Στον μαγικό λογοτεχνικό κόσμο του μεγαλύτερου Ελληνα λογοτέχνη, του Νίκου Καζαντζάκη, μας “ξεναγεί” ο γνωστός Καλαματιανός συγγραφέας και ερευνητής Γιώργος Στασινάκης.
Μέσα από τις ιστορίες του Κίνε το σκιουράκι και του Κόνι το λαγουδάκι η συγγραφέας παιδικών βιβλίων Ευγενία Κωστή αναδεικνύει τη φιλία και την ομαδικότητα.
Η παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων της μεσσήνιας Αλέκας Πλακονούρη “Οι δαίμονες του Αρέτσο” θα γίνουν από τις Εκδόσεις “Κέδρος” και το “Βιβλιόπολις” απόψε στις 8.30 μ.μ. στο “Καφέ σινέ”.
“Οι ετερόφυλες σχέσεις είχαν πάντα ταμπέλες. Οι καιροί όμως άλλαξαν, το σεξ δεν είναι πια αυτοσκοπός και οι ανθρώπινες ανάγκες απλώθηκαν σε πιο εσωτερικές περιοχές”.
Τη μεγάλη της αγάπη, το γράψιμο, υπηρετεί τα τελευταία χρόνια η Νικολίνα Λέκκα (πρ. πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ).
Το Φενγκ Σούι σαν ορισμός αποτελείται από δύο λέξεις: Το Φένγκ που σημαίνει Ανεμος και το Σούι που σημαίνει Νερό.
Το βιβλίο “Μυστήριο πίσω από τις σελίδες” της Έρικας Αθανασίου είναι εμπνευσμένο από τις επισκέψεις της στην Καστοριά ως προσκεκλημένης της δράσης «Η φαντασία πάει σχολείο».
Το παιδικό παραμύθι έχει το πλεονέκτημα της απλότητας του λόγου, λέει μιλώντας στην “Ε” η συγγραφέας παιδικών βιβλίων Μαρία Δουρίδα - Μηταράκη, με συνέπεια να μην χρειάζεται να διστάζεις να…
Σελίδα 1 από 64

NEWSLETTER