Το παιδικό παραμύθι έχει το πλεονέκτημα της απλότητας του λόγου, λέει μιλώντας στην “Ε” η συγγραφέας παιδικών βιβλίων Μαρία Δουρίδα - Μηταράκη, με συνέπεια να μην χρειάζεται να διστάζεις να…
Στην μουσική εκπομπή “Μουσικό κουτί” της ΕΡΤ1 εμφανίστηκε πρόσφατα ο αγαπημένος τραγουδοποιός Βαγγέλης Γερμανός.
Την πρώτη της ατομική παράσταση έδωσε το καλοκαίρι που μας πέρασε η καλαματιανή Ευτυχία Στεφάνου στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στην κεντρική πλατεία.
Παρασκευή, 30 Απριλίου 2021 09:33

Πού κελαηδάει το «Μπλε Καναρίνι»;

Γράφτηκε από την
Ετοιμο για το άνοιγμα της εστίασης σε λίγες μέρες δηλώνει το νέο στέκι της γεύσης στην Καλαμάτα, το “Μπλε Καναρίνι”, που βρίσκεται στην οδό Κρήτης 34.
«Η Αρχιτεκτονική ήταν στο μυαλό μου ο τέλειος δυνατός συνδυασμός της τέχνης και της πρακτικής επιστήμης»
“Γράφω γιατί νιώθω ζωντανή” λέει μιλώντας στην “Ε” η Μεσσήνια συγγραφέας-πολιτικός μηχανικός Κωνσταντίνα-Παρασκευή Δουβόγιαννη με αφορμή το τελευταίο βιβλίο της “Το άγγιγμα του αρώματος” από τις εκδ. Πηγή.
«Δεν θα βάζαμε στην ίδια ζυγαριά τα χρήματα με την ευτυχία, ή τη θέα σε κάποιον ακάλυπτο με ένα ηλιοβασίλεμα»
Στον μαγικό κόσμο του θεάτρου, και ειδικότερα του θεατρικού κοστουμιού, μας “ξεναγεί” αυτό το Σαββατοκύριακο η Καλαματιανή Ειρήνη Γεωργακίλα, αφού είναι σίγουρο πως οι περισσότεροι δεν γνωρίζουμε πολλά.
Η Μανιάτικη διατροφή ήταν και εξακολουθεί να είναι λιτή. Κύριο και απαραίτητο υλικό της είναι το λάδι.
Επιτυχία από την πρώτη στιγμή σημείωσε το νέο βιβλίο της Ελενας Γκίκα-Πετρουλάκη “Η ζωή που σου ‘κλεψα”, το οποίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.
Να ξεχωρίσει στον ένα μήνα παραμονής της στο σπίτι του MasterChef κατάφερε να πετύχει η Βίλλη Σέργη, γεγονός που την έκανε ιδιαίτερα αγαπητή στο τηλεοπτικό κοινό.
Τη δική του σπουδαία πολιτιστική παρακαταθήκη δημιουργεί εδώ και κάποια χρόνια το Μουσικό Σπουδαστήριο Καρδαμύλης, η δράση του οποίου -αν όλα πάνε καλά- θα επαναληφθεί το καλοκαίρι του 2022.
Μας ταξιδεύει με τις ευφάνταστες ιστορίες της, σε κόσμους ονειρικούς, αγνούς. Μας καλεί να νιώσουμε όλοι παιδιά και να… σπάσουμε τις πινιάτες που θα μας αποκαλύψουν τη χαρά και την…
H Μανιώ, το ιστορικό παραμύθι του Χρήστου Φυλαχτού από τις εκδόσεις Αφοί Κυριακίδη, αγαπήθηκε μέχρι σήμερα όχι μόνο στη Γαλάτιστα και τη Χαλκιδική, αλλά επεκτείνεται και στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Στην «πηγή χωρίς να πιει νερό», έχοντας διαγράψει ωστόσο μια εξαιρετική πορεία, έφτασε συμμετέχοντας στον τελικό του "The Voice of Greece" ο Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος.
Το πάθος για τη λαογραφία με μια σύγχρονη ματιά
Σελίδα 1 από 63

NEWSLETTER