Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2011 19:56

Τριφυλία: Ξεμπλοκάρουν οι αποζημιώσεις των ελαιοκαλλιεργητών από το 2008

Ενα πάγιο αίτημα των παραγωγών της Τριφυλίας δικαιώνεται σε ό,τι αφορά στις αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ που αφορούν τις καταστροφές που υπέστησαν οι ελαιοκαλλιεργητές από τον παγετό το 2008.
Για το ζήτημα αυτό και την καθυστέρηση δυόμιση και πλέον ετών, υπήρχαν έντονες αντιδράσεις και καταγγελίες από τους παραγωγούς για την αλληγορία των υπευθύνων της πρώην Ν.Α Μεσσηνίας. Στο θέμα αυτό είχε αναφερθεί στην προεκλογική του ομιλία στη Καλαμάτα ο Πέτρος Τατούλης λέγοντας χαρακτηριστικά " Πού είναι η αποτελεσματική συνδρομή των δήθεν ευαίσθητων για τον αγροτικό τομέα νομαρχιακών αρχών, όταν η συντριπτική πλειοψηφία των παραγωγών ελαιολάδου, που επλήγησαν σχεδόν καθ’ ολοκληρίαν το 2008 από τους παγετούς, δεν έλαβαν τις αποζημιώσεις που πήραν οι όμοροι νομοί, εξαιτίας κακών χειρισμών και ανεπάρκειας των νομαρχιακών αρχών; Τι έχει να πει ο κ. Δράκος, η ολιγωρία του οποίου, έφερε χιλιάδες αγρότες στο σημερινό αδιέξοδο; Εμείς λοιπόν λέμε όταν θα γίνονται ζημιές θα είμαστε όλοι εδώ για να στηρίζουμε τις καλλιέργειες, τους παραγωγούς και το εισόδημά τους".
Ο  Περιφερειάρχης  από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του έθεσε το ζήτημα σε πρώτη προτεραιότητα  με παρέμβασή του στους αρμοδίους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΛΓΑ.
Μετά την σημερινή θετική εξέλιξη η αρμόδια θεματική αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνα Νικολάκου επικοινώνησε με τον διευθυντή του ΕΛΓΑ στην Τρίπολη  ζητώντας άμεση κινητοποίηση και επίσπευση των διαδικασιών για την καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες παραγωγούς της Τριφυλίας.