Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2012 05:27

Σύγκρουση Πετράκου - Μαντά για τα πυροδάνεια

 Σύγκρουση Πετράκου - Μαντά για τα πυροδάνεια



Απάντηση σε έντονο ύφος στα όσα υποστήριξε προ ημερών η ΝΟΔΕ Μεσσηνίας για τη ρύθμιση των πυροδανείων θέλησε να δώσει χθες με δηλώσεις του ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος, με τον πρόεδρο της οργάνωσης Περικλή Μαντά να αντιδρά άμεσα με γραπτή ανταπάντηση.
Ο Θ. Πετράκος άφησε σαφείς αιχμές για την αδράνεια τόσο της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας όσο και των βουλευτών της ΝΔ. «Θα έλεγα "καλώς τα παιδιά", αλλά το θέμα είναι πολύ σοβαρό», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής - χαρακτηρίζοντας προκλητική την έως τώρα στάση της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία, αλλά και τον τρόπο και το χρόνο αντίδρασής της. Συνεχίζοντας έκανε λόγο για κατάπτυστη συμπεριφορά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος όπως είπε έδωσε ως απάντηση της κυβέρνησης την επιστολή της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών. «Αν τις αποφάσεις της κυβέρνησης θα πρέπει να τις εγκρίνει πρώτα ο κ. Προβόπουλος ας μας το πουν δημοσίως» τόνισε ο κ. Πετράκος και συνέχισε λέγοντας: «Θεωρώ ότι έστω και τώρα θα πρέπει να υπάρξει μία στοιχειώδης ρύθμιση. Αν η τοπική Νέα Δημοκρατία θέλει να πιέσει την κυβέρνησή της ας το κάνει, αλλά ας μην δούμε άλλες καταγέλαστες ανακοινώσεις».
Καταλήγοντας ο Θανάσης Πετράκος επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει μεταφορά των δανείων σε βάθος 20ετίας και επιστροφή στο αρχικό επιτόκιο, ενώ είπε ότι «η αξιοπιστία της κυβέρνησης θα φανεί την Πέμπτη στην Ολομέλεια, όπου συζητείται η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για συνολική ρύθμιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών».

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΝΤΑ

Λίγο αργότερα ακολούθησε η ανταπάντηση του προέδρου της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Περικλή Μαντά, ο οποίος έκανε λόγο για «ύφος δέκα καρδιναλίων» του κ. Πετράκου: «Μας είπε ούτε λίγο ούτε πολύ πως θα πρέπει να του χρωστάμε και χάρη για τις ενέργειές του στο θέμα των πυρόπληκτων δανείων, έχοντας αυτοαναγορευτεί ως ο φύλακας άγγελος και προστάτης των επιχειρήσεων, και όχι μόνο, της Μεσσηνίας», σχολίασε ο κ. Μαντάς - και συνέχισε:
«Του θυμίζω, γιατί μάλλον δεν το έχει συνειδητοποιήσει ακόμα, ότι ως βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, θα έπρεπε να έχει αναλογιστεί την κρισιμότητα της περιόδου που διανύει η πατρίδα μας, καθώς αυτή την εβδομάδα βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Μεσσήνιο πρωθυπουργό της Ελλάδας και τους δύο πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση η πιο δύσκολη διαπραγμάτευση για τη χώρα. Μια διαπραγμάτευση που θα σφραγίσει την παραμονή μας στο ευρώ και θα αποφευχθεί η ολική καταστροφή από το φάντασμα της χρεοκοπίας που απειλεί την Πατρίδα μας. Αυτή τη δύσκολη περίοδο λοιπόν, βρήκε σημείο προβολής και αντιπαράθεσης, καλώντας τα ΜΜΕ του νομού σε συνέντευξη Τύπου για να βγάλει ένα ακόμα διάγγελμα, το οποίο θα προστεθεί στα σωρηδόν δελτία Τύπου και ανακοινώσεις που καθημερινά εκδίδει, εκφέροντας άποψη επί παντός επιστητού, με γνώμονα την επικοινωνιακή του προβολή».
Τέλος ο κ. Μαντάς κατηγόρησε τον κ. Πετράκο για επιλεκτική δημοσίευση της ενημέρωσης που είχαν και οι δύο πλευρές, αλλά και για επικοινωνιακούς τακτικισμούς, ενώ δήλωσε ότι η ΝΟΔΕ Μεσσηνίας θα είναι «απέναντι σε κάθε του προσπάθεια παραπληροφόρησης και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, βάζοντας τέλος στην παλαιοκομματικού τύπου πολιτική του αλαζονεία».

Δ.Πλ.