Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011 16:56

Τέλη Μαρτίου θα ολοκληρωθεί η επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων για τους πέντε αυτοκινητόδρομους

Γράφτηκε από την


Στο τέλος Μαρτίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις, που διεξάγει το Υπουργείο Υποδομών, με τις 19 κατασκευάστριες κοινοπραξίες των πέντε μεγάλων αυτοκινητοδρόμων και τις 26 τράπεζες που τις χρηματοδοτούν, προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει μεταξύ αυτών, αλλά και τα διόδια.
''Είμαστε σε σκληρές διαπραγματεύσεις με τους παραχωρησιούχους και τις τράπεζες. Μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχουν ολοκληρωθεί. Ένα από τα θέματα που θέτουμε στη διαπραγμάτευση, είναι η μείωση των διοδίων για τα επόμενα 30 χρόνια. Πιστεύω θα το πετύχουμε'', δήλωσε ο υφυπουργός Υποδομών, Γιάννης Μαγκριώτης. Πρόσθεσε, επίσης, ότι "το δημόσιο θα τηρήσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις" και εξέφρασε την πεποίθηση ότι "θα κάνουν το ίδιο οι παραχωρησιούχοι και οι τράπεζες".
Ο κ. Μαγκριώτης, ανέφερε ότι στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, προς επίλυση είναι και πολλά τεχνικά θέματα, καθώς και λάθη των συμβάσεων.
Οι κάτοικοι της Στυλίδας που διαμαρτύρονται, έχουν δίκιο, είπε ο υφυπουργός. Το πρόβλημα, δημιουργήθηκε γιατί δεν προχώρησε η κατασκευή των παράπλευρων δρόμων. Αρχικώς το Πρωτοδικείο είχε προσδιορίσει 200.000€, ως απαλλοτριώσεις για τον παράπλευρο δρόμο, μήκους 2,5 χλμ, ενώ μετά από προσφυγές 15 κατοίκων, το ποσό αυτό ανήλθε στο 1.300.000€. Τα χρήματα δεν υπήρχαν και έπρεπε να αλλάξει ο χρόνος για να εξευρεθούν, από τον προϋπολογισμό του 2011, πράγμα που έγινε.
Επίσης, τέλος του έτους είχαν λήξει οι 1.000 κάρτες ελευθέρας διέλευσης των κατοίκων και το Υπουργείο βρισκόταν σε διαπραγμάτευση με την κοινοπραξία για την ανανέωση τους. Τέλος, ο κ. Μαγκριώτης, ανέφερε ότι δεν έχει καμία εύθυνη το δημόσιο για τη σύλληψη του δημάρχου, Απόστολου Γκλέτσου.


NEWSLETTER