Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024 16:39

Ζημιές σε κτίσματα στο χωριό Χωρέμη Μεγαλόπολης - Σε εξέλιξη οι πυρκαγιές σε Αργολίδα και Αχαΐα

Ζημιές σε κτίσματα στο χωριό Χωρέμη Μεγαλόπολης - Σε εξέλιξη οι πυρκαγιές σε Αργολίδα και Αχαΐα

Σε εξέλιξη εξακολουθούν να βρίσκονται οι δύο μεγάλες πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σε Αρκαδία και Αργολίδα.

Σοβαρότερη είναι η κατάσταση, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Χρήστο Λαμπρόπουλο στην περιοχή της Μεγαλόπολης. Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σημείωσε ότι η «φωτιά πέρασε μέσα από το χωριό Χωρέμη, όπου έχει προκαλέσει ζημιές σε κτίσματα και κινείται κοντά στα χωριά Χρούσα και Απιδίτσα».

Την κατάσβεσή της επιχειρούν 70 πυροσβέστες με τρία πεζοπόρα τμήματα, 16 οχήματα 6 αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Σε ό,τι αφορά την πυρκαγιά στην περιοχή Δούκα Βρύση, στην Αργολίδα, ο κ. Λαμπρόπουλος ανέφερε ότι προς το παρόν δεν απειλείται ο οικισμός. Στις προσπάθειες κατάσβεσης μετέχουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και συγκεκριμένα 54 πυροσβέστες, με τρία πεζοπόρα τμήματα και 16 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Στην πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στο Μαστραντώνη Αχαΐας έχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις πυρόσβεσης και στις προσπάθειες κατάσβεσης μετέχουν πυροσβέστες με 2 πεζοπόρα τμήματα, 27 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Νωρίτερα εκδόθηκαν μηνύματα από το 112 για απομάκρυνση των κατοίκων από τα χωρία Αγία Βαρβάρα προς Κάλφα και Ράχη προς Σκούρα.

 Μήνυμα του 112 για εκκένωση των περιοχών Σκούρα και Καρδάση Αχαΐας 

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους των περιοχών Σκούρα και Καρδάση Αχαΐας προκειμένου να απομακρυνθούν και να κατευθυνθούν προς Καρπέτα λόγω δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή.

 

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: 

«Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Σκούρα και Καρδάση Αχαΐας απομακρυνθείτε προς Καρπέτα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».