Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021 11:17

Διαδικτυακή ημερίδα για τη Μάχη της Σφακτηρίας

Γράφτηκε από την
Διαδικτυακή επιστημονική ημερίδα, αφιερωμένη στη Μάχη της Σφακτηρίας και στην ιστορική έξοδο του πλοίου «Άρης», διοργανώνει σήμερα Μ. Δευτέρα και ώρα 8 μ.μ. ο Δήμος Ύδρας σε συνεργασία με το…
Η Livia Balazova και ο Chey Jurado θα διδάξουν στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, που θα γίνουν το διάστημα 16 - 25 Ιουλίου.
Η Ελλάδα διανύει εφέτος ένα επετειακό έτος και μαζί της πρώτη η Καλαμάτα που πριν 200 χρόνια σήκωσε το λάβαρο της απελευθέρωσης από τον τούρκικο ζυγό.
Ένα επετειακό βίντεο για το ιστορικό γεγονός “Ρεσάλτο”, που έλαβε χώρα στις 13 Φεβρουαρίου 1824 στο Κάστρο Κορώνης ετοιμάζει ο Σύλλογος Επαγγελματιών της περιοχής υπό την αιγίδα του Δήμου Πύλου…
Εκδήλωση με αφορμή τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821 διοργανώνει διαδικτυακά ο Ομιλος Φίλων Ινστιτούτου “Ν. Πουλαντζάς” Μεσσηνίας.
Εκδήλωση με αφορμή τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821 διοργανώνει διαδικτυακά σήμερα ο Ομιλος Φίλων Ινστιτούτου “Ν. Πουλαντζάς” Μεσσηνίας.
Εκδήλωση με αφορμή τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821 διοργανώνει διαδικτυακά αύριο Παρασκευή στις 8 μ.μ. ο Ομιλος Φίλων Ινστιτούτου “Ν. Πουλαντζάς” Μεσσηνίας.
Ξεκίνησαν τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ, με τίτλο: «Η έναρξη της Επανάστασης στην Πελοπόννησο».
Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021 11:32

Ψηφιακό Πασχαλιάτικο πρόγραμμα στη Βαμβακού

Γράφτηκε από την
“Πάσχα στο χωριό” μας καλεί να κάνουμε φέτος η Βαμβακού, μέσα από ένα ψηφιακό εορταστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων.
Για τον Ιούνιο μετατίθεται η δεύτερη φάση του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, σε ανοιχτούς χώρους προβολών και με φυσική παρουσία.
Συνεχίζει το αφιέρωμά της στα 200 χρόνια από την ελληνική Επανάσταση του 1821 η Ενωση Μεσσήνιων Συγγραφέων, σε συνεργασία με την Ε.Ρ.Τ. Καλαμάτας.
Εκθεση ζωγραφικής με έργα από τον 3ο Μαθητικό Διαγωνισμό της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας παρουσιάζει ο Εικαστικός Τομέας - Εικαστικό Εργαστήρι της “Φάρις” του Δήμου Καλαμάτας, στο πλαίσιο των εορτασμών για…
“Χορηγόσκαλα, το μονοπάτι της θυσίας”, είναι ο τίτλος κινηματογραφικού ντοκιμαντέρ που προετοιμάζουν φορείς της περιοχής της Αλαγονίας.
Επιστημονική εκδήλωση με αφορμή τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821 διοργανώνει διαδικτυακά την Παρασκευή 16 Απριλίου ο Όμιλος Φίλων Ινστιτούτου “Ν. Πουλαντζάς” Μεσσηνίας.
Πέμπτη, 08 Απριλίου 2021 07:53

Εορτασμός επετείου της μάχης των Κρεμμυδίων

Γράφτηκε από την
Την επέτειο της μάχης των Κρεμμυδίων γιόρτασε χθες ο Δήμος Πύλου - Νέστορος, τηρώντας τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊό.
Ενα διαφορετικό μάθημα τοπικής ιστορίας έκαναν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Παραλίας Βέργας από τον Μάριο Αθανασόπουλο διδάσκοντα του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα.
Πέμπτη, 01 Απριλίου 2021 11:38

Η άρια "Nemico della patria?" από τον Δημήτρη Πλατανιά

Γράφτηκε από την
Την άρια "Nemico della patria?" από τον “Αντρέα Σενιέ” του Τζορντάνο ερμηνεύει ο μεσσήνιος βαρύτονος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με τη διεθνή αναγνώριση, Δημήτρης Πλατανιάς, όπως γνωστοποίησε χτες η ΕΛΣ.
Σάββατο, 27 Μαρτίου 2021 19:58

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στη Μεσσήνη

Γράφτηκε από την
Χωρίς την παρουσία κόσμου και σύμφωνα με τα υγειονομικά μέτρα γιορτάστηκε η επέτειος των 200 χρόνων της Ελληνικής Παλιγγενεσίας και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, στη Μεσσήνη.
Διαδικτυακή ομιλία, με το παράρτημα του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στην Οδησσό και το Μουσείο Φιλικής Εταιρείας, οργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας σήμερα Σάββατο στις 9 το βράδυ.
Σελίδα 1 από 407

NEWSLETTER