Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010 15:39

Δήμος Μεγαλόπολης: Μπούρας κατά 2 αντιδημάρχων του Τσιριγώτη

Γράφτηκε από την

Το εκλογικό του κέντρο στη Μεγαλόπολη εγκαινιάζει το ερχόμενο Σάββατο, στις 7.30 το βράδυ, ο υποψήφιος δήμαρχος Παναγιώτης Μπούρας.
Στο μεταξύ, με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το δήμο, ο Π. Μπούρας επιτίθεται, τόσο εναντίον δύο αντιδημάρχων του και ενός συμβούλου του, όσο και εναντίον της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου -επικεφαλής της οποίας είναι ο τέως δήμαρχος και ανθυποψήφιός του Σπύρος Τσιριγώτης.
Τη σφοδρή επίθεση προκάλεσε η στάση που -σύμφωνα με την ανακοίνωση- τήρησε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η δημοτική μειοψηφία «με την επικουρία του δημοτικού συμβούλου Αντωνίου Κατσιρούμπα, εκμεταλλευόμενη και την αδικαιολόγητη και εσκεμμένη απουσία των αντιδημάρχων Θεοδώρου Ανδριανού και Δημητρίου Γιαννακούρα».
Η στάση αυτή, συνεχίζει η ανακοίνωση, είχε ως συνέπεια «τη μη έγκριση της χρηματοδότησης και της ολοκλήρωσης του νέου δημαρχιακού μεγάρου», με πίστωση 1.000.000 ευρώ από το «λιγνιτόσημο».
Υποστηρίζεται επιπλέον ότι ανάλογη τύχη λίγο έλειψε να είχαν και οι χρηματοδοτήσεις του «λιγνιτόσημου», για την κατασκευή δικτύου ύδρευσης στο Ισαρη (374.000 ευρώ) και αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στην Πλάκα (158.000 ευρώ), όπως και για την εκτέλεση διερευνητικών εργασιών προς αντιμετώπιση φαινομένων κατολίσθησης στο Μακρύσι (90.000 ευρώ):
«Κατά τη συζήτηση των συγκεκριμένων θεμάτων, σύσσωμη η αντιπολίτευση του Δήμου Μεγαλόπολης, με την επικουρία του δημοτικού συμβούλου Αντωνίου Κατσιρούμπα, εκμεταλλευόμενη και την αδικαιολόγητη και εσκεμμένη απουσία των αντιδημάρχων Θεοδώρου Ανδριανού και Δημητρίου Γιαννακούρα, ζήτησε την αναβολή τους, με την έωλη και αστήριχτη αιτιολόγηση -αλλά και έμμεση μομφή προς τη δημοτική αρχή- ότι δεν είναι δυνατή η προώθηση τέτοιων έργων εν μέσω προεκλογικής περιόδου» αναφέρει η ανακοίνωση, στην οποία προστίθεται ότι «χρειάσθηκε η θετική ψήφος των προέδρων Ισαρη, Πλάκας και Μακρυσίου για να εγκριθεί η χρηματοδότηση των αντίστοιχων προαναφερόμενων έργων».
Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Μεγαλόπολης, καταλήγει με την εκτίμηση ότι «η συντονισμένη προσπάθεια της δημοτικής αντιπολίτευσης, με τη συνδρομή των τριών δημοτικών συμβούλων της δημοτικής πλειοψηφίας, αποδεικνύει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι στον τόπο μας, σε μια περίοδο γενικευμένης οικονομικής κρίσης και επενδυτικής άπνοιας, κάποιοι για λόγους μικροπολιτικούς αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων. Ευτυχώς, ο χρόνος που απομένει για να απαλλαγεί ο τόπος από τέτοιες συμπεριφορές, είναι λίγος».
Β.Γ.Μ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER