Η καθοδήγηση προς τους φροντιστές των πασχόντων και η ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη νόσο Alzheimer παραμένει ένας σημαντικός στόχος για το ΜΕΣΕΝΑ.
Δεν υπάρχει Μεσσήνιος ή επισκέπτης του νομού το καλοκαίρι, που να μην έχει θαυμάσει τη φωνή του Αλέκου Λυκοτραφίτη σε κάποιο από τα πολυπληθή πανηγύρια στα οποία έχει τραγουδήσει.
«Μπουρνέσα» ονομαζόταν στα μέρη του αλβανικού βορρά η γυναίκα που, για να ξεφύγει από την κοινωνική καταπίεση και τις απαγορεύσεις που της επιβάλλονταν λόγω του φύλου της, αποφάσιζε να ζήσει…
Κατάφερε να εμφυσήσει την αγάπη για τη μουσική σε δεκάδες παιδιά της πόλης. Κέρδισε βραβεία και διακρίσεις, έζησε πολλές τιμητικές στιγμές, όμως ως πιο ακριβό “βραβείο” θεωρεί την αναγνώριση των…
Μια ζωή με το θέατρο… Μέσα στο θέατρο, για το θέατρο. Ενας ρομαντικός, αδιαφιλονίκητος εραστής της τέχνης παραμένει χρόνια τώρα ο Μεσσήνιος ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας Βασίλης Φλώρος.
Σ ένα πέτρινο κτήριο του 1826, η εικαστικός Ντόρα Πανταζοπούλου μετά από πολύχρονη απουσία από τη γενέτειρά της Φιλιατρά, με αισθητική, ταλέντο και μεράκι δημιουργεί έργα τέχνης, κυρίως όμως αναβιώνει…
Από ένα νέο μετερίζι θα συνεχίσει να προσφέρει τις γνώσεις του στο εξής ο πολυπράγμων καθηγητής, μελετητής και συγγραφέας Ανδρέας Μαρκαντωνάτος.
Δριμύτερος επανήλθε στα συγγραφικά δρώμενα ο Μεσσήνιος Παναγιώτης Βούρος με το νέο του βιβλίο “Δεκατρία και μισό”.
Εγινε θέμα συζήτησης, κέρδισε τις εντυπώσεις, νίκησε το φόβο του Covid-19. O λόγος για τη μοναδική έκθεση «Αριστουργήματα Ζωγραφικής από το Τελλόγλειο Ιδρυμα Τεχνών ΑΠΘ στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας», η…
Γύρω από τη μοναξιά, ένα θέμα τόσο επίκαιρο και τόσο σκληρό, κινείται το νέο λογοτεχνικό πόνημα του Μεσσήνιου συγγραφέα Αριστοτέλη Φράγκου.
Την Καλαμάτα επέλεξε αυτό το καλοκαίρι για τις διακοπές του ο γνωστός χορογράφος Δημήτρης Παπάζογλου, αφού τρέφει μεγάλη αγάπη για τον τόπο και εκτίμηση για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού.
Το βιβλίο αποτελούσε πάντα εξαιρετική συντροφιά για μικρούς και μεγάλους, και σε καιρό καραντίνας και σε συνθήκες κοινωνικής απομόνωσης έδειξε πως είναι ζωντανό και επιτρέπει να μετακινεί τον άνθρωπο χωρίς…
Μια σημαντική ελληνική παρουσία είδαμε στη φετινή έναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και συγκεκριμένα στο έργο “Traces”.
Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020 21:28

Συνέντευξη της Αραπογιάννη στη σελίδα της Deutsche Welle

Γράφτηκε από την
Συνέντευξη της δρ. Ξένης Αραπογιάννη για το έργο της στην Αρχαία Θουρία αναρτήθηκε πριν λίγες μέρες στη σελίδα: DW Women στο Facebook του γερμανικού δημόσιου καναλιού Deutsche Welle.
Το έργο «Ορμος: Σκηνική ποιητική αφήγηση» είναι η νέα έκδοση που παρουσιάζει ο Μεσσήνιος συγγραφέας Βασίλης Ρούβαλης, η 6η στη βιβλιογραφία του με επικέντρωση στην ποίηση.
“Τα παιδιά είναι πανέξυπνα, έτσι κι αλλιώς χρειάζονται ήλιο και αγάπη για να ανθίσουν και να γίνουν δέντρα με γερές ρίζες”.
Με την πρώτη του δισκογραφική δουλειά “Ανιδιοτελώς” συστήνεται στο κοινό ο νεαρός Καλαματιανός συνθέτης Σπύρος Χιώτης, του οποίου το έργο “ξεχειλίζει” από ταλέντο και ταξιδιάρικες μελωδίες.
Καλλιτεχνικό πλάσμα από τα γεννοφάσκια της φαίνεται πως είναι η νεαρή ταλαντούχα τραγουδίστρια Λυδία Μαύρου, που πλέον μας συστήνεται με τον πρώτο της δίσκο “Σερενάτα”.
Με τη γλυκιά μεστότητα που χαρακτηρίζει την παλιότερη γενιά φιλολόγων, η Μαρία Στασινοπούλου συνεχίζει χρόνια τώρα την ενδιαφέρουσα πορεία της στον μαγικό κόσμο της γραφής και του διαβάσματος.
Το πρώτο του εστιατόριο ανοίγει μέσα στον Οκτώβρη ο Καλαματιανός Κωνσταντίνος Βασιλειάδης.
Σελίδα 1 από 61

NEWSLETTER