Πέμπτη, 02 Αυγούστου 2012 15:20

Κοινωνικός Σύνδεσμος: "Οι Πολιτικές Επιπτώσεις της Αντιμεταρρύθμισης στα ΑΕΙ"

Γράφτηκε από την
Κοινωνικός Σύνδεσμος: "Οι Πολιτικές Επιπτώσεις της Αντιμεταρρύθμισης  στα ΑΕΙ"

Η πράξη αντιμεταρρύθμισης του διακομματικού συναινετικού Νόμου 4009/11 για την αναδιοργάνωση και εύρυθμη λειτουργία των Πανεπιστημίων είναι μια εμβληματική ήττα των προσπαθειών να ανορθωθεί η Ελλάδα της κρίσης.

Οι προτεινόμενες αναθεωρήσεις στο Νόμο για τα ΑΕΙ δεν αποτελούν απλώς μια υπόθεση εκλογής πρυτάνεων, διάρθρωσης τομέων ή διευθέτησης θητειών. Δεν αφορούν μόνον την οργάνωση και λειτουργία των ελληνικών πανεπιστημίων, αλλά αλλοιώνουν ουσιαστικά τη μεταρρυθμιστική φυσιογνωμία τους. Αποτελούν μια έμπρακτη αντίδραση του πανεπιστημιακού κατεστημένου της χώρας, η οποία ωστόσο επιφέρει ευρύτερες, καταστρεπτικές πολιτικές συνέπειες καθώς:

1. Είναι ένα σαφές μήνυμα οπισθοδρόμησης, μια προειδοποίηση ότι ο παρασιτισμός και οι συντεχνίες είναι ακόμα εδώ και αντιστέκονται με κάθε τρόπο σε κάθε βήμα μπροστά.

2. Είναι η αρνητική αφετηρία μιας νέας κυβέρνησης, η οποία θα έπρεπε σήμερα να δώσει δείγματα γραφής για μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στο Κράτος και στην Οικονομία.

3. Είναι μια ήττα της έμπρακτης εφαρμογής της νομιμότητας απέναντι στα κάθε είδους οργανωμένα συντεχνιακά συμφέροντα.

4. Είναι πολιτική ήττα των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων της χώρας και της συντριπτικής πλειοψηφίας των 255 βουλευτών της Ελληνικής Βουλής που ψήφισαν συναινετικά το Νόμο.

5. Είναι καίριο ιδεολογικό και στρατηγικό πλήγμα για  τις οργανωμένες δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού στη χώρας μας, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ.

6. Είναι σημάδι πλήρους υποταγής στην αντίληψη και τη στρατηγική του πολιτικού παρασιτισμού και του αριστεροδεξιού λαϊκισμού.

Καλούμε τους νέους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να προτάξουν την πραγματική ανάγκη της χώρας για βελτίωση των δημόσιων πανεπιστημίων και να καταψηφίσουν, ψηφίζοντας με οδηγό το αύριο της ελληνικής εκπαίδευσης κι όχι την προστασία των θιγμένων συντεχνιών του χθες.


NEWSLETTER