Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012 21:38

Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας: Προτάσεις συγχώνευσης δημοτικών σχολείων

Γράφτηκε από την

Τις απαντήσεις των κατά τόπους δημοτικών συμβουλίων περιμένει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας σχετικά με τις προτάσεις που υπέβαλε για τις συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολικών μονάδων για το έτος 2012-2013.
Οπως είπε ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Νίκος Κλάδης, οι προτάσεις του αφορούν τα παρακάτω σχολεία ανά δήμο:
ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Προτάθηκε η συγχώνευση των δημοτικών 7ου και 26ου, τα οποία συστεγάζονται εδώ και πολλά χρόνια (Κρήτης και Ακρίτα).
Επίσης όσον αφορά το Δήμο Καλαμάτας ο κ. Κλάδης είπε πως γίνεται μια προσπάθεια αποτύπωσης της οργανικότητας των σχολείων. Θα γίνει δηλαδή καταγραφή του ακριβούς αριθμού μαθητών στην κάθε σχολική μονάδα, καθώς και άλλων εκπαιδευτικών αναγκών της.
ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ: Το Δημοτικό Βελίκας προτάθηκε να συγχωνευθεί με το 2ο Μεσσήνης, και το Δημοτικό Χατζή με το Δημοτικό Πεταλιδίου. "Και τα δύο είναι μικρά σχολεία με πολλά λειτουργικά προβλήματα" σχολίασε ο προϊστάμενος.
ΔΗΜΟΣ ΟΙΧΑΛΙΑΣ: Προτάθηκε να υποβιβαστεί το ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Μελιγαλά από 12θέσιο σε 10 θέσιο.
ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ: Προτείνεται να συγχωνευθούν τα δύο 6θέσια δημοτικά της Χώρας σε ένα 8θέσιο. Τα τελευταία 5 χρόνια ο αριθμός μαθητών στο κάθε σχολείο είναι 60-65 και 70-75 αντίστοιχα. Το νέο σχολείο θα στεγαστεί μάλιστα σε νέο κτήριο, ενώ τα δύο 6θέσια σχολεία απέχουν μόλις 1 χλμ. το ένα από το άλλο.
Επίσης, το 2θέσιο Φοινικούντας θα συγχωνευθεί με το Δημοτικό της Μεθώνης.
ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ: Το Δημοτικό Αυλώνας ήδη έχει καταργηθεί, αφού από την αρχή της σχολικής χρονιάς οι γονείς πήραν τα παιδιά τους και έγραψαν 6 στο Δημοτικό Κυπαρισσίας και 1 στο Δημοτικό Κοπανακίου.
Οσον αφορά τα νηπιαγωγεία, ο κ. Κλάδης είπε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο της αναβάθμισής τους.
Οταν τα δημοτικά συμβούλια εξετάσουν τις προτάσεις της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Μεσσηνίας θα τις αποστείλουν πάλι στον κ. Κλάδη ώστε να τις μεταβιβάσει στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου και στο υπουργείο Παιδείας. Οι απαντήσεις των δημοτικών συμβουλίων κανονικά αναμένονται ως την Παρασκευή, ενδέχεται όμως να υπάρξει -όπως όλα δείχνουν- μια μικρή καθυστέρηση.