Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012 21:27

Στοιχεία από ΣΔΟΕ ζητεί ο Φαρμακευτικός Αρκαδίας

Γράφτηκε από την

Στοιχεία από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πελοποννήσου του ΣΔΟΕ θα ζητήσει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αρκαδίας, όσον αφορά την έρευνα για εικονικές συνταγογραφήσεις φαρμάκων και εξαγωγών που φέρει εμπλεκόμενους φαρμακοποιούς της Πελοποννήσου.
Αυτό αναφέρεται σε επιστολή την οποία η διοίκηση του συλλόγου απέστειλε προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Πελοποννήσου του ΣΔΟΕ και στην οποία αναφέρει:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αρκαδίας, έκπληκτο και προβληματισμένο από τα δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου στις 14-02-2012 που αναφέρονται σε κυκλώματα εικονικών συνταγογραφήσεων φαρμάκων και εξαγωγών, που αποκαλύφθηκε από το ΣΔΟΕ Πελοποννήσου, συνήλθε εκτάκτως το ίδιο βράδυ και αποφάσισε να ζητήσει εγγράφως τα στοιχεία της έρευνας από την Περιφερειακή Διεύθυνση ΣΔΟΕ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αρκαδίας πιστεύει ότι δεν μπορεί να διασύρονται 550 περίπου φαρμακοποιοί της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Αρκαδίας, Κορινθίας, Αργολίδας, Μεσσηνίας, Λακωνίας), οι οποίοι ασκούν με υπευθυνότητα, διαφάνεια και σύνεση το λειτούργημά τους, κάτω από αντίξοες συνθήκες, στηρίζοντας την πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη.
Πιστεύουμε ότι όλες οι εμπλεκόμενες δημόσιες αρχές (υπουργείο Οικονομικών, υπουργείο Υγείας, υπουργείο Δικαιοσύνης, ασφαλιστικά ταμεία) θα προχωρήσουν την έρευνα σε βάθος και θα αποδώσουν με παραδειγματικό τρόπο τις ευθύνες όπου αναλογούν.
Παράλληλα το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αρκαδίας ζητά να ενημερωθεί άμεσα για τα εμπλεκόμενα μέλη του, προκειμένου να εφαρμόσει τα προβλεπόμενα εκ της φαρμακευτικής νομοθεσίας, πειθαρχικά και άλλα διοικητικά μέτρα.
Εχουμε ηθική υποχρέωση ως επιστημονικός κλάδος -όπως και κάθε κλάδος- να απομονώσουμε και να τιμωρήσουμε πιθανές μειοψηφίες που αμαυρώνουν το σύνολο».