Στο λιμάνι του Μαράθου οι ζημιές είναι ασήμαντες, ενώ στην Κυπαρισσία έχουν προκληθεί σε παλιά εργολαβία και η αποκατάσταση όλων θα γίνει με χρήματα της ασφάλειας, καθώς τα έργα είναι…
Η μέση τιμή πώλησης του καλλιεργήσιμου εκταρίου (10 στρέμματα) στην Ευρώπη κυμαίνεται από 3.440 ευρώ στην Κροατία έως 69.000 στην Ολλανδία.
 Από 5 έως 15 ευρώ το λίτρο, και από 25 έως 32,5 το 5λιτρο, πωλείται το ελληνικό επώνυμο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο στη διαδικτυακή αγορά, ενώ ο ανώνυμος 17κιλος τενεκές κυμαίνεται…
Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2021 08:28

Προστατευτικά πλέγματα στο δρόμο του Ταϋγέτου

Γράφτηκε από την
Εργασίες τοποθέτησης προστατευτικού πλέγματος βρίσκονται σε εξέλιξη σε τμήματα των πρανών του οδικού δικτύου, σε διάφορα σημεία χωριών του Ταϋγέτου.
Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021 20:36

Απάντηση Λιβανού για τη σταφίδα

Γράφτηκε από την
"Η καλλιέργεια της σταφίδας ανήκει στον τομέα των φρούτων και λαχανικών και για το λόγο αυτόν δεν μπορεί να εφαρμοστεί πρόγραμμα αντίστοιχο με τον αμπελοοινικό τομέα (πράσινος τρύγος, απόσταξη κρίσης),…
Με πτήση της Aegean από το Μόναχο έκλεισε την Κυριακή ο φετινός κύκλος των διεθνών αεροπορικών συνδέσεων του Αερολιμένα "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος" με την Ευρώπη.
Σε εκκρεμότητα παραμένει το σοβαρό ζήτημα της ΠΟΠ “Ελιά Καλαμάτας”, καθώς η κυβέρνηση δεν δίνει πολιτική λύση, καταργώντας με υπουργική απόφαση την υπουργική απόφαση Αποστόλου (υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης επί ΣΥΡΙΖΑ).
Στα 3,20 με 3,30 ευρώ το κιλό είναι η τιμή του έξτρα παρθένου ελαιολάδου στη Μεσσηνία, φετινής παραγωγής, και 10 λεπτά παραπάνω το ΠΟΠ.
Σκληρή επίθεση στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό εξαπολύει ο πρόεδρος της Παναιγιαλείου Ενωσης Θανάσης Σωτηρόπουλος, για το φοβερό αδιέξοδο με τη σταφίδα και την προοπτική εγκατάλειψης της καλλιέργειας από…
Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021 09:23

Τα αξιοθέατα της Μεσσηνίας σύμφωνα με το tripadvisor.com

Γράφτηκε από τον
Η Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών "Βικτωρία Γ. Καρέλια", η Αρχαία Μεσσήνη και η παραλία του Φονέα στη Μάνη είναι τα τρία κορυφαία μεσσηνιακά αξιοθέατα σύμφωνα με την έγκριτη ιστοσελίδα tripadvisor.com, που…
Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021 09:24

Προσφορές 20 Δεκεμβρίου για Καλαμάτα - Μεθώνη

Γράφτηκε από τον
Στις 20 Δεκεμβρίου υποβάλλονται οι προσφορές από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες και κοινοπραξίες για το μεγάλο έργο του οδικού άξονα Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη με ΣΔΙΤ, με εκτιμώμενη…
Ανησυχία υπάρχει στους ελαιοπαραγωγούς της Τριφυλίας για καρπόπτωση, από τους ισχυρούς ανέμους που έπληξαν χθες την περιοχή από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι το μεσημέρι.
Περιφέρεια Πελοποννήσου, Δήμος Καλαμάτας και Επιμελητήριο Μεσσηνίας έχουν συμφωνήσει για την αξιοποίηση του κτηρίου της πρώην Σχολής Παπαφλέσσα και σύντομα θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις.
Η Καλαμάτα που γιορτάζει σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα Ελιάς, μπορεί να γίνει γαστρονομικός προορισμός με όχημα την ελιά Καλαμών, τονίζει σε μήνυμά του ο οργανισμός “Δρόμοι της Ελιάς”.
Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021 08:48

Μειωμένη 20% η παραγωγή ελαιολάδου στην Τριφυλία

Γράφτηκε από τον
Μειωμένη κατά 20% περίπου σε σχέση με την αναμενόμενη φαίνεται ότι θα είναι η φετινή παραγωγή ελαιολάδου στην περιοχή της Τριφυλίας. Καθοριστικός παράγοντας για αυτή τη μείωση είναι η ανομβρία…
Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2021 17:07

Παράταση διαμονής εργατών γης σε 90 μέρες

Γράφτηκε από την
Παρατείνεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021 η προθεσμία αίτησης για μετάκληση εποχικών εργατών γης διάρκειας 30 έως 90 ημερών με δυνατότητα παράτασης της βραχείας διαμονής τους για επιπλέον 90 ημέρες.
Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2021 10:29

Πώς οι «μπλε κάδοι» στηρίζουν την επιχείρησή σου

Γράφτηκε από την
Εδώ και περίπου 30 χρόνια, η χρήση του μπλε κάδου αποτελεί επιλογή για κάθε έναν από εμάς ώστε να συνεισφέρουμε στην προστασία του περιβάλλοντος.
Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2021 09:06

Σε ρυθμούς Black Friday η αγορά της Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη φετινή Black Friday την τελευταία Παρασκευή του μήνα, 26 Νοεμβρίου, για να ακολουθήσει η Cyber Monday τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου, συνεχίζοντας και φέτος το…
Σε Καλαμάτα, Ηράκλειο και Ερμούπολη θα εφαρμοσθεί πιλοτικά το πρόγραμμα στήριξης των «ψηφιακών νομάδων» και διευκόλυνσης των συνθηκών εργασίας τους.
Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2021 20:00

Black Friday στα Καφεκοπτεία Σπίνος!

Γράφτηκε από την
Τα Καφεκοπτεία Σπίνος γιορτάζουν τη Black Friday με 40% έκπτωση στα είδη καφέ. Για ακόμη μία χρονιά είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τους λάτρεις του καφέ με μεγάλες προσφορές!
Σελίδα 1 από 559

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER