Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021 19:12

Βγήκε από το Νοσοκομείο ο μητροπολίτης Μάνης

Γράφτηκε από την
Εξιτήριο από το Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, όπου νοσηλευόταν με κορονοϊό, έχει πάρει εδώ και κάποιες ημέρες ο μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος Γ’.
Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021 15:40

Ο εορτασμός της Αγίας Αικατερίνης στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Με λαμπρότητα και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων γιορτάστηκε χθες η μνήμη της Αγίας Αικατερίνης στο Δήμο Καλαμάτας, με επίκεντρο του εορτασμού τους ναούς της αγίας στη Νέδουσα -μία από τις…
Με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια και εκκλησιαστική τάξη τιμήθηκε η γιορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου και των Ενόπλων Δυνάμεων στην Καλαμάτα.
Με λαμπρότητα και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων εορτάστηκαν το Σάββατο τα ονομαστήρια του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου, στον μητροπολιτικό ναό Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας.
Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2021 08:00

Δεν θα γιορτάσει ο μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος

Γράφτηκε από την
Αύριο 13 Νοεμβρίου η Εκκλησία τιμά την μνήμη του Αγίου Ιωάννου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, του Χρυσοστόμου, ημέρα κατά την οποία εορτάζει ο μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος Γ’.
Τρίτη, 09 Νοεμβρίου 2021 17:10

Λαμπρός ο εορτασμός των Ταξιαρχών στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Με λαμπρότητα και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων γιορτάστηκε χθες η Σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην πόλη της Καλαμάτας.
Νέο Διοικητικό Συμβούλιο έχει το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Κληρικών της Μητρόπολης Μεσσηνίας, μετά τις εκλογές που έγιναν χθες Παρασκευή 5 Νοεμβρίου.
Παρασκευή, 05 Νοεμβρίου 2021 22:09

Αγιασμός για την έναρξη του νέου κατηχητικού

Γράφτηκε από την
Αγιασμό για την έναρξη του νέου κατηχητικού έτους τέλεσε την Τετάρτη ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος στην Χριστιανική Ένωση Καλαμάτας (ΓΕΧΑ), τηρουμένων των μέτρων προς αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού.
Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2021 20:10

Υποτροφία σε 5 φοιτητές από τη Μητρόπολη Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
Υποτροφία 300 ευρώ μηνιαίως καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών τους θα λάβουν πέντε οικονομικά αδύναμοι φοιτητές από το εκκλησιαστικό ίδρυμα «Ταμείον Αρωγής Απόρων Μεσσηνίων Φοιτητών της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας».
Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2021 20:11

Εγκληματικότητα και δικαιωματισμός

Γράφτηκε από την
Του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου
Στον πανηγυρίζοντα ενοριακό ναό του Αγίου Δημητρίου στην πόλη της Μεσσήνης μετέβη χθες ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος και προέστη της πανηγυρικής θείας λειτουργίας, πλαισιωμένος από τους εφημέριους της πόλης και…
Oλοκληρώθηκαν οι εργασίες της επιστημονικής διημερίδας με θέμα «200+1 χρόνια Μουσικής Επανάστασης» που διοργάνωσε η Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Μητρόπολης Μεσσηνίας, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.
Την αρχαιοπρεπή θεία λειτουργία του Αγίου Αποστόλου Ιακώβου του Αδελφοθέου, του και πρώτου επισκόπου Ιεροσολύμων, τέλεσε κατά το έθιμο χθες ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, στον Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καλαμάτας.
Στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου “Ευαγγελισμός” νοσηλεύεται ο Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος, από σήμερα το πρωί.
Η υποδοχή του ιερού λειψάνου του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου θα γίνει τη Δευτέρα στο Ναό Αγίου Δημητρίου Κοκορόγιαννη Καλαμάτας.
Επιστημονική διημερίδα με τίτλο “200+1 χρόνια μουσικής Επανάστασης” διοργανώνει η Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Μητρόπολης Μεσσηνίας, αύριο Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Οκτωβρίου.
Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021 22:20

Υποδοχή λειψάνων στο ναό Αναλήψεως Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Με τη δέουσα εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής η υποδοχή των ιερών λειψάνων του Αγίου νεομάρτυρα Ιωάννου του Μονεμβασιώτου, από τη Μονή Βουλκάνου στον ενοριακό ναό…
Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021 09:22

Θυρανοίξια του ρωσικού ναού στη Σφακτηρία

Γράφτηκε από την
Με λαμπρότητα τελέστηκαν χθες τα θυρανοίξια του ανακαινισθέντος ρωσικού ναού Αγίου Νικολάου στη Σφακτηρία.
Του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου*
Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021 08:00

Εναρξη νεανικών συνάξεων στη Μητρόπολη Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
Με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκίνησε η νέα κατηχητική περίοδος 2021-2022 των Νεανικών Συνάξεων στη Μητρόπολη Μεσσηνίας.
Σελίδα 1 από 85

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER