Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011 00:07

Οικονομική ασφυξία στο Δήμο Τριφυλίας - Με το ζόρι μισθοί και καύσιμα

Γράφτηκε από τον
Οικονομική ασφυξία  στο Δήμο Τριφυλίας - Με το ζόρι μισθοί και καύσιμα

Η οικονομική κατάσταση του Δήμου Τριφυλίας ήταν το αντικείμενο της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του δήμου που συνεδρίασε το απόγευμα της Πέμπτης. Μέσα από τη συζήτηση που έγινε και τις προτάσεις που κατατέθηκαν, το ζητούμενο ήταν να βρεθεί τρόπος αντιμετώπισης της οικονομικής κατάστασης η οποία έχει δύο κύρια χαρακτηριστικά: τη χρηματοδότηση η οποία συνεχώς ελαχιστοποιείται και το μεγάλο χρέος που κληρονόμησε ο νέος δήμος.

Ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας ανέφερε πως η τελευταία χρηματοδότηση που ήρθε αυτές τις ημέρες ήταν 15% μειωμένη σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Σημείωσε ότι με αυτή την κατάσταση με πολύ μεγάλη δυσκολία τα βγάζει πέρα ο δήμος. Σε πρώτη προτεραιότητα είναι η εξασφάλιση της μισθοδοσίας των υπαλλήλων του δήμου αλλά και να κυκλοφορούν τα οχήματα του δήμου. Και τα δυο, όπως μας τόνισε ο δήμαρχος, επιτυγχάνονται με το ζόρι.

Οσον αφορά την εκστρατεία που έχει ξεκινήσει ο δήμος για την είσπραξη των οφειλών ο κ. Κόλλιας μας είπε ότι ήδη έχει αρχίσει και αποδίδει, αλλά ο κόσμος σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορεί να πληρώσει με τα τόσα οικονομικά μέτρα που έχουν υποβληθεί, υπογραμμίζοντας ότι ως προς τα έσοδα υπάρχει ανησυχία.


NEWSLETTER