Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011 21:13

Σεισμολόγοι: Μειώνεται η πιθανότητα μεγαλύτερου σεισμού στην Οιχαλία

Γράφτηκε από την
Σεισμολόγοι: Μειώνεται η πιθανότητα μεγαλύτερου σεισμού στην Οιχαλία

Την τοποθέτηση σεισμογράφων στην περιοχή της Οιχαλίας στην οποία παρατηρείται αυξημένη σεισμική δραστηριότητα ζήτησε ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε  σήμερα με τη συμμετοχή των κ. κ. Ευθύμιου Λέκκα Αντιπρόεδρου ΟΑΣΠ, Γεωλόγου, Γκανά Αθανάσιου εκ μέρους του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Παπαζάχου Κωνσταντίνου Πολιτικού μηχανικού του ΟΑΣΠ, της κας Νικολάκου Κωνσταντίνας Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου, του κ. ΑΠόστολου Παπαφωτίου Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου και του κ. Γιαννακέα Παναγιώτη Διευθυντή  Τεχνικών Έργων Π.Ε. Μεσσηνίας.
Ο Περιφερειάρχης αφού ευχαρίστησε τους ειδικούς επιστήμονες για την συνεργασία, έκανε λόγο  για την επιμονή του φαινομένου με συνεχείς μικρούς σεισμούς η οποίοι δικαιολογημένα  δημιουργούν ανασφάλεια στους κατοίκους.
Επισήμανε επίσης την ετοιμότητα της Περιφέρειας καθώς την ανάγκη για πλήρη χαρτογράφηση της περιοχής από τους ειδικούς και έκανε λόγο για  εφησυχασμό των κατοίκων μιας και ο καθηγητής κ. Λέκκας επισήμανε ότι είναι θετικό το γεγονός ότι το φαινόμενο εκτονώνεται με πολλούς μικρούς σεισμούς και έτσι μειώνεται η πιθανότητα ενός μεγαλύτερου. 
Ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε την πρωτοβουλία της Περιφέρειας για την διαμόρφωση σε συνεργασία με τους καθηγητές  ενός σχεδίου αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών (πολιτικής προστασίας) σε επίπεδο Περιφέρειας, σχέδιο στο οποίο θα συμβάλουν σημαντικά οι νέες τεχνολογίες καθώς και ο εθελοντισμός.
Συμφωνήθηκε ώστε οι καθηγητές να επισκεφθούν τα χωριά που βρίσκονται στο επίκεντρο των σεισμών για την ενημέρωση των κατοίκων καθώς και τη τοποθέτηση σεισμογράφων σε δύο καίρια σημεία της περιοχής του Δήμου Οιχαλίας ώστε να καταγράφονται συνεχώς τα φαινόμενα.

Από το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου


NEWSLETTER