Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012 14:52

Βιωματικό εργαστήριο: «Εγώ + Εσύ= Εμείς» για εκπαιδευτικούς στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Βιωματικό εργαστήριο: «Εγώ + Εσύ= Εμείς» για εκπαιδευτικούς στην Καλαμάτα

Το παράρτημα της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. Πελοποννήσου(Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση) οργανώνει βιωματικό εργαστήριο με θέμα: «Εγώ + Εσύ = Εμείς»,τη Δευτέρα 2 Απριλίου από τις 16.45 – 21.00 μ..μ. στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας. Στο εργαστήριο μπορούν να συμμετέχουν εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλους.
Το θέμα του εργαστηρίου είναι η  συγκρότηση και η λειτουργία της ομάδας, η αλληλοβοήθεια των μελών της  και η ενθάρρυνση, τα προβλήματα και οι τεχνικές λύσεις στη σχολική  πραγματικότητα. Στη λειτουργία της ομάδας στηρίζονται και τα προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και των άλλων καινοτόμων δραστηριοτήτων, καθώς και τα σχέδια συνεργατικής μάθησης(project).
Το εργαστήριο θα ολοκληρωθεί σε τρία μέρη. Ένα θεωρητικό, με εισηγήσεις που αφορούν τη δυναμική και  τους τρόπους αποτελεσματικής λειτουργίας της ομάδας. Ένα βιωματικό στο οποίο οι εκπαιδευτικοί θα χωριστούν σε ομάδες και θα συμμετέχουν σε διάφορες ασκήσεις ( γνωριμίας, επικοινωνίας, εμπιστοσύνης, χαλάρωσης, παρατηρητικότητας, συγκέντρωσης και προσοχής, σωματικής κίνησης και έκφρασης ). Το τρίτο μέρος θα  αφορά την αλληλεπίδραση και την ανταλλαγή  εμπειριών των μελών της ομάδας καθώς  πρακτικών και λύσεων.
Στο τέλος θα  γίνει η παρουσίαση ενός επιτραπέζιου περιβαλλοντικού παιχνιδιού, του Planetbook, από τη Μ.Κ.Ο  Κ.Ε.Α.Ν. (Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων), που ήταν ο εμπνευστής αυτού του παιχνιδιού το οποίο θα δοθεί στους εκπαιδευτικούς, που θα συμμετέχουν στο εργαστήριο.
Στο εργαστήριο θα συμμετέχει  και ο Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση κ. Νίκος Στεφανόπουλος, δάσκαλος, Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Γ’ Αθήνας.
Επιμορφωτές θα είναι οι: κ. Romana Maioli- Σπερώνη, ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια  - επιστημονική υπεύθυνη του ΚΕΠΕΨΟ Μεσσηνίας, κ. Βενετία Λιακουνάκου, Υπεύθυνη  Σχολικών  Δραστηριοτήτων A/θμιας Εκπαίδευσης ν. Μεσσηνίας, η κ. Ματίνα Κανάκη, Yπέυθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  της Μ.Κ.Ο. ΚΕΑΝ.
Εμψυχωτές στις ομάδες θα είναι οι εκπαιδευτικοί: Δημητρίου Δημήτρης ,Καραβά Λίλιαν, Πλακονούρη  Σίση,  , Πουλοπούλου Τρισεύγενη, Στεφανόπουλος Νίκος.
Τέλος την εμπειρία τους θα μοιραστούν με τους συμμετέχοντες στο εργαστήριο στην «Ανακριτική καρέκλα» οι εκπαιδευτικοί: Δημητρίου Δημήτρης, δάσκαλος, 7ο Δημ. Σχ. Καλαμάτας, Κρόμπας Γιώργος, νηπιαγωγός στο Περιβόλι της γιαγιάς,  Ντινοπούλου Εύη, ΠΕ 2 , Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας, Πουλοπούλου Τρισεύγενη, ΠΕ 2, Μουσικό  Σχολ. Καλαμάτας, Σολδάτος Άγγελος, ΠΕ 15, Γυμνάσιο Πύλου, Τερζάκη Γαρυφαλλιά, νηπιαγωγός, νηπ. Γαργαλιάνων, Χαραλαμπόπουλος Μπάμπης, δάσκαλος, 3ο Δημ. Σχ. Καλαμάτας .
Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή για το εργαστήριο μέχρι την Πέμπτη 29 Μαρτίου στα τηλέφωνα: 6976390430, 6977441638, 6972373426, 6936470427 ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: peekpe.pel@gmail.com ή να το δηλώνετε στα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής της ΠΕΕΚΠΕ: Πλακονούρη Διονυσία, 7ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, Χριστοπούλου Αφροδίτη, 21ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας Καραβά Λίλιαν, 14ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας Στραβάκου Ελένη, Γυμνάσιο Πύλου, Θεοδοσάτος Γιώργος, 9ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας.

Η Δ.Ε. ΠΕΕΚΠΕ Πελοποννήσου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER