Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011 20:33

Η Νέα Είσοδος πλημμυρίζει με νερά από την… Αθηνών

Γράφτηκε από τον

Το πρόβλημα στη Νέα Είσοδο Καλαμάτας που πλημμυρίζει κοντά στα φανάρια της Διασποράς, στο ρεύμα εξόδου, δεν οφείλεται στην ανεπάρκεια του έργου απορροής ομβρίων που έκανε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας: Αυτό ανέφερε χθες στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου ο διευθυντής Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας, Παναγιώτης Γιαννακέας - και σημείωσε ότι απαιτείται μεγαλύτερο έργο από τη ΔΕΥΑΚ πριν από τη Νέα Είσοδο, από τη βόρεια πλευρά, το οποίο θα συγκεντρώνει όλα τα νερά που έρχονται από την Αθηνών κι από ένα ρέμα που χάνεται κάπου στις γραμμές, πριν πέσουν στη Νέα Είσοδο.
Ο κ. Γιαννακέας είπε ότι απ’ αυτά τα νερά πλημμυρίζει ο δρόμος. Διευκρίνισε ότι το έργο που έγινε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση από το ΒΙΟΠΑ έως τα φανάρια της Διασποράς ήταν για να μαζεύει βρόχινα νερά του δρόμου, και υποστήριξε ότι σ’ αυτό ανταποκρίνεται.
Για το συγκεκριμένο έργο χθες στην επιτροπή αποφασίστηκε τελικά να μην κηρυχθεί έκπτωτος ο ανάδοχος Γιάννης Ηλιόπουλος -όπως είχε αποφασιστεί αρχικά από τη Διεύθυνση Τεχνικών Εργων- γιατί  αποκατέστησε τη ζημιά που είχε εντοπίσει η ΔΕΥΑΚ στη σύνδεση του αγωγού του έργου με τον κεντρικό αγωγό της επιχείρησης. Την απαλλαγή του αναδόχου εισηγήθηκε ο κ. Γιαννακέας.
Το έργο, προϋπολογισμού 275.000 ευρώ, το είχε υλοποιήσει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση με χρήματα από τους ΚΑΠ του 2005 και του 2006.