Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011 15:07

Συνάντηση Τατούλη με του Δημάρχους της Κορινθίας για τα απορρίμματα

Γράφτηκε από την

Με τους Δημάρχους της ΠΕ Κορινθίας συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011, στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για το θέμα των απορριμμάτων. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν οι Αντιπεριφερειάρχες Γιώργος Δέδες και Απόστολος Παπαφωτίου.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανέπτυξε στους Δημάρχους της ΠΕ Κορινθίας, το Σχέδιο Δράσης με το οποίο εκλέχτηκε και για το οποίο έχει δεσμευτεί ο ίδιος και η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου και το οποίο περιλαμβάνει τέσσερις όρους  για να υπάρξει μια οριστική, αποτελεσματική και αποδοτική για την κοινωνία της περιφέρειας λύση στο θέμα των απορριμμάτων.
Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Πέτρος Τατούλης υπογράμμισε την απόφαση του οι λύσεις που θα επιλεγούν να κινηθούν στις παραμέτρους:  "χαμηλό κόστος, μηδενικοί ρύποι, μεγάλο κοινωνικό και οικονομικό όφελος και μικρό όγκο αποβλήτων".  Σε αυτές τις παραμέτρους προστέθηκε ακόμα μία σημείωσε ο Περιφερειάρχης, και είναι η παράμετρος που αφορά την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων η οποία θα ανατίθεται στον ανάδοχο, κάτι "που εφόσον επιτευχθεί θα μας βγάλει από πολλά προβλήματα" κατέληξε ο κ Πέτρος Τατούλης.
Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε ακόμα τους Δημάρχους ότι έχει κάνει διάβημα στην κυβέρνηση για την απόφαση της να μεταφερθούν στους δήμους τα πρόστιμα για τις χωματερές που δεν έχουν ακόμα κλείσει. Με τις τοποθετήσεις τους οι Δήμαρχοι συμφώνησαν στην αναγκαιότητα υλοποίησης του σχεδίου δράσης και στην πρόθεση του Περιφερειάρχη να δώσει το συντομότερο δυνατό λύση. 


Από το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου


NEWSLETTER