Φασιστικά συνθήματα που γράφτηκαν στους τοίχους του 4ου Δημοτικού Καλαμάτας έσβησε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.
Με επιτυχία διεξήχθη το 6ο Συμπόσιο “ARCH_RNT Αρχαιολογική Ερευνα και Νέες Τεχνολογίες” που έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο “Νικόλαος Πολίτης” του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα.
Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2020 18:40

Γνωριμία με τη Ρομποτική την Κυριακή στη Βαμβακού

Γράφτηκε από την
Εναν χρόνο λειτουργίας συμπληρώνει τo V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF) στη Βαμβακού Λακωνίας.
Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2020 13:34

Νέα διάκριση για το Δημοτικό Σχολείο Μεθώνης

Γράφτηκε από την
Μια ακόμα διάκριση κέρδισε το "Γεωργακοπούλειο" Δημοτικό Σχολείο Μεθώνης.
Για τις ενέργειες που έχουν γίνει ώστε να δοθεί λύση στα τρέχοντα εκπαιδευτικά θέματα ενημερώθηκε το Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας από το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Γιώργο…
Κατάληψη έκαναν πάλι χθες οι μαθητές σε δύο σχολεία της Μεσσηνίας. Κλειστά ήταν μέχρι χθες το βράδυ το 4ο Λύκειο Καλαμάτας και το ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας.
Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2020 16:50

Χωρίς δάσκαλο τάξη στο 3ο Δημοτικό Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από τον
Χωρίς δάσκαλο, ένα μήνα σχεδόν μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, έχει μείνει η έκτη τάξη του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κυπαρισσίας.
Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2020 12:04

Συνάντηση Γκίκα με εκπαιδευτικούς στο Δώριο

Γράφτηκε από την
Συνάντηση με εκπαιδευτικούς στο Δώριο είχε η γενική γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αναστασία Γκίκα.
Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2020 09:59

Ανοικτά όλα τα σχολεία στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την
Καταλήψεις τέλος από χθες στη Μεσσηνία.
Με τον κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Ν. Ζαχαριά συναντήθηκαν την Παρασκευή 2 Οκτώβρη σπουδαστές - μέλη της ΚΝΕ για την επαναλειτουργία του πανεπιστημίου.
Κρίσιμη θα είναι η σημερινή ημέρα για τις καταλήψεις των σχολείων μετά τις ανακοινώσεις της υπουργού παιδείας για αναπλήρωση των χαμένων ωρών διδασκαλίας και την άμεση έναρξη εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020 10:40

Συνεχίζονται οι καταλήψεις σε σχολεία της Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
Εκλεισε πάλι προχθές το βράδυ το 1ο - 2ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας, χωρίς αυτή τη φορά να καταφέρουν να το ανοίξουν οι καθηγητές χθες το πρωί.
Υπό κατάληψη συνεχίζουν να τελούν πολλά σχολεία στη Μεσσηνία, με τα πνεύματα να οξύνονται ολοένα και περισσότερο μεταξύ γονέων, καθηγητών και μαθητών, όσο περνούν οι μέρες.
Στο ακαδημαϊκό προσωπικό της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων και Μάρκετινγκ του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου ως λέκτορας εντάχθηκε ο Μεσσήνιος Παναγιώτης Τζαβάρας.
Σκηνικό έντασης εκτυλίχθηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί στο σχολικό συγκρότημα του πρ. Πολυκλαδικού, όπου στεγάζονται το 6ο Ενιαίο Λύκειο Καλαμάτας, το 4ο ΕΠΑΛ και το Ειδικό Γυμνάσιο - Λύκειο Καλαμάτας.
Φασαρία έγινε πάλι τα ξημερώματα στο συγκρότημα των ΕΠΑΛ της οδού Κρήτης.
Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020 14:02

Θέσεις µαθητείας για αποφοίτους ΕΠΑΛ

Γράφτηκε από την
Στο πλαίσιο της οργάνωσης και του σχεδιασµού της πέμπτης φάσης του Μεταλυκειακού Ετους - Τάξης Μαθητείας των επαγγελματικών Λυκείων της Πελοποννήσου, καλούνται οι ιδιώτες των Περιφερειακών Ενοτήτων, εφόσον το επιθυμούν,…
Λειτουργούν κανονικά από την Παρασκευή το πρωί το 1ο και το 4ο Λύκειο Καλαμάτας, ενώ ανοικτά παραμένουν και τα 1ο - 2ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας.
Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020 10:53

“Σπάσιμο” τμημάτων ζητούν στο 6ο Λύκειο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Τον προβληματισμό τους σχετικά με το συνωστισμό των μαθητών στις τάξεις εκφράζουν οι καθηγητές του 6ου Λυκείου Καλαμάτας με ανακοίνωσή τους, την οποία συνυπογράφει και ο Σύλλογος Γονέων.
Δεκτή γίνεται από το Υπουργείο Παιδείας της Ελληνικής Δημοκρατίας η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ), σχετικά με την πρόσφατη απόφαση του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης…
Σελίδα 1 από 214

NEWSLETTER