Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011 16:06

Η Ορνιθολογική στις Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Η Ορνιθολογική, ανταποκρινόμενη στις κοινωνικές ανάγκες της εποχής  έλαβε μέρος στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμάτας στις 16, 17 και 18 Δεκεμβρίου.
Σκοπός των εκδηλώσεων ήταν να συγκεντρωθούν παιχνίδια και τρόφιμα για άπορες οικογένειες. Οι εργαζόμενοι της Ορνιθολογικής από όλη την Ελλάδα καθώς και η Οργάνωση Γη, που εδρέυει στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Α. Τρίτσης» στο Ίλιον Αττικής, έσπευσαν να συνεισφέρουν στη δράση αυτή προσφέροντας παιχνίδια.

Στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, μπροστά από το  χριστουγεννιάτικο σπιτάκι της Ορνιθολογικής και με θέμα "Δίνοντας χρώμα στη Λιμνοθάλασσα Γιάλοβα ", οι μικροί μας φίλοι είχαν την δυνατότητα να πάρουν μέρος σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες ζωγραφίζοντας κάποια από τα είδη των πουλιών που βρίσκονται στη Λιμνοθάλασσα Γιάλοβα αυτήν την περίοδο λόγω μετανάστευσης.

Η Ορνιθολογική θα συνεχίσει τις δράσεις διατήρησης και ενημέρωσης στη Λιμνοθάλασσα Γιάλοβα καθόλη τη διάρκεια του χειμώνα, πραγματοποιώντας καταμέτρηση ορνιθοπανίδας, πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και οικοπεριηγήσεις για το κοινό κάθε Σάββατο και Κυριάκη από τις 10:00 μέχρι τις 16:00. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας υπάρχει δυνατότητα ομαδικών επισκέψεων κατόπιν συνεννοήσεως.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήστε με τον Υπεύθυνο Εθελοντών & Ενημέρωσης του Προγράμματος, Διονύση Παπαδάτο: τηλ.: 27230-23046 & 6974366287, email: gialova@ornithologiki.gr