Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011 14:49

Οι τρίτεκνοι για τις μεταγραφές φοιτητών

Εάν πράγματι επιθυμεί η κα Υπουργός Παιδείας και η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των μετεγγραφών άπαξ δια παντός, εμείς η Πανελλαδική  Ένωση Συλλόγων Πολύτεκνων Οικογενειών με Τρία Τέκνα το έχουμε προτείνει κατ΄ επανάληψη και δυστυχώς  δεν υπάρχει  τόλμη και θάρρος. Απεναντίας βαφτίζοντας εξορθολογισμό απαράδεκτες διατάξεις, στην πραγματικότητα τιμωρούν  τις οικογένειες με τρία παιδιά και άνω. Είναι μια ταφόπλακα για το σοβαρότατο δημογραφικό πρόβλημα, βόμβα που έχει εκραγεί με οδυνηρότατες  συνέπειες -επιπτώσεις σε πολλούς τομείς.
Η Πρότασή μας είναι σαφής,ξεκάθαρη,δίκαιη και υλοποιήσιμη:
Για την περίοδο 2011-2012 να ισχύσει το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, που δεν έχει κλείσει χρόνος από την ψήφισή του.Στην συνέχεια,καμία απολύτως μετεγγραφή με τις εξής προϋποθέσεις. Όταν εξασφαλίζεται σε κάποιο πανεπιστήμιο και ΤΕΙ  η  αναγκαία υποδομή για στέγαση,σίτιση και μετακίνηση των φοιτητών (τουλάχιστον των δικαιούχων για μετεγγραφές με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο) τότε να μην επιτρέπεται καμία μετεγγραφή. ΝΑ αρχίσουν να εξασφαλίζονται οι αναγκαίες υποδομές ένα-ένα από τα περιφερειακά πανεπιστήμια και ΤΕΙ.
Εμείς, οι γονείς με τρία τέκνα και άνω δεν θέλουμε τα παιδιά μας στην αυλή μας. Βεβαίως και θέλουμε να έχουν όλα τα παιδιά  τα ίδια δικαιώματα και δυνατότητες για να  σπουδάσουν,είναι τα στοιχειώδη που  και το Σύνταγμα το επιτάσσει και δεν μπορεί κανείς να υποστηρίξει το αντίθετο.
Ο αγώνας μας θα είναι συνεχής μέχρι την δικαίωσή του.
Από το Σύλλογο Τριτέκνων Αρκαδίας