Δευτέρα, 16 Μαϊος 2011 20:47

Ακαμπτος ο Αθανασόπουλος στις ικεσίες μικροπωλητών, μετά την κατάσχεση ρολογιών από τη Δημοτική Αστυνομία

Γράφτηκε από τον

Επίδειξη σκληρότητας από τον Κώστα Αθανασόπουλο ακολούθησε την κατάσχεση 60 ρολογιών χειρός από άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας Καλαμάτας. Μετά την κατάσχεση των ειδών παραεμπορίου που κατείχαν μικροπωλητές αφρικανικής καταγωγής στην οδό Κεφάλα, δύο εκ των... παραβατών προσήλθαν στο ισόγειο του Δημαρχείου όπου λειτουργεί το τμήμα της Δημοτικής Αστυνομίας, παρακαλώντας για την επιστροφή των κατασχεθέντων. Ο πολιτικός προϊστάμενος της υπηρεσίας Κώστας Αθανασόπουλος αρνήθηκε εντόνως την επιστροφή των αντικειμένων. Μάλιστα, μεταξύ άλλων, ζήτησε από τους μικροπωλητές -οι οποίοι όπως είπε απείλησαν ότι θα σκοτώσουν τους αστυνομικούς- να αποχωρήσουν όχι μόνο από το Δημαρχείο, αλλά και από την πόλη!
Ενας εξ αυτών ζήτησε την επιστροφή των κατασχεθέντων ως τα μοναδικά του υπάρχοντα, για να φύγει από την Καλαμάτα, αφού χωρίς αυτά δεν είχε χρήματα ούτε για λεωφορείο. Μάλιστα δε δίστασε να γονατίσει μπροστά στον κ. Αθανασόπουλο εκλιπαρώντας τον να αλλάξει γνώμη - σκηνή που πραγματικά προκάλεσε αίσθηση στους παρευρισκόμενους. Την ίδια ώρα, λίγο πιο δίπλα ο έτερος μικροπωλητής έκλαιγε μην μπορώντας να κρύψει την απόγνωσή του.
Το επεισόδιο έληξε με την αποχώρηση του κ. Αθανασόπουλου με περιπολικό της Δημοτικής Αστυνομίας, χωρίς πάντως να επιστραφούν τα προϊόντα. Οπως τονίστηκε από τον διευθυντή της Δημοτικής Αστυνομίας Γιώργο Πετρόπουλο, “ο αγώνας κατά του παραεμπορίου θα συνεχιστεί και θα ενταθεί προσεχώς, εφαρμόζοντας πλήρως το νόμο”.