Από τις 10 Απριλίου το Νοσοκομείο Καλαμάτας θα έχει στη διάθεσή του και συσκευή μοριακής ανάλυσης και διαγνωστικής PCR (ως συνοδός εξοπλισμός) - εκτός από τα τεστ ταχείας διάγνωσης Covid…
Αλλα 10 δείγματα της Μεσσηνίας ήρθαν αρνητικά στον κορονοϊό, από το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστήμιο Πατρών.
Την ερχόμενη εβδομάδα (Τρίτη - Τετάρτη) το Νοσοκομείο Καλαμάτας θα διαθέτει τεστ ταχείας διάγνωσης (rapid test) Covid-19, προσφορά της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Αρνητικά στον κορονοϊό ήρθαν άλλα 12 δείγματα που είχε στείλει το Νοσοκομείο Καλαμάτας για έλεγχο.
Είναι λίγο πριν τις 9 το πρωί της Πέμπτης που ασθενής μπαίνει στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας για να κόψει ράμματα μετά από τηλεφωνική συνεννόηση.
Δέκα βήματα ακολουθεί το Νοσοκομείο Καλαμάτας για τη διαχείριση ενός ύποπτου περιστατικού κορονοϊού στη Β’ Παθολογική Κλινική.
Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα, που είναι το κέντρο αναφοράς για τον κορονοϊό στην Πελοπόννησο διακομίστηκε η νοσηλεύτρια της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, που την προηγούμενη εβδομάδα…
Το σχέδιο που έχει εκπονήσει το Νοσοκομείο Καλαμάτας, με αίσθημα ευθύνης, κατά της πανδημίας του κορονοϊού (Covid-19), έδωσε στη δημοσιότητα η διοίκηση του ιδρύματος.
Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020 22:59

Μεσσηνία: Ακόμα 5 αρνητικά δείγματα για κορονοϊό

Γράφτηκε από την
Νέα αποτελέσματα δειγμάτων από την Μεσσηνία, που εξετάστηκαν από ειδικά εργαστήρια για κορονοϊό έφθασαν σήμερα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Τα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας ενισχύονται ακόμη περισσότερο μιας και, όπως ανακοίνωσε χθες ο διοικητής του Γ.Ν. Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος, την επόμενη εβδομάδα θα πιάσουν δουλειά 111 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων.
Αρνητικά βγήκαν τα αποτελέσματα ακόμα 11 δειγμάτων από τα νοσοκομεία της Μεσσηνίας, που εξετάστηκαν για κορονοϊό.
Αυξημένες παραμένουν οι ανάγκες για αίμα παρά το καλό ξεκίνημα τις δύο πρώτες ημέρες της μεταφοράς του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας στις εγκαταστάσεις του ΚΕΦΙΑΠ στο Ανατολικό Κέντρο.
Η Κίνα πήρε εξ αρχής αυστηρά μέτρα και τα κατάφερε. Επιβράδυνε τη μετάδοση του κορονοϊού, περιορίζοντας το μέγεθος της επιδημίας.
Την αντίδρασή του στη μετακίνηση γενικών γιατρών από τα κέντρα υγείας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, εκφράζει ο Σύλλογος Ιατρών Κέντρων Υγείας Νομού Μεσσηνίας.
Σαράντα άτομα νοσηλευτικού προσωπικού αναλαμβάνουν εργασία τις επόμενες ημέρες στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας.
Τρίτο κρούσμα κορονοϊού στη Μεσσηνία επιβεβαιώθηκε τις τελευταίες ώρες στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) αναλαμβάνει με απόφαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια ο Παναγιώτης Κατσιβέλας.
Αρνητικά βγήκαν και τα 19 τελευταία δείγματα σε γιατρούς, νοσηλευτές και ασθενείς για κορονοϊό αλλά παραμένει η αυξημένη επιφυλακή στο Νοσοκομείο Καλαμάτας η οποία όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται είναι πρωτόγνωρη και…
Αισιόδοξα φαίνεται ότι είναι τα νέα από το Νοσοκομείο Καλαμάτας, καθώς και τα σημερινά δείγματα των οποίων ολοκληρώθηκε ο έλεγχος για κορονοϊό βγήκαν αρνητικά.
Επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού έχει εκπονηθεί από επιτροπή του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας υπό την επιστημονική επίβλεψη του διευθυντή Παναγιώτη Κατσαφάδου, υλοποιώντας τις οδηγίες του υπουργείου…
Σελίδα 1 από 57

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER