Στα 591.930 ευρώ ανέρχεται το ποσό του φιλανθρωπικού έργου του Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Μητρόπολης Τριφυλίας και Ολυμπίας, σύμφωνα με τον απολογισμό που έγινε χθες το απόγευμα στην εκδήλωση για…
Στον ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Πύλο τέλεσε τη θεία λειτουργία το Σάββατο προ των Φώτων ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.
Ο 14χρονος αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας Κώστας Αδαμόπουλος έπιασε και φέτος τον Σταυρό στην τελετή Αγιασμού των Υδάτων στο λιμάνι της Καλαμάτας.
Στον ποταμό Πάμισο πραγματοποιήθηκε και φέτος ο Αγιασμός των Υδάτων στη Μεσσήνη.
Αψηφώντας την κακοκαιρία "Ηφαιστίων", κάτοικοι και επισκέπτες γιόρτασαν τα Θεοφάνια σε κάθε γωνιά του Δήμου Πύλου - Νέστορος.
Αρκετά άτομα τόλμησαν και βούτηξαν στα παγωμένα νερά του λιμανιού της Κυπαρισσίας για να πιάσουν τον Σταυρό κατά την τελετή του αγιασμού των Υδάτων.
Παρά το κρύο, που επικρατεί από το πρωί στην Καλαμάτα κανονικά πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός των υδάτων στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της πόλης.
Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου
Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου 2019 13:00

Δημητσάνα: Ο τόπος που γεννήθηκε ένας άγιος

Γράφτηκε από την
Του αρχιμανδρίτη Ιακώβου Κανάκη
Το εκκλησιαστικό οφφίκιο του Μεγάλου Εκκλησιάρχου του Αποστολικού Θρόνου Αλεξανδρείας απένειμε στον καταγόμενο από την Κυπαρισσία Αρχιμανδρίτη Στέφανο Σουλιμιώτη ο ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. κ. Θεόδωρος Β’.
Στην ιστορική Ιερά Μονή Βελανιδιάς Καλαμάτας τιμήθηκε η εορτή της Συνάξεως της Θεοτόκου, με την καθιερωμένη θεία Λειτουργία.
Mε κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε εορτή των Χριστουγέννων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής Καλαμάτας.
Παρουσία πλήθους πιστών τελέσθηκε και φέτος ο Μέγας Εσπερινός της Εορτής των Χριστουγέννων, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού στην Καλαμάτα.
Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και παραδοσιακά τραγούδια έψαλαν την παραμονή Χριστουγέννων στον μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, ομάδες παιδιών αλλά και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.
Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου 2019 10:15

Ἡ μεγάλη ἀρετή τῆς ἀγάπης

Γράφτηκε από την
Τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ'
Η Χριστουγεννιάτικη Ποιμαντορική Εγκύκλιος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου
Με κάθε λαμπρότητα θα εορτασθεί αύριο Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου, η γιορτή των Χριστουγέννων στη Μητρόπολη Μεσσηνίας.
Σε χριστουγεννιάτικο ζεστό κλίμα έκλεισε ο κύκλος των επετειακών εκδηλώσεων της Σχολής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Μητρόπολης Μεσσηνίας.
Με επιτυχία διοργανώθηκε την περασμένη Πέμπτη η κοινή εορταστική εκδήλωση όλων των Νεανικών Κατηχητικών Συνάξεων της Καλαμάτας, με τίτλο “Χριστός γεννάται εν Μεσσηνία”, στο Πνευματικό Κέντρο.
Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019 09:30

Ο εορτασμός του Αγίου Σπυρίδωνος στο Αλεξανδράκειο

Γράφτηκε από την
Με λαμπρότητα και παρουσία πλήθους πιστών εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος, Επισκόπου Τριμυθούντος του Θαυματουργού, στην Καλαμάτα.
Σελίδα 1 από 68

NEWSLETTER