Τρίτη, 23 Αυγούστου 2011 20:37

Την Πέμπτη η μεταφορά της τουρμπίνας λόγω της πυρκαγιάς στο Δερβένι

Γράφτηκε από την

Αναβλήθηκε λόγω της πυρκαγιάς στο Δερβένι Αρκαδίας η μεταφορά της τουρμπίνας προς το ενεργειακό κέντρο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, που είχε προγραμματιστεί για χθες Τρίτη. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου η μεταφορά αναμένεται να γίνει τελικά αύριο Πέμπτη 25 του μήνα.
Ο ειδικός συρμός οχημάτων με το βαρύ φορτίο θα ξεκινήσει στις 6 το πρωί από την Αλλαγή προς τη Μεγαλόπολη και γι’ αυτό θα διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο συγκεκριμένο τμήμα του εθνικού δρόμου.
Οπως ανακοινώθηκε ειδικότερα, η κυκλοφορία των αυτοκινήτων -εκτός φορτηγών και λεωφορείων- από Τρίπολη προς Καλαμάτα και αντίστροφα θα γίνεται μέσω παράκαμψης Λεονταρίου - Θουρίας - Καλαμάτας, ενώ ειδική σήμανση θα τοποθετηθεί για την ευκολία των οδηγών.
Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι από την εν λόγω παράκαμψη δεν θα επιτραπεί η διέλευση φορτηγών και λεωφορείων. Τα οχήματα αυτά θα μπορέσουν να κινηθούν στον εθνικό δρόμο γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι στα σημεία από Μεγαλόπολη έως Αλλαγή θα υπάρχουν καθυστερήσεις, από μία έως και τρεις ώρες.
Τέλος, όσον αφορά τα βυτιοφόρα μεταφοράς καυσίμων και εύφλεκτων υλικών που κινούνται προς Καλαμάτα, γνωστοποιήθηκε ότι θα σταθμεύουν προσωρινά στο Σταθμό Διοδίων Λεονταρίου. Η κυκλοφορία τους θα επιτρέπεται όταν ο ειδικός συρμός θα πραγματοποιεί στάση σε προκαθορισμένα από την Τροχαία Τρίπολης σημεία.