Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2012 05:03

Σύμφωνα με το καινούργιο χρονοδιάγραμμα: Τέλη Ιουνίου ο νέος δρόμος στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την

Τέλη Ιουνίου θα παραδοθεί ο αυτοκινητόδρομος στη Μεσσηνία, από τον κόμβο της Θουρίας στο "Πράκτικερ" έως το νέο κόμβο της Αλλαγής. Ενα μήνα αργότερα θα δοθεί στην κυκλοφορία το πολύπαθο Παραδείσια - Τσακώνα με παράκαμψη στο σημείο της μεγάλης κατολίσθησης. Μέσα στον Ιούλιο θα παραδοθεί και ο δρόμος σύνδεσης του αυτοκινητόδρομου με το δρόμο Ασπρόχωμα - Μεσσήνη, λίγο πριν το αεροδρόμιο. Αυτό είναι το νέο χρονοδιάγραμμα για τον εθνικό δρόμο που δίνει το υπουργείο Υποδομών, τα υπηρεσιακά του στελέχη, με την ελπίδα μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου να προκύψει κυβέρνηση για τη χώρα.
Στον αυτοκινητόδρομο μέσα στα όρια του νομού απομένουν ουσιαστικά λεπτομέρειες: Η ολοκλήρωση της ασφαλτόστρωσης πάνω από τη γέφυρα της Μικρομάνης και στο τμήμα ανάμεσα στις γέφυρες στις κοίτες του Παμίσου στον Αγιο Φλώρο, η διαγράμμιση στο ΣΕΑ Αρφαρών (κοντά στα Χριστοφιλέικα) και οι συνδέσεις στους κόμβους με την υφιστάμενη εθνική.
Στο Παραδείσια - Τσακώνα προχωρούν τα χωματουργικά στο σημείο που φτιάχνεται η παράκαμψη, ενώ εξελίσσονται εργασίες ασφαλτόστρωσης και τοποθέτησης στηθαίων. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια κοινοπραξία, που περιμένει την έγκριση της επιπλέον χρηματοδότησης για την παράκαμψη από το Ελεγκτικό Συνέδριο, το έργο μπορεί να παραδοθεί μέσα στον Ιούλιο.
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες και στην οδό σύνδεσης με το Ασπρόχωμα - Μεσσήνη, όπου διαμορφώνεται ο κυκλικός κόμβος αμέσως μετά το βενζινάδικο.
Γ.Σ.