save your hood”.

Σε κλίμα κατάνυξης και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων γιόρτασε η Κορώνη χτες την εύρεση της εικόνας της Παναγίας Ελεήστριας

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ από την Αθήνα εμβολίασε για την Covid-19 την Πέμπτη τους ηλικιωμένους και το προσωπικό στο γηροκομείο “Αγ. Παντελεήμων” της Μητρόπολης Μάνης.

Σε καφετέρια, που δεν βρίσκεται σε λειτουργία... μπούκαραν ένας 19χρονος και ένας 29χρονος στο Ζευγολατιό του Δήμου Οιχαλίας το μεσημέρι της Παρασκευής.


NEWSLETTER