Οδηγίες ώστε να δοθεί προτεραιότητα σε έργα βελτίωσης της ασφάλειας του οδικού δικτύου και δημιουργίας υποδομών για την αγροτική ανάπτυξη έδωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, κατά τη διάρκεια των συσκέψεων για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) στις Ενότητες Λακωνίας και Μεσσηνίας.

Την επισήμανση ότι δεν υπάρχει καμιά κινητικότητα από το δήμο για το open mall της Κυπαρισσίας έκανε ο επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες» Παναγιώτης Τσίγγανος στην χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Τ

 

Την έγκριση για την ετήσια εμποροπανήγυρη των Φιλιατρών και των ορισμό των οδών όπου θα πραγματοποιηθεί αποφάσισε ομόφωνα η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Τριφυλίας χθες το μεσημέρι.

Οικονομική ενίσχυση στην τριμελή οικογένεια ενός άπορου δημότη (πατέρας και δύο παιδιά), η οποία δεν έχει νερό και ρεύμα στο σπίτι και ζει σε άθλιες συνθήκες, πρόκειται να εγκρίνει σήμερα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας.

 

Εννέα οχήματα καθαριότητας πρόκειται να προμηθευτεί ο Δήμος Μεσσήνης, συνολικού προϋπολογισμού 1.450.000 ευρώ (με τον ΦΠΑ), με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα “Φιλόδημος”.

 

Η 1η Εκθεση Κρασιού - Αποσταγμάτων - Γευσιγνωσίας “ΟΙΝΟ Messinia” πραγματοποιείται στην Καλαμάτα την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, στον συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου “Elite City Resort”.

 

Η κοινοπραξία "Ολυμπία Οδός" θα κατασκευάσει τον οδικό άξονα Πάτρα - Πύργος και ο αυτοκινητόδρομος θα παραδοθεί στην κυκλοφορία το 2023, ενώ το έργο δεν θα κοστίσει στο Δημόσιο «ούτε ευρώ παραπάνω από όσο προβλεπόταν στις 8 εργολαβίες».

 

 

Η φαρμακοβιομηχανία DEMO ABEE θα πραγματοποιήσει μεγάλη επένδυση στην Τρίπολη, δημιουργώντας 800 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας.

Τερματίζεται η κατάτμηση της Πατρών-Πύργου και το πολύπαθο οδικό έργο επιστρέφει στην Ολυμπία Οδό, η οποία αναλαμβάνει να το εκτελέσει με Σύμβαση Παραχώρησης χωρίς επιπλέον κόστος για το Ελληνικό Δημόσιο από ότι θα κόστιζε με τις 8 εργολαβίες.

Σύσκεψη για την οργάνωση κινητοποιήσεων διεκδίκησης μέτρων στήριξης των ελαιοπαραγωγών διοργανώνει την Πέμπτη στις 7 μ.μ. στα γραφεία του ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού.

Η οδός Αριστομένους τη δεκαετία του 1950.

 

 

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας εκσυγχρονίζεται και ανοίγει νέους διαύλους αμφίδρομης επικοινωνίας με το κοινό της πόλης.

Το πρόγραμμα αξιοποίησης αναψυκτηρίων σε 14 μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους επιταχύνει το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, ενημερώνει το υπουργείο Πολιτισμού.

Την ταινία “Συνήθεις ύποπτοι” θα προβάλει την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου στις 9.30 μ.μ. η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας στο Αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας «Θόδωρος Αγγελόπουλος».

 

Πρεμιέρα έκανε την Παρασκευή το βράδυ το Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο με την παράσταση “Αλίμονο στους νέους”, στην αίθουσα «Αλέκος Παπαδόπουλος» στην Κυπαρισσία, δίνοντας δύο ακόμη παραστάσεις το Σάββατο και την Κυριακή.

Σε 18 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ένας Ρομά κατηγορούμενος για μια κλοπή και μια απόπειρα κλοπής, παραμονή Χριστουγέννων του 2012, στο Παραπούγκι.

Σωτήρια ήταν η αλλαγή του ποινικού κώδικα για έναν 42χρονο Καλαματιανό διαρρήκτη αυτοκινήτων, αφού το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων μείωσε χθες την ποινή του σε 2 χρόνια φυλάκιση (την οποία μπορεί να εξαγοράσει προς 5 ευρώ ημερησίως), από τα 8 χρόνια κάθειρξη που του είχαν επιβληθεί ως υπότροπου πρωτόδικα, γιατί έκλεψε από 5 παρκαρισμένα αυτοκίνητα – ενώ στο ενεργητικό του έχει περισσότερες από 15 δικαστικές καταδίκες!

Η «Σύσταση φορέα ανάταξης του ορεινού όγκου Ταϋγέτου» θα συζητηθεί στην 4η συνάντηση των φορέων που θα διεξαχθεί σήμερα στις 6 μ.μ., στην αίθουσα του παλαιού Επιμελητηρίου Μεσσηνίας (Χρ. Κουμάντου 6 και Αριστομένους στην Καλαμάτα).

Για τον αποκλεισμό της από τη συγκρότηση του Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας διαμαρτύρεται η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» (ΑΣΕ), που πρόσκειται στο ΚΚΕ.

Αντίθετη είναι η Ενωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νομού Μεσσηνίας με διατάξεις που αφορούν το νομοσχέδιο αναδιοργάνωσης του Σώματος.


NEWSLETTER