Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2010 16:16

Εκδηλώσεις για την επέτειο απελευθέρωσης της Τρίπολη

Γράφτηκε από τηνΗ Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αρκαδίας θα τιμήσει την 189η επέτειο της απελευθέρωσης της Τρίπολης, πραγματοποιώντας σειρά εκδηλώσεων το τριήμερο Παρασκευή 24, Σάββατο 25 και Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 24/9 στις 10.30 το πρωί θα τελεστεί τρισάγιο στο μνημείο Αρχιερέων και Προκρίτων για τους αγωνιστές του 1821. Θα γίνει κατάθεση στεφάνων από αντιπροσωπείες μαθητών και μαθητριών όλων των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς επίσης Προσκόπων και Οδηγών, οι οποίοι θα προσέλθουν με τους καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους τους αντίστοιχα.
Το Σάββατο 25/9 θα γίνει γενικός σημαιοστολισμός και φωταγώγηση κτηρίων και δημόσιων χώρων στην αρκαδική πρωτεύουσα, και την Κυριακή θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις: Στις 7.15 το πρωί θα ξεκινήσουν οι μπάντες του στρατού και του δήμου να παιανίζουν εμβατήρια, ενώ στις 10.30 το πρωί θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στο ναό Αγίου Βασιλείου, χοροστατούντος του μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρου. Μετά το τέλος της δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον φιλόλογο Φώτη Τούντα.
Στις 11 το πρωί ο κόσμος και οι επίσημοι θα συγκεντρωθούν στο χώρο του μνημείου Αρχιερέων και Προκρίτων, όπου θα αναπεμφθεί επιμνημόσυνη δέηση και θα κατατεθούν στεφάνια. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των αγωνιστών του 1821.
Στις 11.45 θα ξεκινήσει στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως (πρώην ΙΒ) η παρέλαση της Φιλαρμονικής Δήμου Τρίπολης, των αναπήρων πολέμου, οργανώσεων και συλλόγων, των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των σωμάτων Ελληνίδων Οδηγών και Ελλήνων Προσκόπων, καθώς και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στις 7 το απόγευμα της ίδιας μέρας με την επίσημη υποστολή της σημαίας στην κεντρική πλατεία.


NEWSLETTER