Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020 17:17

Το 2ο Λύκειο Καλαμάτας στη Λετονία

Γράφτηκε από την
Την πόλη Saldus της Λετονίας επισκέφτηκε η ομάδα Erasmus+ του 2ου Λυκείου Καλαμάτας από τις 16 ως τις 22 Φεβρουαρίου.
Κυριακή, 22 Μαρτίου 2020 20:20

Το Λύκειο Αρφαρών στο Βερολίνο

Γράφτηκε από την
“Οι σχολικές εκδρομές αποτελούν από τις στιγμές της σχολικής ζωής που μένουν χαραγμένες ανεξίτηλα στη μνήμη των περισσότερων μαθητών.
Κλειστές για δύο ημέρες θα μείνουν όλες οι εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, καθώς έγινε γνωστό ότι φοιτητής του ιδρύματος βρέθηκε θετικός σε κορονοϊό και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο "Σωτηρία".
Διδακτική επίσκεψη στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου πραγματοποίησαν στις 9 Μαρτίου μαθητές της Β΄ Τάξης του Γυμνασίου Παραλίας Καλαμάτας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ο θεσμός…
Το 7ο Γυμνάσιο Καλαμάτας δίνει το "παρών" στο χώρο της τεχνολογίας και της ρομποτικής, για ακόμα μια φορά θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα της Vodafone, Generation next με εκπαιδευτή τον καθηγητή…
Χορευτικό πρόγραμμα με τίτλο “Dancing to Connect – Χορεύω, άρα επικοινωνώ” θα διοργανωθεί το Σάββατο στις 8 μ.μ. από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, σε συνεργασία…
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν την περασμένη εβδομάδα οι τρεις πρώτες διασχολικές βιωματικές συναντήσεις των μαθητών/τριών με τους εκπαιδευτικούς τους από το 1ο, 13ο και 17ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας στο χώρο του…
Μαθητική επιχείρηση με τίτλο “City Explorer” δημιούργησαν δέκα μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ τάξης του 1ου Γυμνασίου Καλαμάτας, στο πλαίσιο της συμμετοχής του σχολείου στο πρόγραμμα «Μαθητική Εικονική Επιχείρηση» του…
Το Στρατιωτικό Μουσείο Καλαμάτας επισκέφθηκε το ΔΙΚΕΜΕΣ, το οποίο είναι ένας αμερικανικός εκπαιδευτικός οργανισμός που υφίσταται από το 1963 και εδρεύει στην Αθήνα.
Γεμάτοι εμπειρίες και γνώσεις για το μέλλον τους επέστρεψαν από την 37η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα “Αρχιμήδης” της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, η οποία διεξήχθη στις 22 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, 7 Μεσσήνιοι…
Η Δημόσια Κεντρική βιβλιοθήκη Καλαμάτας προκηρύσσει τον 4ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό στις κατηγορίες Πεζογραφίας, Ποίησης, Θεατρικού έργου και Δοκιμίου.
Τα αποτελέσματα του 1ου Διαγωνισμού Ορθογραφίας και Γλώσσας μαθητών και μαθητριών γυμνασίου Περιφέρειας Πελοποννήσου ανακοίνωσε το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Πελοποννήσου.
Δευτέρα, 02 Μαρτίου 2020 16:26

Ενημέρωση για ανακύκλωση στο 4ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Ενημέρωση για θέματα ανακύκλωσης έγινε σε μαθητές και μαθήτριες της Β’ τάξης του 4ου ΕΠΑΛ Καλαμάτας, από στελέχη του αρμοδίου Τμήματος της Διεύθυνσης Διαχείρισης Απορριμμάτων και Οχημάτων του δήμου.
Στην υλοποίηση ενός προγράμματος κατασκευής αερόστατου συμμετείχαν τα παιδιά του «Παπαδοπούλειου» Παιδικού Σταθμού, στο πλαίσιο της διαθεματικής προσέγγισης «Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας στην Ελλάδα».
Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020 18:52

Μαθητές του 5ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας στην “Ε”

Γράφτηκε από την
Τις εγκαταστάσεις της “Ε” και του eleftheriaonline.gr επισκέφθηκαν την Παρασκευή μαθήτριες και μαθητές της Α’ τάξης του 5ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας.
Στην 37η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Αρχιμήδης» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας η οποία διεξήχθη στις 22 Φεβρουαρίου στην Αθήνα συμμετείχαν 7 Μεσσήνιοι μαθητές.
Το 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας επισκέφτηκε από τις 14 έως τις 21 Φεβρουαρίου την πόλη Vinkovci της Κροατίας για το σχέδιο «Doing small things with great love» (Κάνοντας μικρά πράγματα…
Ορκίστηκαν χθες οι απόφοιτοι του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα.
Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020 08:37

Καλαμάτα: Ορκωμοσία πτυχιούχων στο Τμήμα Φιλολογίας

Γράφτηκε από την
Ορκωμοσίες πτυχιούχων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου θα γίνουν σήμερα από τις 12 το μεσημέρι στο αμφιθέατρο «Νικόλαος Πολίτης» στην Καλαμάτα.
Εκπαιδευτική εκδρομή στις εγκαταστάσεις της “Ε” και του eleftheriaonline.gr πραγματοποίησαν σήμερα 21 μαθητές και μαθήτριες της Ε' τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αρφαρών.
Σελίδα 1 από 207

NEWSLETTER