Με εγκύκλιό της προς τους ναούς, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος τονίζει πως η Εκκλησία εμπιστεύεται την επιστημονική κοινότητα στη μάχη της πανδημίας.
Με εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια, τηρουμένων των μέτρων προάσπισης της δημόσιας υγείας, τιμήθηκε το Σάββατο 17 Ιουλίου η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης, στη Μητρόπολη Μεσσηνίας.
Για την προετοιμασία και τον προγραμματισμό της νέας κατηχητικής περιόδου 2021 - 2022 συναντήθηκαν οι υπεύθυνοι νεότητας ιερείς και τα λαϊκά στελέχη των ενοριών, την Τετάρτη στη Μονή Βελανιδιάς.
Προεδρεύοντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η γενική συνέλευση των ιδρυμάτων της Μητρόπολης Μεσσηνίας και συγκεκριμένα του Ιδρύματος Απόρων Ψυχοπαθών «Ο Προφήτης Ηλίας» και του Ασύλου Ανιάτων «Η…
Με κάθε λαμπρότητα και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων γιόρτασε το Σάββατο η Φοινικούντα την πολιούχο και προστάτιδά της Παναγία Τριχερούσα.
Υπέρ της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών στους ιερείς, αλλά και όλους τους πολίτες, τάχθηκε για μια ακόμα φορά ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος στην "Κοινωνία Ώρα Mega", ύστερα από τις χθεσινές του…
“Ο εμβολιασμός κατά του Covid-19 θα πρέπει να ισχύει σε όλο τον πληθυσμό. Κάθε μέλος της κοινωνίας, εάν θέλει να μην διασπείρει τον θάνατο και την καταστροφή, πρέπει να εμβολιαστεί”:…
Με λαμπρότητα και την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη θα γιορτάσει και φέτος η Φοινικούντα την πολιούχο της Παναγία Τριχερούσα, αύριο Παρασκευή και μεθαύριο Σάββατο.
Την πεποίθηση ότι ο εμβολιασμός πρέπει να καταστεί υποχρεωτικός για όλο τον πληθυσμό και τους ιερείς εξέφρασε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην…
Πέμπτη, 08 Ιουλίου 2021 11:10

Εορτασμός της Αγίας Κυριακής Φιλιατρών

Γράφτηκε από τον
Η μνήμη της Αγίας Κυριακής εορτάστηκε στον ομώνυμο οικισμό των Φιλιατρών, όπου βρίσκεται και το εκκλησάκι της αγίας, υπό τον περιορισμό των μέτρων κατά του κορονοϊού.
Εορτάστηκε και φέτος με τη δέουσα λαμπρότητα το εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής που βρίσκεται στο βουνό Αγυιά, πάνω από το Μουζάκι Τριφυλίας.
Δευτέρα, 05 Ιουλίου 2021 21:13

Πανήγυρη στο εκκλησάκι της Αγίας Σκέπης

Γράφτηκε από την
Ο Δήμος Καλαμάτας διοργάνωσε μικρή πανήγυρη στο εκκλησάκι της Αγίας Σκέπης το πρωί της Κυριακής, με όρθρο και θεία λειτουργία, ενώ είχε προηγηθεί εσπερινός το απόγευμα του Σαββάτου.
Με ευλάβεια τιμήθηκε και φέτος η εορτή της Καταθέσεως της Τιμίας Εσθήτος της Θεοτόκου, η θρησκευτική γιορτή του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών, στον ναό της Παναγίας της Βλαχέρνας στα Φιλιατρά.
Δεν θα εορτάσει ούτε φέτος την 1η Ιουλίου το γραφικό εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων στο σπήλαιο Κουφιέρου, στο Παλαιό Λουτρό (Αληκοντούζι), κυρίως λόγω των προβλημάτων στατικότητας σε σημεία του σπηλαίου.
Θρησκευτική πανήγυρη στο εκκλησάκι της Αγίας Σκέπης, στο Ανατολικό Κέντρο της πόλης, διοργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας το πρωί της Κυριακής 4 Ιουλίου, με όρθρο και θεία λειτουργία.
Σε κλίμα λαμπρότητας και συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν χθες, γιορτή των Αγίων Πάντων, οι εκδηλώσεις λειτουργικής επανέναρξης της ιστορικής Μονής Γενεσίου του Τιμίου Προδρόμου στο Κάτω Γαρδίκι (Κάτω Αμφεια).
Με επισημότητα και κατά την εκκλησιαστική τάξη γιόρτασε και φέτος ο ιδρυματικός ναός του Γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου του Ιδρύματος Απόρων Ανιάτων “Η Στέγη της Εκκλησίας”, της Μητρόπολης Μεσσηνίας.
Τη λειτουργική επανέναρξη μετά από 20 χρόνια της Μονής Γενεσίου του Τιμίου Προδρόμου στο Κάτω Γαρδίκι ενέκρινε και ευλόγησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, μετά από αίτημα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της…
Αμέσως μετά την επίθεση με καυστικό υγρό στη Μονή Πετράκη ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων περιέγραψε πώς ακριβώς συνέβη το περιστατικό
Με μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε χθες η γιορτή του Αγίου Πνεύματος στη Μητρόπολη Μεσσηνίας. Επίκεντρο των εορτασμών ήταν ο πανηγυρίζων ενοριακός ναός Αγίας Τριάδος Καλαμάτας και η ιστορική Μονή Αγίας Τριάδος στο…
Σελίδα 1 από 81

NEWSLETTER