Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011 15:04

Διαμαρτυρία της ΕΛΜΕ Λακωνίας για την ιατρική περίθαλψη

Γράφτηκε από την

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Λακωνίας καταγγέλλει τις κυβερνήσεις τις  λαίλαπας, τους χθεσινούς και σημερινούς κυβερνώντες, για την ανάλγητη και αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν και στον τομέα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εργαζομένων.  Η πολιτική τους έχει σκοπό  να πάψει η υγεία να αποτελεί βασικό κοινωνικό αγαθό που παρέχεται από δημόσιο σύστημα υγείας. 
Ειδικότερα,
Καταγγέλλουμε την πρακτική των κυβερνήσεων σχετικά με την μη απόδοση των οφειλών του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ) σε γιατρούς και φαρμακοποιούς σε αντίθεση στις μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα που παρέχουν υπηρεσίες υγείας.
Χορτάσαμε από τηλεοπτική παραπληροφόρηση και ψεύτικες υποσχέσεις. Η πικρή αλήθεια είναι πως οι συμβεβλημένοι με τον ΟΠΑΔ γιατροί έχουν να πληρωθούν περισσότερο από ενάμιση χρόνο.
Από 1ην Δεκεμβρίου 2011 όλοι οι συμβεβλημένοι με τον Ο.Π.Α.Δ ιατροί της Σπάρτης θα δέχονται τους ασφαλισμένους αμειβόμενοι, εκδίδοντας απόδειξη παροχής υπηρεσιών (Α.Π.Υ).
Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά ότι οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώνουμε με «ζεστό» χρήμα για οποιαδήποτε ιατρική πράξη μας αφορά.
Δεν φτάνει λοιπόν ότι έχουμε υποστεί μία συντριπτική μείωση των αποδοχών μας – ο νεοδιόριστος εκπαιδευτικός θα αμείβεται στο εξής με 639€ καθαρά- και καταβάλλουμε μηνιαίως ένα σεβαστό ποσό από τον πενιχρό εισόδημά μας για την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη , είμαστε υποχρεωμένοι τώρα να διπλοπληρώνουμε τις ιατρικές πράξεις στην λογική του «έχεις να λαβαίνεις».

Στο σημείο αυτό, να επισημάνουμε και την έντονη ανησυχία μας για την δυνατότητα του νέου, ενιαίου φορέα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, που υποτίθεται ότι θα λειτουργήσει με την νέα χρονιά,  να καλύψει τις ανάγκες των ασφαλισμένων. Η ενσωμάτωση τεσσάρων Ταμείων στον ΕΟΠΥΥ (ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΤΕΒΕ, ΟΠΑΔ) με χιλιάδες ασφαλισμένους στο νομό, χωρίς προετοιμασία, υποδομές και οργάνωση είναι βέβαιο – σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις όσων γνωρίζουν καλά το θέμα- ότι θα οδηγήσει σε περαιτέρω ραγδαία υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας προς τους εργαζόμενους.
Το συνδικαλιστικό κίνημα θα απαντήσει πολύ σκληρά και με όλα τα μέσα σ’ αυτές τις συμπεριφορές. Δεν θα επιτρέψουμε την περαιτέρω υποβάθμιση της ζωής μας. Όσοι κυβερνούν να γνωρίζουν πως όλα έχουν ένα όριο και ένα τέλος.
Ζητάμε :


Την άμεση καταβολή των οφειλών του ΟΠΑΔ προς τους γιατρούς.
Αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας των εργαζομένων.
Να συμπεριληφθούν όλες οι σημαντικές ιατρικές εξετάσεις που εξαιρέθηκαν αυθαιρέτως από τον πίνακα των εξετάσεων που δικαιολογεί το Ταμείο μας.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                    Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Παναγιώτης Κουμουνδούρος                                             Γιάννης   Σταυρόπουλος                             


NEWSLETTER