Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024 21:00

Γιορτή λήξης κατηχητικών συνάξεων της Μητρόπολης Μεσσηνίας

Γιορτή λήξης κατηχητικών συνάξεων της Μητρόπολης Μεσσηνίας

Στο προαύλιο του Μητροπολιτικού Μεγάρου της Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το απόγευμα της Δευτέρας (17/6) η γιορτή λήξης των κατηχητικών συνάξεων της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του υπεύθυνου του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Πρωτοπρ. Σωτηρίου Τζαϊλέα ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο των κατηχητικών συνάξεων και της Κατασκήνωσης. Ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο για την αγάπη και την στήριξη του στο έργο της Νεότητας και τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως π. Φίλιππο για την αρωγή. Εν συνεχεία έλαβε το λόγο ο Πρωτοσύγκελλος και ευχαρίστησε όλους τους παριστάμενους γονείς και παιδιά των Ενοριακών Κατηχητικών Συνάξεων αλλά και τους χορηγούς της εκδήλωσης.

Αμέσως μετά τα παιδιά και οι γονείς παρακολούθησαν την παράσταση του Θεάτρου Σκιών του Τάσου Τσώνη, με τίτλο "Ο Καραγκιόζης και η απελευθέρωση της Καλαμάτας" χαρίζοντας άφθονο γέλιο αλλά συνάμα και ιστορικές πηγές από το γεγονός της απελευθέρωσης της πόλης της Καλαμάτας. Μετά το πέρας της εκδήλωσης όλοι γεύτηκαν κεράσματα και έλαβαν ένα αναμνηστικό δώρο για την κατηχητική περίοδο που έληξε.