Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2011 16:23

ΕΕ- Επιτροπή - Ικανοποίηση για την αναθεώρηση και επιτάχυνση του ΕΣΠΑ

Γράφτηκε από την

Την ικανοποίησή της για τη χθεσινή συμφωνία σχετικά με την αναθεώρηση και επιτάχυνση του ΕΣΠΑ εξέφρασε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Αναλυτικότερα, ο εκπρόσωπος του αρμόδιου για την Περιφερειακή Πολιτική επίτροπου Γιοχάνες Χαν χαιρέτησε τη συμφωνία μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του κοινοτικού επιτρόπου για μείωση της εθνικής συμμετοχής από 21% σε 15% στα συγχρηματοδοτούμενα από την ΕΕ έργα.
Ο ίδιος εκπρόσωπος αφού τόνισε ότι η νέα ρύθμιση αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή τις επόμενες βδομάδες και μήνες τόνισε ότι κατά τη συνάντηση, η ελληνική πλευρά δεσμεύτηκε για περιορισμό της γραφειοκρατίας στην πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε κοινοτική χρηματοδότηση. Σύμφωνα με τον ίδιο εκπρόσωπο, η Επιτροπή ζήτησε ακόμη να υπάρξει μείωση του κόστους απαλλοτρίωσης, το οποίο θεωρεί ότι εξακολουθεί να είναι υψηλό στην Ελλάδα. Εξέλιξη, η οποία εφόσον υλοποιηθεί, θα έχει θετικά αποτελέσματα στην προώθηση έργων που αφορούν τους οδικούς άξονες, υποστήριξε ο εκπρόσωπος του κ. Χαν.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER