Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010 13:21

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Φώτης Χατζημιχάλης επιδιώκει: Επίσπευση του προγράμματος για τις αστικές αναπλάσειςΤην επίσπευση της υλοποίησης του Προγράμματος Αστικών Αναπλάσεων επιδιώκει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Φώτης Χατζημιχάλης. Ετσι χθες ξεκίνησε μαραθώνιο συσκέψεων σε μεγάλες πόλεις της Περιφέρειας, με σκοπό την προώθηση της εφαρμογής του προγράμματος, από το οποίο θα διατεθούν 24 εκ. ευρώ για έργα στην Περιφέρεια.
Οπως ανακοινώθηκε, στο πλαίσιο του προγράμματος θα υλοποιηθούν έργα και δράσεις που θα βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής των πολιτών, θα ενισχύουν τη φυσιογνωμία των μεγαλύτερων πόλεων των νομών και θα στηρίζουν την αναπτυξιακή προσπάθεια κάθε περιοχής.
Ο κ. Χατζημιχάλης βρέθηκε χθες στις 10.30 το πρωί στην Κόρινθο, στις 12.30 στο Αργος και στις 6.30 το απόγευμα στο Ναύπλιο, όπου είχε επαφές με τους δημάρχους και τους αρμόδιους τοπικούς παράγοντες. Αυτό που εξέτασε ήταν αν υπάρχουν έτοιμες μελέτες, για έργα και δράσεις που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα Ολοκληρωμένων Σχεδίων Αστικής Ανάπτυξης, ώστε να αρχίσει άμεσα η υλοποίησή τους. Συσκέψεις για το ίδιο θέμα πρόκειται να πραγματοποιηθούν σύντομα στην Καλαμάτα, τη Σπάρτη και την Τρίπολη.