Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2023 09:21

Με νοικιασμένο αυτοκίνητο διέφυγε ο 38χρονος - Ψάχνουν και στην Αλβανία το δράστη της δολοφονίας

Με νοικιασμένο αυτοκίνητο διέφυγε ο 38χρονος - Ψάχνουν και στην Αλβανία το δράστη της δολοφονίας

 

Ο 38χρονος Αλβανός που κατηγορείται για τη δολοφονία του “Αμερικάνου” το πρωί της Παρασκευής στην Καλαμάτα δεν αποκλείεται να διέφυγε στην Αλβανία με νοικιασμένο στο όνομά του αυτοκίνητο.

Ο καταζητούμενος δολοφόνος είχε μισθώσει πέρυσι στις 22 Νοεμβρίου το όχημα από γραφείο ενοικιάσεως αυτοκινήτων της Καλαμάτας προς 600 ευρώ το μήνα, για συνολικά δύο μήνες. Την περασμένη Κυριακή το μισθωτήριο συμβόλαιο έληξε και ο ιδιοκτήτης του γραφείου υπέβαλε μήνυση για υπεξαίρεση του αυτοκινήτου. Θυμίζουμε ότι σε βάρος του κακοποιού έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τις δικαστικές αρχές Καλαμάτας και οι αναζητήσεις για τον εντοπισμό του συνεχίζονται, ενώ αστυνομικές πηγές δεν αποκλείουν κανένα σενάριο για τον τρόπο διαφυγής του και τη διαδρομή που μπορεί να ακολούθησε προκειμένου να γλιτώσει τη σύλληψη μετά το έγκλημα κι αφού βρήκε προσωρινό καταφύγιο στις Κιτριές. Χθες μάλιστα κάθισαν κατηγορούμενοι στο εδώλιο του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας για  ψευδή κατάθεση και υπόθαλψη εγκληματία κατά συρροή, οι δύο Έλληνες οι οποίοι σύμφωνα με την Αστυνομία βοήθησαν τον καταζητούμενο Αλβανό και τον 22χρονο συνεργό του προσφέροντάς τους προσωρινά κατάλυμα και ρούχα, ώστε να έχουν το χρόνο να οργανώσουν τη διαφυγή τους.

 

ΖΗΤΗΣΑΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ

Οι Έλληνες κατηγορούμενοι, ένας 50χρονος ιδιοκτήτης εστιατορίου και ένας 40χρονος υπάλληλός του, αρνούνται πάντως ότι βοήθησαν τους δύο κατηγορούμενους για την δολοφονία και υποστηρίζουν ότι πρόκειται για… παρεξήγηση, ενώ ζήτησαν και πήραν προθεσμία από το δικαστήριο για αύριο. Μέχρι τότε, οι κατηγορούμενοι θα είναι ελεύθεροι με εντολή του δικαστηρίου, παρά την αντίθετη πρόταση της εισαγγελέα να κρατηθούν μέχρι τη δίκη. Η εισαγγελέας στην πρότασή της υπέρ της κράτησής τους, τόνισε ότι πέρα από την ποινική απαξία της πράξης τους συμπεριφέρθηκαν με θράσος και περιφρόνηση στις Αρχές, και εξέφρασε τις αμφιβολίες της για το αν θα προσέλθουν αύριο για να δικαστούν.

Αύριο θυμίζουμε ότι απολογείται στην ανακρίτρια Καλαμάτας με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού και ο 22χρονος κατηγορούμενος ως συνεργός του 38χρονου Αλβανού στην δολοφονία του “Αμερικάνου”.

Ν.Κ.