Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011 14:46

Προληπτική ιατρική στο Δήμο Ευρώτα

Γράφτηκε από την

«Κάλλιον του θεραπεύειν το προλαµβάνειν», υποστήριζε ο Ιπποκράτης, αναδεικνύοντας τη σημασία της Πρόληψης για την υγεία, αλλά και τη μακροζωία.
Υιοθετώντας την ανωτέρω διδακτική ρήση και δεδομένης της επιτυχίας από την οποία στέφθηκε η πρόσφατη διενέργεια εξετάσεων προληπτικής ιατρικής στις Κροκεές και το Δαφνί, ο Δήμος Ευρώτα συνεχίζει την αξιόλογη προσπάθεια και στην υπόλοιπη περιφέρεια του δήμου.
Έτσι, για ακόμη μια φορά, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ευρώτα κου Ιωάννη Γρυπιώτη,  ο δήμος σε συνεργασία με το Γ.Ν. - Κ.Υ. Μολάων και το Κ.Υ. Βλαχιώτη, υλοποιεί προγράμματα προληπτικής ιατρικής, δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους δημότες επιθυμούν, να υποβληθούν σε μια σειρά εξετάσεων και δωρεάν ελέγχου, στο πλαίσιο στήριξης και προαγωγής της υγείας.
Πιο συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι, θα έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν σε εξετάσεις Σακχαρώδους διαβήτη, Αρτηριακής Υπέρτασης, Δυσλιπιδαιμίας και Οστεοπόρωσης, στοχεύοντας στην έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη.
Οι εξετάσεις θα διενεργηθούν το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012, στο Αγροτικό Ιατρείο Μυρτιάς (09:30 π.μ. -  13:30 μ.μ.) και την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012, στο Αγροτικό Ιατρείο Έλους (09:30 π.μ. -  13:30 μ.μ. και 18:00 μ.μ. – 20:00 μ.μ.).
Πρόκειται, αν μη τι άλλο, για μια ελάχιστη προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμος Ευρώτα, στην κατεύθυνση της κοινωνικής μέριμνας και ευθύνης απέναντι στους πολίτες. 
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλ.: 2735360022, έως την 13η Ιανουαρίου 2012, για τον προγραμματισμό - συντονισμό των εξετάσεων. 
Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ευρώτα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER